Το να βρίσκεις έναν κινητήρα τανκ κάτω από το καπό ενός αυτοκινήτου δεν είναι κάτι που βλέπεις κάθε Ο κινητήρας Meteor φτιάχτηκε για να λειτουργεί με χαμηλής ποιότητας καύσιμο.μέρα. Ο Σουηδός Daniel Werner βρέθηκε με ένα Ford Crown Victoria στα χέρια του και δεν ήξερε τι να κάνει για να μετατρέψει αυτό το περιπολικό της αμερικανικής αστυνομίας σε κάτι το ξεχωριστό.

Σκέφτηκε, λοιπόν, να τοποθετήσει έναν κινητήρα από τανκ προκειμένου να κάνει πράξη το αμερικανικό ρητό «size matters». Βρήκε έναν κινητήρα V12 27 λίτρων της Rolls Royce Meteor του 1940, ο οποίος έφτανε τους 810 ίππους και αποφάσισε να κάνει ότι είναι δυνατόν για να το χωρέσει μέσα στο Crown του 2006 από την Καλιφόρνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κιβώτιο ταχυτήτων δεν έχει συνδεθεί, ενώ το μέγεθος του κινητήρα είναι τεράστιο.

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός Merlin V12 που χρησιμοποιήθηκε το 1940 σε τανκ

Για να πετύχει τον στόχο του, έπρεπε να τοποθετήσει ολόκληρο το εμπρός μέρος ενός Chevy C10 Μόλις τελειώσει το project, στόχος είναι το Crown να φτάσει τα 320Km/h.φορτηγού προκειμένου να χωρέσει ο κινητήρας. Η τροφοδοσία είναι τερατώδης καθώς δύο ψεκαστήρες αναλαμβάνουν να προμηθεύσουν 24 λίτρα καυσίμου το λεπτό, ενώ με τη βοήθεια δύο γιγάντιων τούρμπο η ισχύς θα φτάσει τους 2.500 ίππους και τα 5.160Nm ροπής.
 
Οι αναρτήσεις προέρχονται από Corvette C4 με ενισχύσεις για να αντέξει την ισχύ και το βάρος. Στην πρώτη φάση που μπαίνει σε λειτουργία ο κινητήρας, δεν είναι συνδεδεμένα τα τούρμπο και το κιβώτιο ταχυτήτων. Όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά και ο φόβος του Werner για απότομη αύξηση της θερμοκρασίας δεν επαληθεύονται. Πλέον θα περάσει το Project στο επόμενο στάδιο του δεσίματος του κιβωτίου και των τούρμπο για να ολοκληρωθεί το σύστημα του κινητήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απολαύστε τον ήχο του κινητήρα Meteor της Rolls Royce:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H Rolls-Royce έφτιαξε το πιο ακριβό αυτοκίνητο του κόσμου

Τραπεζάκια έξω… από τη Rolls Royce!

Ο Ken Block πουλάει το Hoonitruck με κινητήρα Ford GT

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης