Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα!!! Πέρασε κιόλας ένας μήνας που τα είχαμε πει εδώ στο zougla.gr και όπως
Ο Σεπτέμβριος μπαίνει δυνατά με «Νέα της Πιάτσας» και ατελείωτες ειδήσειςβλέπετε, βρισκόμαστε πιστοί στο ραντεβού μας με πολλές ειδήσεις και νέα που σίγουρα δεν θα τα διαβάσετε πουθενά αλλού. 
   
Πρώτα από όλα εύχομαι να περάστε τέλεια όσοι καταφέρατε να φύγετε, να έχετε ξεκουραστεί και να έχετε αποβάλει τις όποιες σκοτούρες. Ο Σεπτέμβριος ήδη μπήκε, το… καλοκαίρι όμως συνεχίζεται (με τέτοιο καιρό δεν το λες και Φθινόπωρο) και οι περισσότεροι έχουν μπει ήδη στην καθημερινότητα και σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους. Σε γενικές γραμμές έχω διαπιστώσει πως υπάρχει ένας αέρας αισιοδοξίας και μακάρι όλο αυτό να συνεχιστεί όχι μόνο στον… αέρα αλλά και σε πράξεις.

Ακόμα και το καλοκαίρι τίποτα δεν μας ξέφυγε!!!

Διακοπές στην Ελλάδα
Όσοι πάντως κάναμε τα μπανάκια μας, τα νέα δεν έλειπαν και με τόσα τηλέφωνο, mail και μηνύματα Ποιοι έκαναν άραγε τα μπανάκια τους στην Ελλάδα; που μου έχετε στείλει έχω καταλάβει πως διψάτε για ενημέρωση. Παρακάτω θα δείτε πως έχουμε πολλά θέματα τις πιάτσας όμως δε γίνεται να παραλείψω και τις επισκέψεις πολύ ΜΕΓΑΛΩΝ στελεχών στην Ελλάδα που ήρθαν για διακοπές και για… συζητήσεις!
   
Δεν θα σας κουράσω ιδιαίτερα αλλά θα σας αφήσω να μελετήσετε την σημερινή… πιάτσα Νο113, γιατί όπως λέμε πρέπει να είστε ενημερωμένοι για όσα συμβαίνουν γύρω σας με το σωστό τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για όσους λένε καλό χειμώνα να τους ενημερώσουμε πως το καλοκαίρι συνεχίζεται. Μα καλά δεν βλέπουν τον καιρό;

Πού θα στείλετε.. υλικό!
Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Υ.Γ. Καλοκαιριάτικα «μας άφησε» ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης στον κλάδο του αυτοκινήτου, ο Γιάννης Γιαννίρης. Καλό του ταξίδι…

Καλό ταξίδι Γιάννη Γιαννίρη...


Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε
ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!


——————————————————-—————————————————

QUIZ
Τι σχέση έχει η καρέτα καρέτα με τις… καρούτες ;
Όση έχει το SPA με την… ντουζιέρα !

——————————————————-—————————————————

Ξεκινάμε το Φθινόπωρο με ένα video (του 2014) που καλό είναι να το παρακολουθήσει καλά όλη η πιάτσα (και οι μεν και οι δε). Σε αυτό θα δείτε τον Τάκη Θεοχαράκη να μιλά για εκπαίδευση ακόμα και σε αυτούς που πλένουν αυτοκίνητα ή καθαρίζουν τους χώρους των κτηρίων στη Nissan καθώς ο ίδιος πιστεύει πως όλοι όσοι εργάζονται σε κάθε εταιρεία θα πρέπει να γνωρίζουν και το αντικείμενο της. Εκπαίδευση, εκπαίδευση και πάλι… εκπαίδευση.

 
——————————————————- 

Σχεδόν έχουν κλείσει όλα τα περίπτερα της έκθεσης αυτοκινήτου που θα διεξαχθεί στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο «Αυτοκίνηση Fisikon 2017». Με λίγα λόγια όποιος πρόλαβε, πρόλαβε…

——————————————————- 

Ένας κορυφαίος της πιάτσας δικαιούται να καλπάζει

Ο Γιάννης Ιακωβίδης λείπει και το ξέρει καλά η... πιάτσα!!

——————————————————- 

Και… επίσημα πλέον ο Γιώργος Τριανταφύλλης μετακινείται στο autogreeknews.gr καθώς ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες στους (πρώην) συνεργάτες του. Σήμερα ενημερώθηκαν και οι εταιρείες από τον αρχισυντάκτη του autogreeknews, Σπύρο Χώτο.

——————————————————-  

Για δεύτερο μήνα (Αύγουστο και Σεπτέμβριο) δεν κυκλοφόρησε στα περίπτερα το περιοδικό Car&Driver.

——————————————————- 

Νέα γραφεία ετοιμάζει το newsauto.gr στα Σπάτα, όχι όμως για το… newsauto αλλά και για κάτι καινούργιο που θα μάθουμε σύντομα.

——————————————————-  

Μετά από 2.5 περίπου μήνες, ο Κώστας Μποιδάνης αποχώρησε από την Αγορά Αυτοκινήτου.

——————————————————-  

Από τη μία, ο ίδιος ο Πέτρος Τριανταφύλλης έλεγε πως δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει το Car&Driver και από την άλλη, ανακοίνωνε στους συνεργάτες του πως το deal έχει κλείσει. Μάλιστα έλεγε πως έχει έτοιμα και τα… νέα τους γραφεία. Όπως όμως φαίνεται ακόμα δεν έχει γίνει κάτι και όπως συζητά η πιάτσα, δεν… αναμένεται.

——————————————————-  

Επικεφαλής του autoΝΕΑ στην εφημερίδα «Τα Νέα» παραμένει ο Νίκος Λιβανός στο εβδομαδιαίο 8σέλιδο που εκδίδει η καθημερινή εφημερίδα για το αυτοκίνητο.  

——————————————————-  

Στην πιάτσα συζητιέται πως τα δικαιώματα του Auto Bild τα έχει πάρει o Πέτρος Τριανταφύλλης. Λέτε να το δούμε και μηνιαίο ή σε καμιά εφημερίδα; Σκέψεις….

——————————————————-  

Αρκετές συναντήσεις έγιναν στα γραφεία του Auto Τρίτη ανάμεσα σε Πέτρο Τριανταφύλλη και Νίκο Μερτέκη για το μέλλον του Car&Driver. Όπως μάθαμε στην τελευταία συνάντηση ήταν και ο Βαγγέλης Πετράκης. Η συνάντηση ξεκίνησε και με τους 3 άνδρες αλλά μετά από λίγη ώρα η συζήτηση συνεχίστηκε μόνο με τους Μερτέκη – Τριανταφύλλη.

——————————————————-  

Τι… Γιώργος Βαρίνος, τι… Γιώργος Μπαμπουινός! Όπως και να ‘χει η αθλητική εφημερίδα «Πρωταθλητής» δουλεύει με το αυτοκίνητο στα «κόκκινα»! Ο πρώτος είναι παλιός συνεργάτης και ο δεύτερος ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες…

Νέος συνεργάτης στην εφημερίδα Πρωταθλητής

——————————————————-  

Νέο τεύχος του περιοδικού 4Τροχοί με εξώφυλλο το ολοκαίνουργιο Volvo XC60, Audi S5 και VW Polo.

Το εξώφυλλο του περιοδικού 4 Τροχοί

——————————————————-  

O Παναγιώτης Γαρήνης γράφει κάθε Σάββατο στην εφημερίδα Sportday τη σελίδα του αυτοκινήτου.

——————————————————-  

Νέα συνεργασία του όπως πάντα δραστήριου Πάνου Σειτανίδη

——————————————————- 

Ανάρτηση του Γιάννη Σκουφή στο Facebook για φωτογραφίες του ανέβασε ο Γιάννης Κωνσταντόπουλος στο 4drivers

Η ανάρτηση του Γιάννη Σκουφή

——————————————————-  

Την ώρα που κάποιοι έκαναν τα… μπάνια τους ο Πάρις Ποντικας μας ενημέρωνε για τα δρώμενα του αυτοκινήτου μέσα από την πανελλαδική ραδιοσυχνότητα του Πρώτου Πρόγραμματος.

Ο Πάρις Ποντίκας

——————————————————-  

Πολύς… κόσμος του αυτοκινήτου έκανε διακοπές φέτος στην Πάρο. Ο Ανδρέας Σουλουτζιδάκης (Jeep), ο Γιώργος Τόκας (Pirelli), o Άρης Γαλανόπουλος (ΣΚΑΙ – Καθημερινή) ακόμα και ο Δημήτρης Πάτσιος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων ήταν εκεί! Αρκετοί ήταν και αυτοί που επισκέφτηκα την Άνδρο όπως ο Στήβεν Σύρτης (Kosmocar), Γιώργος Γαρδέλης (Toyota), Γιάννης Σταυρόπουλος (motori.gr) κ.ά.

Από αριστερά στην Άνδρο: Βασίλης Σαρημπαλίδης, Γιώργος Φράγκος (παγκόσμιος πρωταθλητής στο Wind Surfing) και Στήβεν Σίρτης
Ο Άρης Γαλανόπουλος στην Πάρο σε ρόλο... ρακετίστα!!!

——————————————————- 

Για την τριετία 2018-2020 η Cosmote TV θα συνεχίσει να μεταδίδει τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ταχύτητας μοτοσυκλετών (MotoGP). Παράλληλα θα μεταδίδει και τους αγώνες Moto2 και Moto3. Βασικός σχολιαστής ο Δημήτρης Διατσίδης.

——————————————————-  

«Πεσμένη» είναι εδώ και μέρες η ιστοσελίδα του caranddriver.gr

——————————————————-  

Ανοδικά κινήθηκε το newsauto.gr το καλοκαίρι κερδίζοντας θέσεις στο alexa.xom ενώ πλέον στη δεύτερη θέση των αμιγώς αυτοκινητιστικών σελίδων βρίσκεται το drive.gr έχοντας αφήσει τρίτο το gocar.gr


——————————————————-—————————————————

BMW

Δυναμικά ξεκινά ο Σεπτέμβρης για την BMW και την ομάδα της που τρέχει στον Μαραθώνιο. Από… σήμερα ξεκινούν οι προπονήσεις στο ΟΑΚΑ με την κορυφαία στο είδος της Μαρία Πολύζου.

———

Μοτοσυκλέτες που δεν περνούν απαρατήρητες και όπως πάντα… ποθητές έχει στα κεντρικά της γραφεία η εισαγωγική εταιρεία της BMW. Κάθε φορά που πηγαίνουμε γεμίζει το μάτι μας με αυτά που βλέπουμε στη… ρεσεψιόν!


——————————————————-—————————————————

FORD

Τέσσερις κορυφαίους Έλληνες εμπόρους ανάμεσα σε δεκάδες της Ευρώπης, βράβευσε φέτος η Ford, έπειτα από αξιολόγηση που αφορούσε σε πωλήσεις οχημάτων, ανταλλακτικών και φυσικά εξυπηρέτηση πελατών. Πρόκειται για τους:

Ford Αναστασίου (Λάρισα / Βόλος)
Ford Γκαρτζονίκας (Ιωάννινα)
Ford Velmar (Αττική / Ηράκλειο Κρήτης)
Ford Βροχίδης-Χατζής (Θεσσαλονίκη)

 

Οκτώβριο, το πολύ Νοέμβριο θα διοργανώσει εκδήλωση με τα Fiesta Vigniale και ST Line η εισαγωγική εταιρεία της Ford.


——————————————————-—————————————————

JEEP

Την πρώτη του επίσημη πανελλαδική εμφάνιση θα πραγματοποιήσει το νέο Jeep Compass στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (9-17/9). Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να το δουν και να το περιεργαστούν από κοντά στο περίπτερο της εταιρείας Γιαννίρης στον τομέα Α8.

 

——————————————————-—————————————————

HYUNDAI

Με… ΒΠ αέρα μετακομίζουν την Κηφισιά τις επόμενες ημέρες οι εισαγωγικές εταιρείες των αυτοκινήτων Hyundai και KIA. Να θυμίσουμε πως πλέον το 70% ανήκει στον όμιλο Βασιλάκη και το 30% στον Πάνο Δάβαρη.

Σε λίγες ημέρες θα αποτελεί παρελθόν το κτήριο της Ελευσίνας...


——————————————————-—————————————————

LAND ROVER

Η οικογένεια Σπανός (γνωστή από BMW – MINI) επενδύει σε νέες μάρκες. Όπως φαίνεται και σύμφωνα με το πρόγραμμα τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει την λειτουργία της η νέα αντιπροσωπεία Land Rover – Jaguar στη λεωφόρο Συγγρού.


——————————————————-—————————————————

MERCEDES

Πριν από λίγες εβδομάδες είχαμε δημοσιεύει φωτογραφία με έναν Έλληνα που εργάζεται για την Mercedes στην Γερμανία και είχαμε συναντήσει στην παρουσίαση της X-Class στη Νότια Αφρική! Όπως μάθαμε πρόκειται για τον Γιώργο Σύρο ο οποίος εργάζεται στην Στουτγάρδη και τον έχει βαφτίσει ο πατέρας (Λευτέρης) της Νεκταρίας Αναγνώστου, product manager στην ελληνική εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων VW. Πόσο μικρός είναι τελικά ο κόσμος…

Ο Γιώργος Σύρος εργάζεται στην Στουτγάρδη και συγκεκριμένα στην Merceddes


——————————————————-—————————————————

MINI

Εδώ και μερικές εβδομάδες βρίσκεται στον αέρα η νέα ιστοσελίδα της MINI, που είναι πιο… ψαγμένη και απλή


——————————————————-—————————————————

NISSAN

Μπορεί να έλλειπε διακοπές αλλά συνεχώς ενημέρωνε τον Τύπο με ειδήσεις, Ο λόγος για τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Nissan, Γιάννη Μεθενίτη.


——————————————————-————————————————— 
 

OPEL

Νέα επωνυμία ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου για την εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Opel. Πλέον ονομάζεται Opel Hellas A.E.E.


——————————————————-—————————————————

PIAGGIO

Στην οδό Λάμπρου 1-3 στο Μπουρνάζι μεταφέρθηκε το “Piaggio Exclusive Service Zografos” του Κώστα Ζωγράφου.


——————————————————-—————————————————

SKODA

Τον Σωκράτη Τσολακίδη που τερμάτισε πρώτος Έλληνας και 5ος στην γενική κατάταξη του φετινού SEAJETS Ράλι Ακρόπολις στηρίζει μέχρι τέλος της χρονιάς η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Skoda. Να σημειώσουμε πως ο οδηγός από την Θεσσαλονίκη θα τρέξει σε δύο ακόμα αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος με Fabia R5 με στόχο την κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος.

——————————————————-—————————————————

SUZUKI

Η Μυρτώ Γκόνου αναλαμβάνει τη θέση του Κώστα Παναγάκη (ο οποίος μετακινείται σε άλλο πόστο) όσον αφορά την επικοινωνία της Suzuki με τους εκπροσώπους των Μέσων.

Η Μυρτώ Γκόνου

 
——————————————————-—————————————————
Ατάκες και… σπόντες του Στράτη Χατζηπαναγιώτου:
——————————————————-—————————————————

 
Εμείς απλά 'μετάφραση' κάνουμε για να καταλαβαίνει και ο απλός κόσμος τις γράφει ο ΣΧ

Αφορά στα 50 χρόνια των 4Τροχών που σβήνουν κεράκια το 2020...

Ο λόγος για τον Αντώνη Στοιβαχτάρη που στη λίστα που έστειλε για ενημέρωση σχετικά με το ενιαίο είχε αποδέκτες που ούτε καν τους... θυμόμαστε!

Κάποιος τον... τσίκλισε και τα πήρε!!!

Αναφορά στην πιάτσα και σε αυτούς που έχουν κάνει τρόπο ζωής αντό τη θεματολόγία τα banner!!!

Αφορά σε όσους καπνίζουν στα δημοσιογραφικά αυτοκίνητα ενώ απαγορεύεται.

 
——————————————————-—————————————————
ΤΑΞΙΔΙΑ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
———————————————————————————————————-

5-6 Σεπτεμβρίου

Mercedes AMG GT στην Γερμανία 

8-9 Σεπτεμβρίου
VW Polo στην Γερμανία

16 Σεπτεμβρίου
Goodyear: 50 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

18 Σεπτεμβρίου
Nissan Qashqai & X-Trail στην Αθήνα

18-19 Σεπτεμβρίου
KIA Stonic στο Βερολίνο

19 Σεπτεμβρίου

Opel Grandland στην Ελβετία 

26-27 Οκτωβρίου
SEAT Arona στην Ισπανία

——————————————————- 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 8
2. www.protothema.gr 16
3. www.gazzetta.gr 17
4. www.sport24.gr 19
5. www.car.gr 23
6. www.newsit.gr 27
7. www.sport-fm.gr 28
8. www.newsbomb.gr 48
9. www.pronews.gr 50
10. www.newsbeast.gr 59
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.newsauto.gr 74
2. www.drive.gr 254
3. www.gocar.gr 268
4. www.autotriti.gr 335
5. www.motori.gr 555
6. www.autoblog.gr 594
7. www.4troxoi.gr 751
8. www.autogreeknews.gr 936
9. www.enkinisi.gr 1.435
10. www.ix.gr 1.693
11. www.caroto.gr 2.393
12. www.carzine.gr 3.340
13. www.epitrohon.gr 3.896
14. www.gonews.gr 4.457
15. www.offroader.gr 5.176
16. www.carwall.gr 5.473
17. www.motornews.gr 5.738
18. www.4drivers.gr 7.77119. www.kartnews.gr 13.824
20. www.motorsite.gr 15.782
21. www.automoto.com.gr 17.751
22. www.auto-internet.gr 20.960
23. www.highoctane.gr 22.684
24. www.autoliveris.gr 29.747
25. www.topspeed.gr 30.033
26. www.ixauto.gr 40.449
27. www.trcoff.gr 56.118
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα
** μέτρηση 4/9/2017

——————————————————-  

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 
Α ρε Ελλάδα, αφού μπορείς ρε γαμώτο...


Εσωτερικό αυτοκινήτου που έχει κατασκευαστεί στην Ελλάδα πριν από δεκαετίες...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης