Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H νέα γενιά του Audi A4 ξεκίνησε ήδη να πωλείται στην Ελλάδα. Το βαρύ όνομα που κουβαλά εδώ και δεκαετίες δεν αφήνουν περιθώρια για λάθη, με τους πελάτες του συγκεκριμένου μοντέλου να διψούν Άλλο να το γράφεις και άλλο να το βλέπεις… για τεχνολογία και πράγματα που ίσως δεν θα βρουν στον ανταγωνισμό.

Το νέο Audi Α4, το οποίο είχαμε τη δυνατότητα να οδηγήσουμε έστω και για λίγο κατά τη διάρκεια της πανελλήνιας παρουσίασής του, ξεχωρίζει για το σύγχρονο εσωτερικό και τεχνολογικό διάκοσμο. Όχι μόνο καινούργιο αλλά με τεχνολογία που σίγουρα θα αρέσει. Ωστόσο, αυτό με το οποίο θα εντυπωσιαστεί ο οδηγός αλλά και σε όσοι καθίσουν στην καμπίνα (ιδίως οι εμπρός επιβάτες) είναι οι δύο ψηφιακές οθόνες. Η πρώτη αφορά τον πίνακα οργάνων με την ονομασία Audi virtual cockpit που είδαμε για πρώτη φορά στο ΤΤ (και για πρώτη φορά εμφανίστηκε στην Lamborghini Huracan) και η δεύτερη αυτή που έχει τοποθετηθεί στην κεντρική κονσόλα.

Στη νέα γενιά Audi A4 οι τεχνολογίες είναι... αμέτρητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ψηφιακή… πραγματικότητα
Η οθόνη που βρίσκεται πίσω από τιμόνι, είναι τεχνολογίας LCD 12,3 ιντσών, έχει ανάλυση 1.440 x 540 pixels, εξασφαλίζει κορυφαίας ποιότητας γραφικά και δίνει άλλον αέρα στον οδηγό. Στην απεικόνιση του Η ψηφιακή εποχή στηις ορέξεις του οδηγού… στροφόμετρου για παράδειγμα, οι στροφές του κινητήρα μετριούνται 60 φορές το δευτερόλεπτο, με αποτέλεσμα η «εικονική βελόνα» να κινείται ομαλά, και με απόλυτη ακρίβεια. Πατώντας το κουμπί “View” που βρίσκεται πάνω στο τιμόνι, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα δύο διαφορετικά προφίλ απεικόνισης.

Από εκεί και πέρα, αίσθηση προκαλεί η οθόνη τύπου tablet στην κεντρική κονσόλα την οποία η Audi ονομάζει MMI. Η συγκεκριμένη οθόνη που ξεχωρίζει ακόμα και για την σχεδίασή της είναι μόλις 13χλστ λεπτή και έχει ασημί πλαίσιο από μαγνήσιο. Σε αυτήν εμφανίζονται λειτουργίες όπως, το ραδιόφωνο, το σύστημα πλοήγησης κ.ά.

Διαβάστε επίσης: Ξεκίνησε η διάθεση του νέου Audi A4. Ποιες είναι οι τιμές του…

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το νέο Αudi A4 πατήστε ΕΔΩ

Αληθινή εικόνα αλλά με προαιρετικό εξοπλισμό...
Με αυτόν τον περιστοφικό διακόπτη ελέγχεις την οθόνη στην κεντρική κονσόλα...
Ψηφιακή πραγματικότητα που σε μεταφέρει στο... μέλλον!
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης