Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ώρα που στην Ελλάδα περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για τα κίνητρα που θα έχουν όσοι Στην Κύπρο ανακοίνωσαν κίνητρα. Στην Ελλάδα πότε;σκέφτονται να αποκτήσουν καινούργιο ηλεκτρικό όχημα, στην Κύπρο ήδη το αρμόδιο υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση για το τι θα ισχύσει τη νέα χρονιά.

Τα κίνητρα αφορούν τόσο στην απόσυρση όσο και στην επιλογή ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με το κέρδος να φτάνει ακόμα και τα 5.000 ευρώ.

Η εικόνα αυτή θα γίνει σύντομα... συνήθειο ακόμα και στην Ελλάδα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίνητρα για απόσυρση – ηλεκτρικά

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από την 1η Ιανουαρίου 2020 θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο απόσυρσης παλαιών οχημάτων και αγοράς ηλεκτρικού.

Η εφαρμογή του μέτρου ξεκινά στην Κύπρο με τη νέα χρονιά…Το σχέδιο απόσυρσης και αντικατάστασης παλαιών οχημάτων και προώθησης ηλεκτρικού οχήματος, το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, στοχεύει στην απόσυρση ρυπογόνων οχημάτων και στην αντικατάστασή τους με νέα, σύγχρονα, πιο ασφαλισμένα, καθώς και στην προώθηση της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων, αναφέρει το Υπουργείο Μεταφορών. Σε αυτήν την περίπτωση το συνολικό ποσό της χορηγίας που θα δοθεί είναι 3.000 ευρώ.

Κίνητρα θα υπάρξουν και για αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων όπου το κόστος αγοράς δεν θα υπερβαίνει τα 40.000 ευρώ. Σε αυτήν την περίπτωση δεν απαιτείται απόσυρση κάποιου παλαιού οχήματος, ενώ το κέρδος θα αγγίζει τα 5.000 ευρώ.

πηγή: car.com.cy

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης