Η Yamaha όπως είχε υποσχεθεί, παρουσίασε την καινούρια της MT-09 με πολλές αλλαγές σε όλους τους τομείς. Κινητήρας, πλαίσιο, ηλεκτρονικά και κυρίως η εμφάνιση έχουν αναβαθμιστεί δίνοντας νέο αέρα στο ιαπωνικό streetfigther.

(Ξανα)μπαίνει δυναμικά στην αγορά το MT-09 με πλούσιο εξοπλισμό και αρκετή τεχνολογία πάνω του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύξηση κυβισμού

Στην εμφάνιση, η μεγάλη αλλαγή είναι στο εμπρός φωτιστικό σώμα, το οποίο πλέον μοιάζει με Κύκλωπα, Αυξημένος κυβισμός, περισσότερη δύναμη, χαμηλότερη κατανάλωση και ελαφρύτερο…φυσικά στην πιο μοντέρνα εκδοχή του. Ο τρικύλινδρος crossplane κινητήρας έχει δεχτεί σημαντικές αλλαγές, καθώς έχει ανέβει στα 890cc (από 847cc), έχει αποκτήσει περισσότερη δύναμη και είναι 11% καλύτερο σε κατανάλωση. Έχει αποκτήσει και το σύστημα APSG στο ride-by-wire σύστημα το οποίο ελέγχει με μαγνήτες την κίνηση του γκαζιού μεταφέροντας αστραπιαία τις εντολές στον εγκέφαλο.

Καινούρια είναι η μονάδα IMU με έλεγχο έξι αξόνων όπως το YZF-R1 της εταιρείας, ενώ διαθέτει και πολλά ηλεκτρονικά βοηθήματα υψηλού επιπέδου. Το βάρος της μοτοσικλέτας έχει μειωθεί κατά 3,6 κιλά, ενώ πλέον ο αναβάτης μπορεί να κάνει ρυθμίσεις και εργονομικού χαρακτήρα φέρνοντας τα χειριστήρια και τα μαρσπιέ στα μέτρα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναμένουμε από τις αρχές του νέου έτους το MT-09 στη χώρα μας…

 

Αναβάθμιση στον κινητήρα στα 890cc.

 

Καινούρια οθόνη TFT  3,5 ιντσών για το MT-09.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης