Παίρνει παράταση το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων - Πότε θα γίνει πράξη...

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016, 11:42
Παίρνει παράταση το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων - Πότε θα γίνει πράξη...

Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     


Τέλος στην ταλαιπωρία των τελευταίων εβδομάδων και για χιλιάδες Έλληνες που είχαν παραγγείλει καινούργιο αυτοκίνητο δίνει η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να παρατείνει το μέτρο της Στην πράξη η χρήση τους θα μπορεί να γίνει από τα τέλη Φεβρουαρίου και έπειτα... απόσυρσης. Η εφαρμογή του θα έχει ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016, οπότε και μέχρι το εν λόγω χρονικό διάστημα θα μπορούν να αποσυρθούν παλαιά αυτοκίνητα και τα χαρτιά να χρησιμοποιηθούν για την αγορά -με έκπτωση- καινούργιου, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, οχήματος.

Η κίνηση αυτή θα... ξεκλειδώσει και τις παραδόσεις χιλιάδων αυτοκινήτων από αντιπροσώπους, καθώς αρκετοί τηρούσαν στάση αναμονής μέχρι να ανακοινωθεί και επίσημα η παράταση του μέτρου της απόσυρσης. Να σημειώσουμε πως το κέρδος για την αγορά αυτοκινήτου ξεκινά από τα 300 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 2.800 ευρώ. Για όσους πάντως... βιάζονται, να ξεκαθαρίσουμε και το χρονοδιάγραμμα που θα ισχύει και στην πράξη η παράταση του μέτρου της απόσυρσης.

Με την παράταση στο μέτρο της απόσυρσης χιλιάδες αυτοκίνητα που βρίσκονται στα logistics των εταιρειών θα πάρουν το δρόμο τους...

Ο χρονικός ορίζοντας για να πάρει... μπρος το μέτρο

Ήδη το οικονομικό επιτελείο έχει δώσει την έγκριση και απλώς αναμένεται η αντίστοιχη έγκριση των θεσμών για τα... τυπικά. Η μελέτη έχει δείξει πως για να υπάρξουν έσοδα θα πρέπει να συνεχιστεί για Υπουργείο Οικονομικών και θεσμοί έχουν δώσει έγκριση για παράταση συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η απόσυρση και σ' εαυτό έχουν συμφωνήσει και οι ξένοι που αποφασίζουν για λογαριασμό μας.

Από εκεί και πέρα, στα τέλη της επόμενης εβδομάδας το θέμα πάει στη Βουλή και εν συνεχεία θα χρειαστούν άλλες περίπου 10 μέρες για να αρχίσει να λειτουργεί εκ νέου η απόσυρση. Με λίγα λόγια, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να περιμένουν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, στην καλύτερη από τις 20 του μήνα και έπειτα.

Έχει γίνει ήδη ζημιά

Στέλεχος της αγοράς του αυτοκινήτου μιλώντας στο zougla.gr τόνισε πως η κίνηση αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο «η ζημιά έχει ήδη γίνει, καθώς δεν γνωρίζουμε αν θα αναπληρωθούν οι πωλήσεις».

Να σημειώσουμε πως από τις 30 Ιουνίου δεν θα ισχύει το μέτρο, γεγονός που σημαίνει πως θα υπάρξει και μικρή άνοδος στις τιμές των αυτοκινήτων.


Όφελος απόσυρσης για αγορά αυτοκινήτου

  • Αγορά αυτοκινήτου έως 900 κ.εκ. με φορολογητέα αξία 6.000 (όφελος έως 300 ευρώ)
  • Αγορά αυτοκινήτου από 901 έως 1.400 κ.εκ. με φορολογητέα αξία 8.000 (όφελος έως 960 ευρώ)
  • Αγορά αυτοκινήτου από 1.401 έως 1.600 κ.εκ. με φορολογητέα αξία 11.000 (όφελος έως 1.430 ευρώ)
  • Αγορά αυτοκινήτου από 1.601 έως 2.000 κ.εκ. με φορολογητέα αξία 14.000 (όφελος έως 2.800 ευρώ)

 

Διαβάστε επίσης: Η Κυβέρνηση ρήμαξε την αγορά αυτοκινήτου...

 

Αυτοκίνητα που ρυπαίνουν το περιβάλλον είτε διαλύονται είτε πωλούνται ως ανταλλακτικά...

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016, 12:39