Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Το ολοκαίνουργιο BMW i8 είναι ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά αυτοκίνητα στον κόσμο. Σχεδιαστικά βγάζει… μάτια και θυμίζει περισσότερο πρωτότυπο αυτοκίνητα παρά ένα αυτοκίνητο που πωλείται και κυκλοφορεί κανονικά στους δρόμους.

Το φουτουριστικό όχημα συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1.5 λίτρων και… μπαταρίες που συνολικά αποδίδουν 362 άλογα. Το αποτέλεσμα είναι να προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις που θυμίζουν ολίγο από… super car. Ένα στοιχείο του αυτοκινήτου είναι και η δυνατότητα να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά καθώς το συγκεκριμένο φορτίζει κανονικά από μία κοινή πρίζα.

Το βλέπεις και αναρωτιέσαι αν αυτό το αυτοκίνητο κυκλοφορεί στους δρόμους... Κι όμως...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πότε και που… δόθηκαν
Αν και η τιμή του αυτοκινήτου πλησιάζει σχεδόν τα 180.000 ευρώ, τις πωλήσεις στην Ελλάδα δεν θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε και… άσχημες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του zougla.gr, ήδη στην Ελλάδα κυκλοφορούν πέντε BMW i8. Τα τρία από αυτά βρίσκονται στην Αθήνα και τα δύο στην Θεσσαλονίκη. Να σημειώσουμε πως το πρώτο έχει ταξινομηθεί στις 19 Μαρτίου 2015 και τα άλλα δύο στις 27 του ίδιου μήνα. Ένα ακόμα εμφανίστηκε τον Απρίλιο στην Θεσσαλονίκη ενώ το πέμπτο κυκλοφόρησε στην Αθήνα στις 3 Ιουνίου…

Αναμένουμε να μάθουμε πόσα ακόμα θα διατεθούν στην αγορά μέχρι τέλος του έτους…

Διαβάστε επίσης: BMW i8: Οδηγούμε το αυτοκίνητο του μέλλοντος στην… Ελλάδα!

    

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης