Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χιλιάδες αναμένεται να είναι και φέτος οι εκδρομείς των Χριστουγέννων με την πλειοψηφία να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο. Οι τυπικοί είναι σίγουρο ότι θα ελέγξουν το όχημα πριν ξεκινήσουν, καθώς οι περισσότερες εταιρείες το κάνουν εντελώς δωρεάν.

Απλές συμβουλές για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως…
Διαβάστε και δεν θα χάσετε
!
Ωστόσο, υπάρχουν και αυτοί που αμελούν την κατάσταση του αυτοκινήτου γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε απρόοπτες καταστάσεις αλλά και ταλαιπωρία. Προτάσεις – συμβουλές υπάρχουν δεκάδες… Επιλέξαμε μόλις πέντε που θα μπορέσετε απλά και χωρίς τη βοήθεια ειδικού να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο προκειμένου να γλιτώσετε ταλαιπωρία και φυσικά να επιστρέψετε πίσω. Φυσικά δεν αναφερόμαστε στα αυτονόητα, όπως είναι η ζώνη ασφαλείας, η μέθη και η τήρηση του ΚΟΚ, που είναι σημαντικά στοιχεία που πρέπει να τηρεί κάθε οδηγός.

Διαβάστε τις συμβουλές του zougla.gr και καλές βόλτες!!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Δεν χρειάζεται να είστε μηχανικός για να δείτε την στάθμη των λαδιών του κινητήρα. Επίσης τσεκάρετε ότι... μπουκαλάκι δείτε κάτω από το καπό, και αν διαπιστώσετε ότι σε κάποιο τα υγρά είναι κάτω από το όριο ρωτήστε τι να κάνετε σε ένα πρατήριο. Επιπλέον με το άνοιγμα του καπό θα δείτε και μόνοι σας αν υπάρχουν περίεργες διαρροές.
Ένα σημείο που λίγοι δίνουν έμφαση είναι οι υαλοκαθαριστήρες. Επειδή πολλές φορές οι μέρες των Χριστουγέννων μπορεί να είναι βροχερές καλό θα είναι να τους ελέγξετε και αν διαπιστώσετε ότι χρειάζονται αλλαγή να τους αντικαταστήσετε καθώς το κόστος είναι μικρό. Επίσης ελέγξτε αν το νερό πετάγεται σωστά.
Ελέγξτε την κατάσταση των ελαστικών και φυσικά την πίεση του αέρα. Έχει να κάνει τόσο με την ασφάλειά σας όσο και με την οικονομία καυσίμου.
Για καλό και για κακό πάρτε μαζί σας το δεύτερο κλειδί του αυτοκινήτου. Ίσως σας γλιτώσει από τεράστια ταλαιπωρία. Απλά, φανταστείτε να είστε διακοπές και να χάσετε το κλειδί....
Ελέγξτε αν το αυτοκίνητο σας εφοδιάζεται με φαρμακείο, τρίγωνο, φωσφοριζέ γιλέκο και φυσικά πυροσβεστήρα. Όλα αυτά είναι απαραίτητα και... αχρείαστα να είναι!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης