Πολύ καλά αποτελέσματα σημείωσε το νέο i30 στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού EuroNCAP, λαμβάνοντας την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων.

Η νέα γενιά του μικρομεσαίου μοντέλου της Hyundai αξιολογήθηκε σε όλες τις κατηγορίες, αποσπώντας εξαιρετικές βαθμολογίες στην προστασία ενήλικων επιβατών και παιδιών, καθώς και στα συστήματα υποβοήθησης ασφαλείας, αποδεικνύοντας ότι το i30 είναι ένα από τα πιο ασφαλή και καλύτερα εξοπλισμένα οχήματα στην κατηγορία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οργανισμός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο σύστημα AEB, συμπεριλαμβανομένου του Συστήματος Προειδοποίησης Μετωπικής Πρόσκρουσης και Ανίχνευσης Πεζών (Front Collision Warning System and Pedestrian Detection), ένα προηγμένο χαρακτηριστικό ενεργητικής ασφάλειας του i30 που ειδοποιεί τους οδηγούς σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, με αυτόματη πέδηση, εάν απαιτείται.

Επιπλέον, ο Euro NCAP εκθείασε τη λειτουργία του Συστήματος Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας(LKAS), το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό κατά τη διάρκεια μη ασφαλών ενεργειών σε ταχύτητες άνω των 60 χλμ./ώρα, παρακολουθώντας τη θέση του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η βαθμολογία του i30 (βασική έκδοση)

Προστασία ενήλικων επιβατών: 88%
Προστασία παιδιών: 84%
Προστασία πεζών: 64%
Συστήματα ασφαλείας: 68%

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης