Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

      

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η BMW i8 είναι ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά αυτοκίνητα του κόσμου. Μπορεί να κινηθεί αμιγώς με… μπαταρίες χωρίς να μολύνει το περιβάλλον αλλά και με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ταυτόχρονα οι επιδόσεις του θυμίζουν super car καθώς το εντυπωσιακό μοντέλο επιταχύνει από στάση Το i8 με κινητήρα 1.500 κ.εκ. επιταχύνει από στάση στα 100 σε 4.4 δευτερόλεπτα στα 100 χλμ./ώρα σε 4.4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Να σημειώσουμε πως το i8 τροφοδοτείται από έναν κινητήρα χωρητικότητας 1.500 κ.εκ. (καλά διαβάσατε) και αποδίδει συνολικά μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα 362 ίππους! Μάλιστα το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει φόρους ούτε καν τέλη κυκλοφορίας λόγω κινητήρα αλλά και πολύ χαμηλών εκπομπών ρύπων CO2.

Μέλος εφοπλιστικής οικογένειας
Στην Ελλάδα και όπως έχουμε γράψει, ήδη έχουν πουληθεί τρία τα οποία παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες πριν από λίγες ημέρες. Το ένα από αυτά απέκτησε μέλος εφοπλιστικής οικογένειας που έχει εμπλακεί και με το ποδόσφαιρο. Η αδυναμία του σε ξεχωριστά και τεχνολογικά προηγμένα αυτοκίνητα δεν κρύβεται και έτσι το εκκεντρικό i8 κοσμεί πλέον το γκαράζ του αλλά και τους ελληνικούς δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Του ευχόμαστε καλές… ηλεκτρικές αλλά και γρήγορες (με ασφάλεια πάνω από όλα) βόλτες!!! Αρκεί να το βγάζει συχνά στους δρόμους για να το απολαμβάνουν έστω και… οπτικά οι φίλοι του αυτοκινήτου.

  

Διαβάστε επίσης: Παραλαμβάνουν τα πρώτα BMW i8 οι τυχεροί Έλληνες ιδιοκτήτες…

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης