Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Πριν από λίγους μήνες η Alfa Romeo είχε ανακοινώσει πως θα προχωρήσει στην παραγωγή δύο ξεχωριστών εκδόσεων της Quadrifoglio για τα μοντέλα, Giulia και Stelvio.

Οι συγκεκριμένες με την κωδική ονομασία NRING φτιάχτηκαν για να τιμήσουν την πίστα του Nurburgring που άνοιξε το 1927 και η οποία προσφέρει την μέγιστη οδηγική απόλαυση σε όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν τα οχήματά τους σε αληθινές συνθήκες.

Δύο μοντέλα της Alfa Romeo φέρουν την κωδική ονομασία NRING, η Giulia και η Stelvio...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρεκόρ στο Nurburgring

Στην γερμανική πίστα οι Ιταλοί κατάφεραν να κερδίσουν πολλές νίκες, να σημειώσουνε ρεκόρ και να
Η τιμή της Stelvio NRING αγγίζει τα 190.000 ευρώ…ζήσουν μοναδικές στιγμές. Ένα από αυτά τα ρεκόρ κατέχει η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio που έγινε το πρώτο όχημα ελευθέρου χρόνου της ιταλικής φίρμας που σημείωσε χρόνο 7:51.7 λεπτά.

Για να τιμήσει την ιστορική πίστα αλλά και για να γιορτάσει το ρεκόρ αυτό η Alfa Romeo δημιούργησε την Stelvio Quadrifoglio «NRING» Nurburgring Limited Edition. Η συγκεκριμένη θα παραχθεί σε 108 μονάδες σε όλον τον κόσμο ενώ ο αριθμός αυτός συμβολίζει τα χρόνια της Alfa Romeo (1910 – 2018).

Μόνο 108 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio «NRING» Nurburgring Limited Edition κυκλοφορούν στον κόσμο. Μία από αυτές βρίσκεται στην Ελλάδα...


Γκάζια, επιδόσεις και ανθρακονήματα

Ο V6 κινητήρας bi-turbo χωρητικότητας 2.9 λίτρων με απόδοση 510 ίππους και 600Nm ροπής είναι ο Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,8 δευτ.δυνατότερος κινητήρας παραγωγής της Alfa Romeo. Χρησιμοποιεί το σύστημα τετρακίνησης Q4 ενώ έχει γίνει εκτενή χρήση ανθρακονημάτων όπως σε όλες τις QV (καπό, άξονας μετάδοσης, κτλ.).

Επιπλέον στην έκδοση NRING οι εξωτερικοί καθρέπτες, τα μαρσπιέ και τα εμπρός καθίσματα της Sparco είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό, ενώ στο βασικό εξοπλισμό έχουν τοποθετηθεί κεραμικά φρένα. Στη γλώσσα των αριθμών το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 283 χλμ./ώρα.

Κεραμικά φρένα για μέγιστη απόδοση χωρίς... κούραση


Ένας τυχερός Έλληνας…

Το ιταλικό SUV έφτασε στην Ελλάδα… κουκουλωμένο  και σε κλειστή νταλίκαΤη μία από τις 108 συλλεκτικές Stelvio αγόρασε πρόσφατα και έχει ήδη στα χέρια του Έλληνας φίλος της μάρκας.

Με λίγα λόγια, το ιταλικό SUV κυκλοφορεί ανάμεσά μας και σίγουρα θα νοιώσουν τυχεροί ακόμα και σε όσους δοθεί η ευκαιρία να το θαυμάσουν από κοντά.

Όσο για τον ιδιοκτήτη είναι σίγουρο πως θα το ευχαριστηθεί στο μέγιστο βαθμό όπως άλλωστε συμβαίνει και με τα περισσότερα μοντέλα της ιταλικής φίρμας.

Ακόμα και τα καθίσματα είναι ξεχωριστά...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης