Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα σημαντικό ορόσημο γιόρτασαν στο Safety Centre της εταιρείας FCA (Fiat Chrysler Automobiles), καθώς έφτασαν τις 20.000 δοκιμές πρόσκρουσης αυτοκινήτων που αφορούν στην ασφάλεια των Όταν έχεις… καταστρέψει 20.000 αυτοκίνητα, κάτι παραπάνω θα ξέρεις για την ασφάλεια!επιβατών!

Το Safety Centre εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Mirafiori το 1961, ενώ τον Μάρτιο του 1977 μεταφέρθηκε σε έναν πιο σύγχρονο και ευρύχωρο χώρο, στο Orbassano, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Στις τέσσερις δεκαετίες λειτουργίας του κέντρου στο Orbassano, το ανθρώπινο δυναμικό της FCA έχει εξελίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο την ασφάλεια λόγω των… μοντέλων που έχουν καταστραφεί για αυτόν τον σκοπό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσκρούσεις με 100 χλμ./ώρα

Να σημειώσουμε πως έπειτα από ριζική ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε το 2010, το Safety Centre Το FCA προσέθεσε στο Safety Center έναν υπερσύγχρονο εξομοιωτή για ακόμη καλύτερα συμπεράσματα…είναι σε θέση να διεκπεραιώσει οποιαδήποτε δοκιμή πρόσκρουσης για ταχύτητες έως 100 χλμ./ώρα.

Με την ευκαιρία του διπλού ορόσημου, των 20.000 δοκιμών πρόσκρουσης και των 40 χρόνων λειτουργίας του Safety Centre της  FCA εγκαινιάζει έναν νέο εξελιγμένο εξομοιωτή δοκιμών που θα είναι σε θέση να αναπαράγει ταχύτητες έως 60 φορές αυτής της βαρύτητας, ανάλογες με αυτές που αναπτύσσονται σε μια πραγματική πρόσκρουση, χωρίς ωστόσο να καταστρέφεται το αμάξωμα.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά και ολοκληρωμένα συστήματα στην αγορά σήμερα, η χρήση του οποίου είναι σημαντική για δοκιμές συγκεκριμένων τμημάτων του αυτοκινήτου, όπως του ταμπλό, των ζωνών ασφαλείας, των καθισμάτων και των αερόσακων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης