Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εικόνες κλασσικών οχημάτων μαγεύουν ακόμα και αυτούς που μπορεί να μην είναι μυημένοι ή να έχουν σχέση με τους δύο ή τέσσερις τροχούς.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορείς να μην θαυμάσεις το ξεχωριστό, την ιστορία, τον πολιτισμό μέσα από οχήματα που έγραψαν ιστορία και ακόμα και σήμερα τραβούν τα βλέμματα στο πέρασμά τους.

Η εικόνα από την εκδήλωση του 2019 μιλά από μόνη της. Απίστευτα χρώματα, απίστευτα οχήματα, απίστευτο... μέρος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλο πάθος…

Είναι ξεκάθαρα πως η σχέση με τα κλασσικά οχήματα είναι πάθος και αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να Χιλιάδες κόσμου απόλαυσε το 2019 τα  οχήματα που είχαν παραταχθεί στον πεζόδρομο Αλίμου…καταλάβεις πόσο μεγάλο είναι. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι, σε κάθε συνάντηση κλασσικών οχημάτων συγκεντρώνονται δεκάδες καλοδιατηρημένες αντίκες ενώ οι περαστικοί θαυμάζουν και αποτυπώνουν με το κινητό τους τηλέφωνο, ξεχωριστές εικόνες.

Το 2019 είδαμε για πρώτη φορά την εκδήλωση Alimos Classic Car Sunday, που κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. Πέρυσι έκαναν την εμφάνισή τους μόνο αυτοκίνητα αλλά φέτος θα παρελάσουν και μοτοσικλέτες και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο Αλίμου δίπλα στη θάλασσα.

Οι δύο αφίσες, αριστερά για τις μοτοσικλέτες στις 6 Σεπτεμβρίου και δεξιά για τα αυτοκίνητα στις 13 Σεπτεμβρίου

Για τους φίλους των 2 και 4 τροχών…

Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται ο Νίκος Μαστοράκης, που θεωρείται «πατέρας» του κλασικού αυτοκινήτου στην Ο Νίκος Μαστοράκης είναι ο διοργανωτής των δύο εκδηλώσεων στον Άλιμο… Ελλάδα (είναι αυτός που δημιούργησε το περίφημο Ράλι Αντίκα). Για όσους μάλιστα δεν το γνωρίζουν ο Νίκος Μαστοράκης ήταν και συντάκτης ειδικού Τύπου στην εφημερίδα «Μεσημβρινή» της Ελένης Βλάχου, με εβδομαδιαία σελίδα αυτοκινήτου.

Συλλέκτης και ο ίδιος, διοργανώνει με τον Δήμο Αλίμου αλλά και την Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας, τη Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου (14:30-19:30), την πρώτη εκδήλωση «Alimos Classic Motorbike Sunday». Μία εβδομάδα αργότερα, τη σκυτάλη παίρνει η «Alimos Classic Car Sunday» όπου στο ίδιο σημείο θα παραταχθούν αυτοκίνητα για να τα θαυμάσει ο κόσμος.

Ο θρυλικός ΚΙΤΤ θα κάνει την εμφάνισή του στην εκδήλωση και είναι σίγουρο πως θα συγκεντρώσει πάνω του τα βλέμματα και τα φλας των περαστικών...

Σπάνια οχήματα

Και στις δύο εκδηλώσεις όσοι βρεθούν στον Άλιμο είναι σίγουρο πως θα απολαύσουν σπάνια οχήματα, που ίσως δεν έχουν δει ποτέ στη ζωής τους.

Από κλασικές Vespa, Harley Davidson, Chevrolet, Ford, μέχρι και προπολεμικά που η αξία τους δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε με σπορ ακριβά οχήματα.

 

Ο δημοσιογράφος Νίκος Μαστοράκης διοργανώνει τις δύο εκδηλώσεις

 

Μοτοσικλέτες που θυμίζουν άλλες εποχές θα παρελάσουν στην εκδήλωση της επόμενης εβδομάδας...

 

Οχήματα που θα δουμε στο Alimos Classic Car Sunday την Κυριακή 13 Σεπτεμμβρίου

 

Τέτοιες Ducati, Honda έχουν γράψει ιστορία...

 

Η θρυλική Ford Mustang...

 

Dodge Challenger μίας άλλης εποχής που μας γεμίζει αναμνήσεις...

 

Corvette C3 της δεκαετίας του '70. Απλά βγάζε μάτια...

 

Το BMW Isetta με κινητήρα 250 και 300 κ.εκ. κατασκευάστηκε μεταξύ 1955 και 1962 σε 161.728 μονάδες. Κατά πάσα πιθανότητα το συγκεκριμένο θα εμφανιστεί στην εκδήλωση…

 

Γραμμές από ένα ford Fairlane του 1958 που σαγηνεύουν ακόμα και σήμερα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης