Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάνω από 75.000 καινούργια αυτοκίνητα ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα το 2015. Τα συγκεκριμένα Ποθητά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα και ξεκινούν από 44.000 ευρώ… κατανεμήθηκαν σε δέκα κατηγορίες, από τα μικρά πόλης, τα SUV, τα σπορ, τα πολυμορφικά κ.ο.κ.

Από τα παραπάνω, ήταν ορισμένα που μας άρεσαν λίγο… παραπάνω από τα υπόλοιπα. Είναι αυτά που θα θέλαμε να έχουμε και εμείς στο γκαράζ του σπιτιού μας, να τα κυκλοφορούμε και γενικά με την πρώτη ευκαιρία να βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι τους.

Δεν θέλει πολύ σκέψη για να καταλάβει ο καθένας πως πρόκειται για σπορ μοντέλα με επιδόσεις… φωτιά, εντυπωσιακή σχεδίαση και πολύ μοναδικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παρουσιάζουμε παρακάτω με αλφαβητική σειρά…

BMW i8
Το εκκεντρικό i8, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο. Σχεδιαστικά βγάζει μάτια, τεχνολογικά μας δείχνει το μέλλον της αυτοκίνησης και γενικότερα όταν το οδηγείς αισθάνεσαι άλλος άνθρωπος. Ο κινητήρας των 1.500 κ.εκ. συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα και έτσι αποδίδει πάνω από 350 ίππους. Έχει τη δυνατότητα να κινείται και αμιγώς ηλεκτρικά. Η τιμή του σχεδόν αγγίζει τα 180.000 ευρώ!

 

Ford Mustang
Το αυτοκίνητο – μύθος στη νέα του γενιά. Το βλέπεις, χαζεύεις και σκέφτεσαι τι ωραία θα ήταν να την οδηγείς. Το γεγονός ότι είναι και πισωκίνητη (τι άλλο θα μπορούσε άλλωστε…) σε φτιάχνει ακόμα περισσότερο! Διαθέσιμη στην Ελλάδα με δύο μηχανικά σύνολα 2.3 και 5.0 λίτρων και τιμές που ξεκινούν από τα 44.000 ευρώ. Η οδήγηση της είναι σκέτη απόλαυση και με την πρώτη ευκαιρία οδηγήστε την!

 

Jaguar F Type
Το σπορ μοντέλο της Jaguar που το βλέπεις και συνειδητοποιείς πως οι Βρετανοί έχουν άλλες βλέψεις. Διαθέσιμη με κινητήρες που ξεκινούν από τα 3.0 λίτρα και αν θέλεις υπάρχει και έκδοση με 550 ίππους (5.000 κ.εκ.). Σχεδιαστικά προκαλεί και απλά περιμένουμε και εμείς να την οδηγήσουμε στους ελληνικούς δρόμους!

 

Porsche 911
Το πιο διαχρονικό σπορ μοντέλο που κυκλοφορεί τις τελευταίες δεκαετίες. All time classic σε διάφορες εκδοχές και ιπποδυνάμεις. Δεν χρειάζεται καν να την οδηγήσεις για να σκεφτείς να την αποκτήσεις. Δυστυχώς η ελληνική εισαγωγική εταιρεία δεν μας δίνει τη δυνατότητα να βρεθούμε πίσω από το τιμόνι της τελευταίας γενιάς…

 

Subaru WRX Sti
Το όνομα και μόνο μιλά από μόνο του. Ένα και μοναδικό έχει πουληθεί στην σύγχρονη του γενιά και κυκλοφορεί στην περιοχή της Πελοποννήσου. Αυτοκίνητο – τρένο, που αποτυπώνει την έννοια του κρατήματος και των εκρηκτικών επιδόσεων στην άσφαλτο, ακόμα και όταν αυτή (η άσφαλτος) είναι ελληνική! Εφοδιάζεται με κινητήρα 2.5 λίτρων και αποδίδει 305 ίππους.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης