Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Από το 1995, οπότε παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά του, έως και σήμερα, το CR-V έχει αποτελέσει το αυτοκίνητο best-seller για την Honda στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου (SUV).

Πάντα ξεχώριζε για τη διαφορετική του εμφάνιση, την κορυφαία οδηγική συμπεριφορά, την ποιότητα και την αξιοπιστία του. Την παράδοση αυτή θέλει να συνεχίσει η ιαπωνική φίρμα με την πέμπτη γενιά του CR-V,  το οποίο φαίνεται πως έχει όλα τα «φόντα» για να πετύχει.

Φρέσκια εξωτερική σχεδίαση με μακρύτερο μεταξόνιο και πλάτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Φρέσκια σχεδίαση

Διαθέτει φρέσκια και προηγμένη εξωτερική σχεδίαση, με φαρδύτερους, πιο μυώδεις θόλους τροχών, πιο έντονες καμπύλες στο καπό και στα πίσω πλαϊνά πάνελ, καθώς και το νέο, εξελιγμένο «πρόσωπο»

Το πιο προηγμένο CR-V, με εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά και οδηγική άνεσητης οικογένειας Honda με ένα χαρακτηριστικό γραφικό στους προβολείς. Ταυτόχρονα, έχει μεγαλώσει ελαφρώς και σε διαστάσεις, έχοντας μακρύτερο μεταξόνιο κατά 30mm και αυξημένο πλάτος.

Η αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων έχει ως αποτέλεσμα ένα αισθητά μεγαλύτερο εσωτερικό. Η βέλτιστη αξιοποίηση χώρου υπογραμμίζεται από την ευρυχωρία που προσφέρει σε όλους τους επιβάτες και από το φαρδύτερο και βαθύτερο χώρο αποσκευών (561 λίτρα) με μεγαλύτερη επιφάνεια φόρτωσης. Ένα νέο πάτωμα του χώρου αποσκευών δύο θέσεων επιτρέπει τη δημιουργία μιας επίπεδης επιφάνειας για μακρύτερα αντικείμενα, ενώ μία hands-free ηλεκτρική πίσω πόρτα διευκολύνει την πρόσβαση στον χώρο αποσκευών.

Νέα σχεδίαση και στο πίσω μέρος για το νέο C-RV


Εσωτερικό υψηλής ποιότητας

Θετικές είναι οι εντυπώσεις και από τη σχεδίαση του εσωτερικού, το οποίο αποπνέει μια αίσθηση Απλό και λειτουργικό το εσωτερικό της καμπίνας…αντοχής με υλικά υψηλής ποιότητας που ενισχύουν το premium περιβάλλον.

Συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά, στο νέο CR-V συναντάμε μόνο μία κεντρική οθόνη αφής, η οποία ενσωματώνει το λογισμικό δεύτερης γενιάς «Honda Connect» και προσφέρει αναβαθμισμένη, διαισθητική λειτουργία και πλήρη ενσωμάτωση smartphone μέσω Apple CarPlay και Android Auto. Η διάταξη των χειριστηρίων έχει επίσης απλουστευτεί, με έναν απλό πίνακα για τη διαχείριση του A/C να βρίσκεται κάτω από την οθόνη αφής.

Premium καμπίνα και σύμφωνα με την Honda αθόρυβη καθώς διαθέτει σύστημα καταστολής θορύβου

Ασφάλεια πάνω από όλα

Η πλατφόρμα του νέου CR-V ενσωματώνει την αποκλειστική δομή αμαξώματος ACE (Advanced Compatibility Engineering) δεύτερης γενιάς της Honda, που χρησιμοποιεί ένα δίκτυο συνδεδεμένων Το νέο CR-V θα εξοπλίζεται με κορυφαία συστήματα ασφαλείας…δομικών στοιχείων για πιο ομοιόμορφη κατανομή της ενέργειας σύγκρουσης. Πέρα από τα οφέλη για την ασφάλεια, το νέο πλαίσιο είναι πιο άκαμπτο και ελαφρύ, ενώ σε συνδυασμό με το νέο σύστημα τετρακίνησης της Honda υπόσχεται εξαιρετική οδική συμπεριφορά τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου.

Να τονίσουμε ότι η Honda ακολουθώντας τη φιλοσοφία «Ασφάλεια για Όλους» θα εξοπλίζει όλες τις εκδόσεις του CR-V με το Honda Sensing, ένα από τα πιο ολοκληρωμένα σύνολα τεχνολογιών ασφάλειας στην κατηγορία, το οποίο χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό πληροφοριών από ραντάρ, κάμερες και προηγμένους αισθητήρες που βοηθούν και προειδοποιούν τον οδηγό σε πιθανά επικίνδυνα σενάρια.

Ο 1500άρης με τα 173 άλογα χαρίζει πολύ καλές επιδόσεις στο νέο CR-V


Κινητήρας 1.5 λίτρου

Θα χρησιμοποιεί τέλος τον νέο βενζινοκινητήρα VTEC turbo χωρητικότητας 1.5 λίτρου, τον οποίο Ο κινητήρας 1.5 ταιριάζει πολύ στην ελληνική πραγματικότητα…είδαμε και στο τελευταίο Civic και αποδίδει ισχύ 173 ίππους στις 5.600 σ.α.λ. όταν συνεργάζεται με το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο (6MT) και 193 ίππους στις 5.600 σ.α.λ. για τα μοντέλα με το αυτόματο κιβώτιο τεχνολογίας CVT. Η μέγιστη ροπή είναι 220 Nm μεταξύ 1.900 και 5.000 σ.α.λ. για το έξι σχέσεων μηχανικό κιβώτιο και 243 Nm μεταξύ 2.000 και 5.000 σ.α.λ. για το αυτόματο CVT.

Στη γλώσσα των αριθμών το 0-100 επιτυγχάνεται σε 9,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 211 χλμ./ώρα. Η κατανάλωση καυσίμου στον μικτό κύκλο NEDC είναι 6,3, 6,4 και 6,8 λίτρα για κάθε 100 χλμ. για τις εκδόσεις 6MT FWD, 6MT AWD και CVT AWD αντίστοιχα.

 
Για να δείτε την γκάμα των μοντέλων της Honda πατήστε ΕΔΩ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης