Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αρχίσει να μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας. Ολοένα και περισσότερα κάνουν την εμφάνισή τους και οι εταιρείες επενδύουν συνεχώς σε αυτή τη νέα τεχνολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο ένα βασικό ερώτημα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αφορά στις μπαταρίες και στη διάρκεια ζωή τους ενώ.. προβληματισμό δημιουργεί και το ενδεχόμενο αντικατάστασής τους. Η απάντηση είναι απλή και ισχύει για κάθε μάρκα που έχει στη γκάμα της τέτοιου είδους μοντέλα.

Για να πέσει η απόδοση των μπαταρων σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα πρέπει να γίνουν χιλιάδες φορτίσεις...

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εγγύηση…

Βασική η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, κάτι που ισχύει ακόμα και για τα κινητά μας τηλέφωνα, αφορά στη συχνότητα της φόρτισης και της αποφόρτισης. Για να μειωθεί η ισχύς της θα πρέπει Και να χαλάσει η μπαταρία θα στην αντικαταστήσει η εταιρεία…να γίνει χιλιάδες φορτίσεις που συνήθως στα 7-8 χρόνια οι εταιρείες κάνουν λόγο πως θα διατηρηθεί το 70-80 της απόδοσή τους.

Σε κάθε περίπτωση όμως και κυρίως γι αυτήν που θα.. χαλάσει, παρέχεται εγγύηση αντικατάστασης από τις ίδιες τις εταιρείες. Οι περισσότερες δίνουν εγγύηση για 8 χρόνια, κάτι που δεν σημαίνει πως μετά οι μπαταρίες θα είναι για… πέταμα. Το κόστος δεν έχει γίνει γνωστό και θα πρέπει να περάσουν κάποια χρόνια για να μάθουμε την τιμή τους καθώς καλύπτονται , όπως προαναφέραμε, από εγγύηση.

Είναι σίγουρο πως μετά από πέντε χρόνια το κόστος δεν θα έχει καμία σχέση με το σημερινό ενώ στο μέλλον θα υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα leasing μπαταριών, δηλαδή θα μπορεί ο πελάτης να τις νοικιάζει…

 

Μετά από πέντε χρόνια (για παράδειγμα) οι τιμές της μπαταρίας σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν θα έχουν καμία σχέση με το... σήμερα. Στην περίπτωση δε, που συμβεί κάτι (σήμερα), η αντικατάσταση θα επιβαρύνει την ίδια την εταιρεία χωρίς κανένα κόστος για τον ιδιοκτήτη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης