Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των τροχαίων κάθε χρόνο στην Ελλάδα είναι τρομακτικός. Χιλιάδες νεκροί, χιλιάδες βαριά τραυματίες. Κανείς όμως δεν δίνει σημασία στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει παρά μόνο όταν συμβαίνει Στην Ελλάδα ουδείς ενδιαφέρεται για τον… πόλεμο που γίνεται στους δρόμους!κάποιο τραγικό δυστύχημα όπως αυτό με την Porsche στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει και ο ΚΟΚ αλλά και οι ποινές που αφορούν παραβάσεις ιδιαίτερα επικίνδυνες. Είναι γνωστό πως σημαντικές παραβάσεις δεν τιμωρούνται όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα τα χαμηλά πρόστιμα ή ακόμα και η ατιμωρησία να φέρνει αρνητικά αντελάσματα.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάστε τι ισχύει στην Κορέα και με παραβάσεις όπως της υπερβολικής ταχύτητας ή της μέθης. Τα στοιχεία μας έστειλε ο αναγνώστης του zougla.gr Νικόλαος Παπαδαντωνάκης, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Κορέα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

τι ισχύει στην Κορέα
«Στην Κορέα σε κάθε ευθεία στην εθνική οδό έχει κάμερα με όριο τα 100 χλμ./ώρα. Αν την περάσεις με Στην Κορέα αν τρέχεις με περισσότερα από 100χλμ./λωρα σου παίρνουν το δίπλωμα για 6 μηνες!μεγαλύτερη ταχύτητα έχει αφαίρεση διπλώματος για 6 μήνες και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο. Η κάμερα είναι σταθερή όχι σαν τα κρυφτούλια που παίζουν οι αστυνομικοί στην Ελλάδα.

Αν πεις το βράδυ πάνω από μια μπύρα π.χ corona δεν χτυπά το αλκοτέστ. Αν πιεις βαριά μπύρα, ένα μπουκάλι και σε πιάσουν (κάθε βράδυ έχει αλκοτέστ και σταματούν όλους τους οδηγούς ανεξαίρετος και φυσάνε στο αλκοολόμετρο) έχει αφαίρεση διπλώματος για ένα χρόνο και 3.000 ευρώ πρόστιμο. Αν έχεις πιει παίρνεις τηλέφωνο οδηγό (είναι σαν ταξιτζής χωρίς αυτοκίνητο και του λες να σε πάει στο σπίτι σου ενώ πληρώνεις το κόμιστρο από το ταξί που θα έπαιρνε).

Αν σε πιάσουν στην Κορέα να οδηγείς μεθυσμένος μπορείς να κάνεις να δεις... τιμόνι πολλά χρόνια!

Στην Ελλάδα η αστυνομία είναι για να σταματά μόνο τα παπάκια. Μόνο αν μπουν σταθερές κάμερες παντού με όριο ταχύτητας τα 80 ή 100 χλμ./ώρα και αλκοτέστ κάθε βράδυ παραλία και μεγάλους Μόνο με πρόστιμα 3.000 ευρώ μπορεί να βάλει μυαλό ο Εληννας…ρόμους με πρόστιμο πάνω από 3.000 ευρώ μπορεί να βάλει μυαλό ο Έλληνας”.

Στην Κορέα η οδήγηση μηχανοκίνητου οχήματος με περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα (BAC) 0,05% ή υψηλότερη αποτελεί οδήγηση σε κατάσταση μέθης.

Χρειάζονται περίπου τρεις βολές του soju (ποτό της Κορέας), 500cc μπύρα ή ένα ουίσκι για τον μέσο Κορέας αρσενικό ενήλικα βάρους 60-70 κιλών για την επίτευξη αυτού του επιπέδου. Αν συλληφθεί κάποιος μεθυσμένος και ιδίως στα σημεία ελέγχου επιτόπου τους παίρνουν την άδεια οδήγησης».

 

Διαβάστε επίσης: Μεθύσαμε τρεις οδηγούς και τους βάλαμε να… οδηγήσουν

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης