Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Civic με την κωδική ονομασία Type R δεν είναι ένα τυχαίο αυτοκίνητο. Εξωτερικά προκαλεί με τα H Honda σε συνεργασία με την Continental δημιούργησαν ειδικά ελαστικά για το νέο Type R… φουσκώματα και την τερατώδης αεροτομή και εσωτερικά σε βάζει στο κλίμα, για το πως μπορεί να αισθάνεται ένας οδηγός αγώνων.

Η «καρδιά» όμως του Honda Civic Type R βρίσκεται κάτω από το καπό. Για πρώτη φορά στην ιστορία της μάρκας, ο δίλιτρος κινητήρας τεχνολογίας V-Tec εξοπλίζεται και με turbo με αποτέλεσμα η ιπποδύναμη να εκτοξεύεται στα 310 άλογα! Οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές καθώς το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5.7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται  ηλεκτρονικά στα 270 χλμ./ώρα.

H οδήγηση στην πίστα μπορεί να μικρύνει την διάρκεια ζωής των ελαστικών...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικά ελαστικά…
Για να μπορέσει το ιαπωνικό «τέρας» να κρατηθεί στο δρόμο εφοδιάζεται με ειδικά ελαστικά της Τα συγκεκριμένα ελαστικά πρέπει να τα αλλάζεις στην ώρα τους ακόμα και όταν δεν τα… λιώνει Continental που έχουν εξελιχτεί αποκλειστικά και μόνο γι’ αυτό και είναι διαθέσιμα σε διαστάσεις 235/35-19.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η «ζωή» των συγκεκριμένων ελαστικών αγγίζει τα 5.000 χιλιόμετρα καθώς μετά από αυτό τον αριθμό, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πρέπει να τα αντικαταστήσει ή να τοποθετήσει άλλης εταιρείας, χωρίς όμως να έχει την μέγιστη δυνατή απόδοση που προβλέπει ο κατασκευαστής.

Διαβάστε επίσης: Το video με το Honda Civic Type R των 310 ίππων στα Μέγαρα

Διαβάστε επίσης: Honda Civic Type R 310Hp: Κόλαση στην πίστα των Μεγάρων…

Δείτε τη γκάμα των μοντέλων της Honda πατώντας ΕΔΩ

Αυτά είναι τα πρώτα ελαστικά που έλιωσε το μοναδικό Honda Civic Type R που ήρθε στην Ελλάδα...
Honda Civic Type R: Άλλο... αμάξι

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης