Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τραγελαφικά που συμβαίνουν με την ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού (ΟΜΑΕ) συνεχίζονται με Η ομοσπονδία εισέπραξε χρήματα για να είναι οι αθλητές ασφαλισμένοι αλλά δεν… πλήρωσε! αμείωτη ένταση καθώς ολοένα και περισσότερα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Αυτή τη φορά αναρτήθηκε έγγραφο στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας το οποίο υπογράφουν τέσσερα μέλη (από τα 9) του προσωρινού ΔΣ (να θυμίσουμε πως η Γενική Γραμματεία καθαίρεσε το παλιό ΔΣ), που ενημερώνουν τους αθλητές, υπεύθυνους και ενδιαφερόμενους πως χρήματα τα οποία έπρεπε να πληρωθούν και αφορούσαν την ασφάλεια των οδηγών δεν έχουν καταβληθεί ακόμα παρά το γεγονός ότι έχουν εισπραχθεί!

Τον τελευταίο καιρό συνεχώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας οικονομικές και διαχειριστικές ατασθαλίες της ΟΜΑΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν δίστασαν να κοροϊδέψουν και την Αστυνομία!

Επιπλέον, γίνεται λόγος για έγγραφο με ψευδή στοιχεία που εστάλη στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και για συγκάλυψη των όσων συμβαίνουν από τα υπόλοιπα πέντε μέλη του προσωρινού ΔΣ.

Η κατάσταση είναι πλέον πολύ σοβαρή και θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξουν δραστικές εξελίξεις στο επόμενο χρονικό διάστημα…

Η καρό σημαία θα πέσει για όσους έχουν φέρει σε αυτή την άθλια κατάσταση το σπορ των αγώνων αυτοκινήτου στην Ελλάδα

Η επιστολή των 4

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή που υπογράφουν τέσσερα μέλη της προχωρινης διοικούσας επιτροπής της ΟΜΑΕ:

«Κίνηση πανικού η εσπευσμένη απόφαση της πλειοψηφίας της 9μελούς Διοικούσας (5-4) για την προκήρυξη εκλογών στην Ομοσπονδία, δύο ημέρες μετά την αποκάλυψη σημαντικών εγγράφων, σε μια προσπάθεια συγκάλυψης πράξεων και παραλείψεων της καθαιρεθείσας διοίκησης, εις βάρος των αθλητών, των σωματείων αλλά και της ίδιας της Ομοσπονδίας.

Την Τρίτη 14/1/2020 τέθηκε υπ’ όψη μας έγγραφο στο οποίο βεβαιώνεται ότι το συμβόλαιο Προσωπικού Ατυχήματος Αθλητών (Lloyds) του 2019 είναι απλήρωτο (ποσόν 42.765,81€) παρά το γεγονός ότι η Ομοσπονδία έχει εισπράξει το σύνολο των χρημάτων από τους αθλητές με την έκδοση της αγωνιστικής τους αδείας. Επί πλέον, οφειλή του 2019 για την νομική προστασία (DAS) ποσού3,234,82€.

Οι αθλητές έχουν πληρώσει για την ασφάλειά τους αλλά τα χρήματα δεν... κατατέθηκαν. Φανταστείτε να είχε συμβεί κάποιο τραγικό περιστατικό..

Δηλαδή ότι η Ομοσπονδία καλείται να καταβάλει άμεσα το ποσόν των 46.000€, ποσόν το οποίο έχει μεν εισπράξει η καθαιρεθείσα διοίκηση, δεν το κατέβαλε όμως ως όφειλε στην ασφαλιστική εταιρεία και ουδείς γνωρίζει που έχει διατεθεί. Να σημειώσουμε εδώ ότι η Προσωρινή Διοικούσα κατέβαλε τον Δεκέμβριο του 2019 ποσόν 20.400€στην Εθνική Ασφαλιστική, οφειλή επίσης που δεν είχε καταβάλει η καθαιρεθείσα διοίκηση, ως όφειλε, τον Οκτώβριο 2019.

Την ίδια ημέρα, Τρίτη14/1/2020,τέθηκε υπ ́ όψη μας έγγραφο προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, υπογεγραμμένο από τον πρόεδρο της προσωρινής διοικούσας, με το οποίο διαβεβαιώνει για την ισχύ των ασφαλιστηρίων συμβολαίων, παρά το γεγονός ότι γνώριζε καλώς τα περί του αντιθέτου.

Ακόμα και Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας παρέλαβε έγγραφο όπου σε αυτό αναγράφονταν ψευδή στοιχεία!

Την Πέμπτη 16/1/2020, ημέρα συνεδρίασης της Προσωρινής Διοικούσας, διαπιστώσαμε την άρνηση της υπαλλήλου του λογιστηρίου της Ομοσπονδίας να παραδώσει τα οικονομικά στοιχεία της διαχειριστικής περιόδου της Προσωρινής Διοικούσας, τα οποία είχαμε ζητήσει τόσο προφορικά όσο και γραπτά, με την ανοχή των πέντε μελών της Διοικούσας. Κατά τη συνεδρίαση εκφράσαμε την ανησυχία μας για την δεινή οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας με αποκλειστική ευθύνη της έκπτωτης διοίκησης (τα διαθέσιμα χρηματικά υπόλοιπα δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις υποχρεώσεις του Ιανουαρίου) και την αγανάκτησή μας για την συγκάλυψη αυτής εκ μέρους των πέντε μελών της Διοικούσας. Εκφράσαμε την επιτακτική ανάγκη λήψης απόφασης ενημέρωσης των σωματείων, των αθλητών και των υποψηφίων για την πραγματική οικονομική θέση της Ομοσπονδίας, ως θέμα ζωτικής σημασίας και ηθικής υποχρέωσής μας.

Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα κάποιοι παίζουν με την αγάπη που έχουν αθλητές και φίλαθλοι με τους αγώνες αυτοκινήτου...

Διευκρινίσαμε ότι θα πρέπει να δοθεί το περιθώριο 3-4 ημερών στα σωματεία προκειμένου να διευθετήσουν τα θέματά τους σύμφωνα με την από 14/1/2020 επιστολή του Υπουργού Αθλητισμού, προκειμένου να διασφαλίσουμε το κύρος της εκλογικής διαδικασίας. Τονίσαμε ότι η οικονομική θέση της Ομοσπονδίας και η διασφάλιση του κύρους των εκλογών, εμπίπτουν στις απαραίτητες ενέργειες της δικαστικής απόφασης. Δηλώσαμε για πολλοστή φορά ότι πρόθεση μας είναι να πάμε άμεσα σε εκλογές, και μάλιστα ότι με δικό μας αίτημα συμπληρώθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου ως προς αυτό: «Διατηρεί την από 26/11/2019 διαταγή διορισμού προσωρινής διοικούσας και επιπροσθέτως για το σκοπό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την διενέργεια εκλογών προς ανάδειξη νέας διοίκησης». Τονίσαμε ότι η δικαστική απόφαση δεν μας όρισε υπηρεσιακή επιτροπή διενέργειας εκλογών σε συγκεκριμένο χρόνο. Τα πέντε μέλη της Προσωρινής Διοικούσας αρνήθηκαν τις υποχρεώσεις αυτές, επιδεικνύοντας έλλειψη ευαισθησίας και επέλεξαν, χωρίς ίχνος ευθιξίας, την, κατά την εκτίμησή μας, άμεση εκτέλεση ενεργειών συγκάλυψης, φοβούμενοι προφανώς νέες αποκαλύψεις.

Εμείς, από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από την θέση μας για τη διασφάλιση των Αθλητών, των Σωματείων και της Ομοσπονδίας, με σύνεση, υπευθυνότητα και διαφάνεια, στα πλαίσια της Δικαστικής Απόφασης, του Νόμου και του Καταστατικού. Τα προαναφερθέντα έγγραφα αποστέλλονται στα σωματεία για ενημέρωση των μελών και των αθλητών τους και για κάθε νόμιμη χρήση.

Γεώργιος Πολυζώης
Επαμεινώνδας Φατούρος
Αντώνης Χατζημιχάλης
Κορίνα Φατούρου»

Διαβάστε την επιστολή των 4 μελών στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού πατώντας ΕΔΩ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης