Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφίες: Γιώργος Καραγιωργάκης



Στα τέλη Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε δημοσιογράφους η παγκόσμια παρουσίαση της 5ης γενιάς του Opel Corsa και συγκεκριμένα στην Φρανκφούρτη. Τρείς εβδομάδες μετά και η Ελλάδα έδειξε να… πρωτοστατεί στις παρουσιάσεις της νέας γενιάς καθώς η εισαγωγική εταιρεία κατάφερε να διοργανώσει πρώτη από κάθε άλλη χώρα την δική της παρουσίαση.

Δεκάδες Opel Corsa νέας γενιάς πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες… παρέλαση στα σοκάκια αλλά και τους δρόμους της Σαντορίνης. Δημοσιογράφοι και dealer της μάρκας έχουν επισκεφτεί ή θα επισκεφτούν ένα από τα πιο όμορφα σημεία του πλανήτη για να πάρουν την πρώτη γεύση από το δημοφιλές μοντέλα με τα 12.4 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως αλλά και τις 155.000 ταξινομήσεις εντός συνόρων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To Opel Corsa στην Σαντορίνη...

Με σημαντικές αλλαγές, κυρίως όσον αφορά το εσωτερικό της καμπίνας αλλά και τους κινητήρες (1.0 λίτρου με 115 ίππους!), η Opel ετοιμάζεται από τις αρχές Δεκεμβρίου να κάνει το δικό της μπάσιμο στην αγορά. Οι άνθρωποί της γνωρίζουν πως το προϊόν είναι κορυφαίο και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως που κάνει τη δική της τοπική παρουσίαση.

Το zougla.gr στην Σαντορίνη
Η 5η γενιά του Opel Corsa θα αρχίσει να κυκλοφορεί στους δρόμους τον Δεκέμβριο Το zougla.gr βρίσκεται ήδη στην Σαντορίνη για να πάρει μία πρώτη γεύση από το αυτοκίνητο που είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει αναστάτωση στην κατηγορία του. Μείνετε συντονισμένοι για να διαβάσατε τις επόμενες ημέρες τις πρώτες εντυπώσεις από την 5η γενιά του Opel Corsa.

Με μία πρώτη ματιά το Corsa διαθέτει πλούσια γκάμα κινητήρων βενζίνης και diesel ενώ  όλοι πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6 και διατίθενται με Start/Stop (πλην του βενζινοκινητήρα 1.2 λίτρων). Ιδιαίτερη σημασία παρουσιάζει ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 1.-0 λίτρου με απόδοση 90 και 115 ίππους ενώ η ύπαρξη νέου κιβωτίου 6 σχέσεων είναι σίγουρο πως θα ικανοποιήσει μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού. Η αρχική τιμή του μοντέλοθυ με απόσυρση είναι τα 10.900 ευρώ (έκδοση 1.2 με 70 ίππους) ενώ η έκδοση 1.0 με 115 ίππους ξεκινά από τα 15.100 ευρώ. Τέλος ο κινητήρας diesel είναι διαθέσιμος με 14.900 ευρώ.

Opel Corsa σε τρίθυρη και πεντάθυρη έκδοση
Στα σοκάκια της Σαντορίνης...
Οι σχεδιαστικές γραμμές δεν έχουν αλλάξει σημαντικά...
Κλασικές γραμμές Opel...
H ποιότητα κατασκευής έχει ανέβει αρκετά ψηλά...
Οι κινητήρες ακολουθούν πλέον τις τάσεις της εποχής...
Ο χώρος αποσκευών...
Ο νέος πίνακας οργάνων...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης