Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελευταία γενιά της BMW Σειράς 5 δεν είναι ένα απλό αυτοκίνητο. Πολυτελές και σπορ, εφοδιάζεται με Άνεση, πολυτέλεια, επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση. Τι άλλο να ζητήσεις από ένα αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κατηγορίας;κορυφαία τεχνολογικά gadget που ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν φάνταζαν βγαλμένα από σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Το να μιλήσουμε για τα κρατήματα της νέας 5άρας θα λέγαμε πως είναι περιττό καθώς μία βόλτα θα πείσει και τον κάθε δύσπιστο. Άλλωστε είναι υποδειγματικός ο τρόπος που μπαίνει στις στροφές το σχεδόν πέντε μέτρα μήκους γερμανικό μοντέλο που εφοδιάζεται με κινητήρες που ξεκινούν από τα 2.0 λίτρα.

Δείτε το video με τα gadget που εφοδιάζεται η BMW Series 5 και θα τρίβετε τα μάτια σας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γρήγορη και οικονομική
Στην έκδοση με τον δίλιτρο κινητήρα diesel με τους 190 ίππους που είχαμε στην διάθεσή μας, δεν ήταν μόνο οι επιδόσεις που μας άρεσαν (0-100 σε 7,5 δευτ. και τελική 235 χλμ./ώρα), αλλά και η Η 5άρα έχει πολλά στοιχεία από την κορυφαία BMW Σειράς 7κατανάλωση καυσίμου που κυμάνθηκε σε πραγματικές συνθήκες κοντά στα 7 λίτρα (με νορμάλ οδήγηση εντός και εκτός πόλης).

Σίγουρα όλα τα παραπάνω τα περιμένεις ή τα θεωρείς αυτονόητα για μία BMW. Εκεί που σίγουρα στέκεσαι και δεν μπορείς να… προσπεράσεις είναι η τεχνολογία με την οποία που εφοδιάζεται το συγκεκριμένο μοντέλο. Σε κάθε περίπτωση οι άνθρωποι της BMW έχουν χρησιμοποιήσει στοιχεία από την 7άρα, οπότε αυτό από μόνο του λέει πολλά. Πέρα λοιπόν από τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, η τελευταία γενιά Σειρά 5 προσφέρει απίστευτες ανέσεις και gadget που σίγουρα δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.

Αυτή είναι η τελευταία γενιά BMW Σειράς 5

Μετακίνηση από το κλειδί!
Τα ψάξαμε, τα περιεργαστήκαμε, τα λειτουργήσαμε και σας τα δείχνουμε για να ξέρετε πόσο έχουν… ξεφύγει οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Για παράδειγμα, το εντυπωσιακό σχεδιαστικά κλειδί που θυμίζει Άλλο να  βλέπεις όλα αυτά τα gadget και άλλο να τα επεξεργάσεσαι και να τα ζεις εσύ ο ίδιος…smartphone σου δίνει τη δυνατότητα να μετακινείς το αυτοκίνητο σαν… τηλεκατευθυνόμενο. Επίσης έχεις τη δυνατότητα να κάνεις… χειρονομίες στο ραδιόφωνο και να αυξομειώνεις ή να αλλάζεις τους σταθμούς. Επίσης να αρωματίζεις το χώρο σε όποια ένταση θες ή και να ενημερώνεσαι για την ειδησεογραφία της ημέρας!

Αυτά και άλλα πολλά (και ατελείωτα) εφοδιάζουν την BMW Σειρά 5. Στοιχεία που μπορεί σήμερα να τα βλέπουμε στο συγκεκριμένο μοντέλο, στην 7άρα ή ακόμα και στη νέα X3, αλλά σύντομα θα εφοδιάζουν και τα μικρότερα αυτοκίνητα της γκάμας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την BMW Series 5 sedan πατήστε ΕΔΩ

Κορυφαία πολυτέλεια στην καμπίνα των επιβατών
Τηλεοράσεις για τους πίσω επιβάτες
Φυσικά ένα τέτοιο αυτοκίνητο διαθέτει και επιλογή για... μασάζ στο κάθισμα!
Με αυτό το κλειδί - κόσμημα μπορείς να εκκινήσεις τον κινητήρα και να μετακινήσεις το αυτοκίνητο μπρος - πίσω
Το ηχοσύστημα δέχεται και... χειρονομίες, είτε γιατί θέλεις να αυξομειώσεις την ένταση του ραδιοφώνου είτε γιατί θέλεις να αλλάξεις σταθμό!

Η τιμή της BMW Series 5 ξεκινά από τα 62.420 ευρώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης