Η Volvo επιβεβαίωσε πως το σύστημα τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης το οποίο ετοιμάζει θα χρησιμοποιεί Η αυτόνομη οδήγηση θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση μόνο σε αυτοκινητόδρομους.τον επεξεργαστή Drive Orin της Nvidia. Το σύστημα θα τοποθετηθεί στο XC90 επόμενης γενιάς το οποίο θα διαθέτει την επιλογή αυτόνομης οδήγησης «Eyes Off»!

Η Volvo θα γίνει ο πρώτος κατασκευαστής ο οποίος θα χρησιμοποιήσει τον επεξεργαστή της εταιρείας τεχνολογίας από την Καλιφόρνια. Θα χρησιμοποιήσει τον επεξεργαστή Drive Orin για να ενσωματώσει το δικό της σύστημα αυτόνομης οδήγησης αφού, όπως αναφέρει, είναι ο πιο ισχυρός που υπάρχει αυτή τη στιγμή με δυνατότητα επεξεργασίας 254 τρισεκατομμυρίων δεδομένων το δευτερόλεπτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εικόνα από το project 26 της Volvo που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Συνεργασία και με τη Luminar

Η Volvo, εκτός από την Nvidia, συνεργάζεται επίσης με τη Luminar, η οποία έχει αναλάβει να κατασκευάσει Η Volvo έχει αναπτύξει μόνη της το σύστημα λογισμικό αυτόνομης οδήγησης.το σύστημα κάμερας LiDAR, που θα διαθέτουν τα αυτοκίνητα της Volvo. Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης πάντως, για την ώρα, θα εφαρμοστεί μόνο σε αυτοκινητόδρομους και μάλιστα όχι όλους, αλλά επιλεγμένους από την εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Nvidia θα βοηθήσει τη Volvo και στο κομμάτι της κεντρικής μονάδας επεξεργασίας του αυτοκινήτου, καθώς το νέο XC90 θα έχει για ECU την Nvidia Xavier. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής θα αναλάβει να ελέγχει όλα τα συστήματα της ηλεκτροκίνησης με δυνατότητα μάλιστα αναβάθμισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μένει ενημερωμένος. Αυτό σημαίνει ότι κάθε πρόβλημα που προκύπτει θα λύνεται εύκολα και γρήγορα απλώς με ένα… update!

Ο κολοσσός της τεχνολογίας Nvidia μπαίνει στην αυτοκίνηση μέσω της Volvo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πέταξε» η Volvo το πρώτο τρίμηνο του 2021

Ποια αυτοκινητοβιομηχανία δίνει γονική άδεια 6 μηνών σε γυναίκες και άνδρες;

Τα εργοστάσια της Volvo λειτουργούν σε ποσοστό 90% με ηλεκτρική ενέργεια

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης