Πεσμένη τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου η αγορά αυτοκινήτου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018, 11:20
Πεσμένη τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου η αγορά αυτοκινήτου

Tου Βασίλη Σαρημπαλίδη

       


Πεσμένη... δείχνει να είναι η αγορά του αυτοκινήτου τον Φεβρουάριο, παρά τα θετικά μηνύματα του περασμένου μήνα.

Αν και απομένουν ελάχιστες εργάσιμες ημέρες για να «φύγει» ο Φεβρουάριος, οι πωλήσεις σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr αγγίζουν τα 3.700 καινούργια αυτοκίνητα.

H Peugeot παραμένει στην 2η θέση των πωλήσεων..


Προβληματισμός

Τον Φεβρουάριο του 2017 οι ταξινομήσεις ήταν 5.192 (3.310 το 2016), άρα υπολείπονται πολλές ακόμα για να φτάσει η Η μέχρι στιγμής πτώση (χωρίς να έχει κλείσει ο μήνας) αγγίζει το 30%...αγορά τις περυσινές.

Ωστόσο, είναι συνηθισμένο το φαινόμενο να βλέπουμε ταξινομήσεις τις τελευταίες ημέρες κάθε μήνα, οπότε αναμένουμε να δούμε αν θα καταφέρει να... σωθεί η παρτίδα.

Ο κόσμος πάντως συνεχίζει να δείχνει προβληματισμένος εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης και της υπερφορολόγησης.

Η Nissan βρίσκεται στην 3η θέση των πωλήσεων...

Πρώτη η Toyota

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν την Toyota στην πρώτη θέση και την Peugeot στη δεύτερη, ενώ σε Επιστρέφουν στο προσκήνιο Hyundai - Kia. Σταθερή αξία η Mercedes...απόσταση αναπνοής από τη γαλλική εταιρεία βρίσκεται η Nissan.

Ακολουθούν VW, Opel και Skoda. Με μόλις ένα αυτοκίνητο διαφορά από την τσεχική φίρμα είναι η Hyundai, η οποία επιστρέφει σιγά σιγά στα μεγάλα σαλόνια και δείχνει τη δυναμική της, κάτι που ισχύει και με την Kia, που τη συναντούμε στην 10η θέση.

Η Mercedes συνεχίζει την καλή πορεία (8η θέση), όπως και η Ford, η οποία βρίσκεται στην 9η.Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018, 11:49