Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγες εβδομάδες αφότου παρουσιάστηκε παγκοσμίως και το πρώτο Mercedes S63 AMG Coupe ήδη ταξινομήθηκε στην Ελλάδα. Ο τυχερός ιδιοκτήτης το παρέλαβε στις αρχές της εβδομάδας και είναι σίγουρο πως δεν θα το ευχαριστιέται μόνο ο ίδιος αλλά και όσοι το συναντήσουν μπροστά τους…

Το S63 AMG Coupe χρώματος ανθρακί (αυτό που πουλήθηκε στην Ελλάδα), εφοδιάζεται από έναν θηριώδη V8 κινητήρα χωρητικότητας 5.5 λίτρων ο οποίος με την βοήθεια της AMG αποδίδει 585 ίππους ενώ παράγει 900 Nm ροπής.

Στην πράξη και πίσω από το τιμόνι του γερμανικού… θωρηκτού με την εντυπωσιακή εμφάνιση, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3.9 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα. Αξίζει να σημειώσουμε πως το S63 AMG Coupe έχει μήκος πάνω από πέντε μέτρα ενώ το βάρος του ξεπερνά τους δύο τόνους, δύο στοιχεία που επιβαρύνουν τις επιδόσεις, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι εκρηκτικές. Το συγκεκριμένο μοντέλο εφοδιάζεται και με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων και σύμφωνα με το εργοστάσιο η μέση κατανάλωση (με… ελαφρύ πόδι) κυμαίνεται στα 10.3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ τυχερός ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης Mercedes...

Με όλα τα… κομφόρ
Όσον αφορά την «ελληνική» S63 AMG Coupe, πέρα από το φοβερό χρώμα, εφοδιάζεται με κεραμικά φρένα, κάρμπον καθρέπτες, πανοραμική οροφή και ότι θα ήθελε να έχει ο ιδιοκτήτης ενός τέτοιου αυτοκινήτου… Όσο για την τιμή του ξεπέρασε τα 300.000 ευρώ.

Το σίγουρο είναι πως θα κοσμεί τους ελληνικούς δρόμους ενώ οι λάτρεις των τεσσάρων τροχών θα ελπίζουν όχι μόνο να το συναντήσουν αλλά να εμφανιστούν και άλλα τέτοια…

Τη βλέπεις και... λιώνεις
Το πίσω μέρος απλά δεν... υπάρχει
Παναγία μου....
Ο V8 κινητήρας των 5.5 λίτρων παράγει 585 άλογα!!!
Το να σχολιάσεις την σχεδίαση μάλλον είναι περιττό...
S63 και τα μυαλά στα.. γκάζια!!!
Αυτές είναι οι θέσεις για τους πίσω...
Το συγκεκριμένο αξεσουάρ κάνει τα πάντα. Σε αυτό ο οδηγός γράφει με το χέρι και το αυτοκίνητο αναγνωρίζει τα πάντα!!!
Ο πίνακας οργάνων μάλλον προκαλεί...
Αυτό και εάν θέλεις να το βλέπεις!!!
Πάνω από πέντε μέτρα μήκος...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης