Tου Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτοί οι Γάλλοι έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν. Το βλέπουμε τα τελευταία χρόνια με τα νέα μοντέλα Βλέπεις το νέο Peugeot 508 και αναρωτιέσαι πού πάμε και πόσο αλλάζουν τα πράγματα…που ρίχνουν στην αγορά, το διαπιστώνουμε με την τεχνολογία με την οποία τα… φορτώνουν και γενικότερα με τις κινήσεις που κάνουν (βλέπε εξαγορά Opel).

Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα αλλά ακόμα και στη Γερμανία, όπου, για παράδειγμα, η Peugeot το 2017 κατάφερε να αυξήσει τα μερίδιά της σχεδόν 25%.

Πού; Στη Γερμανία με τη βαριά βιομηχανία στον κλάδο του αυτοκινήτου…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό είναι το νέο Peugeot 508

Από το 308 στο… 508

Όπως και να ‘χει, το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και για εμάς τους καταναλωτές το τελικό Η Peugeot ρίχνει νέα… βόμβα με το 508προϊόν είναι το αυτοκίνητο. Η αρχή της επανάστασης των Γάλλων έγινε με το 308 και ακολούθησε το 3008 που έδειξε ότι μπορεί να αλλάξει πολλά στις τάσεις των καταναλωτών.

Ακολούθησε πρόσφατα το 5008, ένα μεγαλύτερο και πιο τετραγωνισμένο 3008 αλλά για επτά επιβάτες (βγαίνει και 5θέσιο). Και εκεί που αναρωτιόμασταν τι νέο μας ετοιμάζει η γαλλική φίρμα, περιμένοντας για παράδειγμα το νέο 208 ή ένα ολοκαίνουργιο 2008, έριξε τη βόμβα και μας… τρέλανε.

Πίσω από το τιμόνι του Peugeot 508

Μα καλά, στην κατηγορία D;

Γιατί πολύ απλά ποιος θα περίμενε μία αυτοκινητοβιομηχανία – κολοσσός να δώσει βάρος σε μία κατηγορία που παρουσιάζει συνεχώς φθίνουσα πορεία όπως είναι η D;

Αυτήν την κατηγορία με τα μεγάλα sedan – μπερλίνες διαφορετικά – έχουμε αρχίσει σιγά σιγά να την ξεχνάμε. Και γιατί γίνεται αυτό; Διότι αυτή η κατηγορία δεν λέει να αλλάξει…

To εσωτερικό του γαλλικού μοντέλου

Αλλάζουν την κατηγορία

Οι Γάλλοι, λοιπόν, σκέφτηκαν να την αλλάξουν και με το νέο 508 να δημιουργήσουν προβληματισμό Βλέπεις τις φωτογραφίες και αναρωτιέσαι αν τελικά θέλεις να αγοράσεις αυτοκίνητο της κατηγορίας D…στους καταναλωτές. Και πολύ απλά, εκεί πoυ σκεφτόσουν το επόμενο SUV, τώρα μπαίνεις στο… τρυπάκι να σκεφτείς το επόμενό σου sedan! Δεν θέλει και πολύ για να το καταλάβεις, αρκεί να κοιτάξεις τις πρώτες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα με το νέας γενιάς Peugeot 508.

Σπορ γραμμές, sexy καμπύλες, στοιχεία που θυμίζουν αυτοκίνητο του μέλλοντος και φυσικά εσωτερικό στο οποίο θα ήθελε να ζει κάθε σύγχρονος οδηγός. Αυτά, κατά τα άλλα απλά πράγματα έχει το 508. Ακόμα και το λεγόμενο «τελάρο» λείπει από τις πόρτες, κάτι που αρέσει σε πολύ κόσμο, αλλά δυστυχώς δεν το υιοθετούν οι εταιρείες.

Η έλλειψη 'τελάρου' στις πόρτες χαρίζει άλλον (σπορ) αέρα στο 508

Πότε έρχεται Ελλάδα

Για όσους τώρα έχουν αρχίσει να κάνουν τα όνειρά τους, το νέο 508 θα κάνει την εμφάνισή του στους Το Peugeot 508 θα είναι διαθέσιμο στα τέλη του έτους και με κινητήρες από 1.200 κ.εκ.ελληνικούς δρόμους στα τέλη του έτους, το αργότερο αρχές του 2019. Και επειδή ζούμε στην εποχή του downsizing, οι κινητήρες θα ξεκινούν από τα 1.2 λίτρα με 130 ίππους και θα φτάνουν ακόμα και τους 225. Εννοείται πως θα υπάρχει επιλογή βενζίνης – diesel, μηχανικού ή αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.

Από τιμές ακόμα δεν μπορούμε να μαντέψουμε (θα είστε όμως οι πρώτοι που θα τις μάθουν), αλλά είναι σίγουρο πως το τελικό αποτέλεσμα θα αφήνει σε δεύτερη μοίρα το αντίτιμο για την αγορά του γαλλικού μοντέλου των 4,75 μέτρων. Και για να σας βάλω σε μεγάλες σκέψεις, να σημειώσω πως το 508 θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση station wagon που απλώς θα… τσακίζει κόκκαλα.

Υπομονή, γιατί το 2019 είναι πολύ κοντά…

Η Peugeot άλλαξε και φαίνεται... Ξεκάθαρα!

Ο γνωστός λεβιές από το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης