Τα καινούργια αυτοκίνητα προσφέρουν αμέτρητες τεχνολογίες και gadgets που σίγουρα κάνουν άνετη και πιο Οι λαμαρίνες φτιάχνονται. Οι άνθρωποι όχι…ευχάριστη την συμβίωση μεταξύ επιβατών – αυτοκινήτου στην ρουτίνα της καθημερινότητας.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό στοιχείο με την αγορά κάθε καινούργιου αυτοκινήτου είναι αυτό που σχετίζεται με την ασφάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί, είτε το θέλουμε είτε όχι, αυτό που πρωτίστως μετρά είναι να βγούμε σώοι μέσα από την καμπίνα του αυτοκινήτου όταν συμβεί το μοιραίο.

Με πέντε αστέρια ασφαλείας βραβεύτηκε το νέο Renault Clio ενώ διέπρεψε στον τομέα ασφάλειας ενηλίκων και παιδιών

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πεντάστερο στην ασφάλεια…

Η Renault είναι μία μάρκα που δίνει τρομερά μεγάλη βαρύτητα στα θέματα ασφαλείας και μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός πως το τελευταίας γενιάς Clio διέπρεψε ή καλύτερα… αρίστευσε στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού  EuroNCAP.

Μάλιστα αυτό είναι και το 22ο μοντέλο στην ιστορία της γαλλικής φίρμας που κερδίζει την ανώτατη διάκριση των πέντε αστέρων.

Ο οδηγός λαμβάνει πολλές πληροφορίες που αφορούν στην ασφάλειά του...

 

Κορυφαίο σε ασφάλεια για τα παιδιά

Συγκεκριμένα, το Clio κατάφερε να πετύχει 96% στον τομέα αξιολόγησης ασφάλειας των ενήλικων επιβατών, η απολύτως ανώτερη τιμή της κατηγορίας και μάλιστα με τα τελευταία πολύ δύσκολα κριτήρια αξιολόγησης.

Αντίστοιχα με 89% κατάφερε να πετύχει την απολύτως κορυφαία τιμή της κατηγορίας όσον αφορά στην προστασία των παιδιών όπως και 72%, στην αξιολόγηση προστασίας των πεζών.

Ακόμα και να πεταχτεί μπροστά σου ένας ποδηλάτης και να μην τον δεις το Clio θα φρενάρει μόνο του...

 

Τρομερή εξέλιξη

Όλα τα παραπάνω θα μπορούσανε να θεωρηθούν και λογικά καθώς αναφερόμαστε σε ένα όχημα που Λογική η ασφάλεια για ένα Renault Clio…κυκλοφορεί σχεδόν 30 χρόνια, το έχουν αγοράσει 15 εκατομμύρια οδηγοί και η εξέλιξη που έχει γίνει σε αυτό ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Κοιτάζοντας την λίστα με τα συστήματα ασφαλείας του γαλλικού μοντέλου, διαπιστώνουμε πως είναι… ατελείωτη, οπότε θα επικεντρωθούμε σε τέσσερα πιο «καθημερινά», τα οποία μπορείτε να δείτε και στα σχετικά video.

Να σημειώσουμε επίσης ότι το νέο Renault Clio εξοπλίζεται με τα περισσότερα από αυτά τα συστήματα (Ενεργό Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης, Αναγνώριση Πινακίδων Κυκλοφορίας & Προειδοποίηση Υπέρβασης Ταχύτητας, Προειδοποίηση Εκτροπής από τη Λωρίδα & Υποβοήθηση Διατήρησης Πορείας) από τη βασική του έκδοση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο Renault Clio πατήστε ΕΔΩ

 

Δείτε το video από τις δοκιμές του EuroNCAP για το νέο Renault Clio 

 

 

———————————————————————————

Ενεργό Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Active Emergency Brake)
Για πρώτη φορά στη γκάμα της Renault, το σύστημα ενεργού φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης με λειτουργία εντοπισμού ποδηλατών και πεζών, μεγιστοποιεί το επίπεδο ασφαλείας προειδοποιώντας τον οδηγό για επικίνδυνες καταστάσεις ενώ έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει και τα φρένα σε περίπτωση που δεν υπάρξει αντίδραση από εκείνον. Το σύστημα αυτό είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις του νέου Clio και λειτουργεί ημέρα και νύχτα. Μάλιστα το σύστημα αυτό βαθμολογήθηκε για την αποτελεσματικότητά του με άριστα (11/12) από τον Euro NCAP.

 

 

———————————————————————————

Ειδοποίηση Τυφλού Σημείο (Blind Spot Warning)
Πολύ σημαντικό σύστημα για τον οδηγό όταν χρειάζεται να αλλάξει λωρίδα καθώς υπάρχει το λεγόμενο «τυφλό σημείο», άρα δεν γνωρίζει αν εκείνη την ώρα υπάρχει αυτοκίνητο που προσπερνά. «Μάτια» γι’ αυτήν την περίπτωση έχει το ίδιο το Clio και με τη χρήση ραντάρ αντί για απλούς αισθητήρες, καταγράφει την ταχύτητα και τη θέση των αυτοκινήτων που βρίσκονται στις τυφλές γωνίες του οδηγού και ενημερώνει ανάλογα…

 

 

———————————————————————————

Αναγνώριση Πινακίδων Κυκλοφορίας
Το μάτι του οδηγού δεν μπορεί να βλέπει τα πάντα και σίγουρα κάτι θα του ξεφύγει. Σίγουρα πάντως δεν θα του ξεφύγουν τα όρια ταχύτητας, γιατί το σύστημα αναγνώρισης πινακίδων του Clio χρησιμοποιεί την εμπρός κάμερα για να τον ενημερώσει για τα όρια ταχύτητας και να του προτείνει μέσω του πίνακα οργάνων την τήρησή τους. Μάλιστα στις εκδόσεις που διαθέτουν σύστημα πλοήγησης, γίνεται συνδυασμός της λειτουργίας ανάγνωσης των πινακίδων οδικής σήμανσης με τα δεδομένα του GPS για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια.

 

 

———————————————————————————

Camera 360° και Σύστημα Αυτόματου Παρκαρίσματος
Για όσους δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά με το παρκάρισμα αλλά και για να αποφύγουν μικρά χτυπήματα, υπάρχει διαθέσιμο το σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος. Το συγκεκριμένο συνδυάζεται με Camera 360 μοιρών έτσι ώστε ο οδηγός να έχει και οπτική επαφή με όσα κάνει σχεδόν… μόνο του το αυτοκίνητο.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης