Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε, αλλά αυτή τη φορά χωρίς… βροχές. Και όταν λέω βροχές, εννοώ όχι πλημμύρες σαν αυτές που δυστυχώς βίωσαν χιλιάδες συμπολίτες μας και δεν θα Η τεράστια καταστροφή και η απώλεια ανθρώπινων ζωών από την φονική κακοκαιρία επισκιάζει οτιδήποτε άλλο…ήθελε κανείς να βιώσει.

Όπως όλοι είδαμε, η κακοκαιρία που έπληξε κυρίως Μάνδρα και Μεγάλο Πεύκο άφησε πίσω της 20 νεκρούς (υπάρχουν άλλοι δύο αγνοούμενοι), ενώ την ίδια ώρα καταστράφηκαν, σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα, περιουσίες. Δυστυχώς όλα συνέβησαν ξαφνικά, καθώς κανείς (με εξαίρεση αυτούς που γνωρίζουν) δεν περίμενε τι θα συμβεί.

Η Ελλάδα μετρά τις πληγές της και ευχή όλων είναι να μη ξαναδούμε τέτοιες εικόνες, οι άνθρωποι να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους και ένα σημαντικό στοιχείο που δεν πρέπει να αφήσουμε στην άκρη είναι να μάθουμε από τα λάθη μας και να γίνουμε καλύτεροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πραγματικά πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε αλλά και να δούμε τι θα κάνει από εδώ και πέρα η Πολιτεία (εκτός από τους φόρους) για να μην δούμε ποτέ στο μέλλον τέτοιες τραγικές εικόνες.

Αρκετές ημέρες μετά τη μεγάλη καταστροφή και οι πληγέντες από την κακοκαιρία προσπαθούν να βρουν την καθημερινότητά τους... (φωτογραφία από το Μεγάλο Πεύκο)

Όχι κέρδη αλλά χασούρα
Στα οικονομικά τώρα της… πιάτσας και του αυτοκινήτου η αγορά μπορεί να κάνει προσπάθειες να σταθεί στα πόδια της, όμως για κάθε μήνα που μπαίνει και βγαίνει, αυτό που μετρούν οι περισσότεροι είναι το ποιος έχει τη μικρότερη χασούρα και όχι ποιος έχει κέρδη (για να πληρώνει… φόρους).

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!

 

————————————————————————————————

QUIZ Νο1:
Πώς μπορείς να γίνεις στην Ελλάδα δημοσιογράφος αυτοκινήτου; Η απάντηση είναι απλή. Ανοίγεις μία σελίδα στο… Facebook, φτιάχνεις ένα blog, βρίσκεις ένα σταθμό για να γεμίσεις το πρόγραμμα ή μια εφημερίδα για να γεμίσεις σελίδες και είσαι… έτοιμος!

————————————————————————————————

QUIZ Νο2:
Ποιος εκδότη
ς, γνωστός για τις «πιεστικές» του μεθόδους, ηχογραφεί τους συνομιλητές του κατά τη διάρκεια των ραντεβού που κάνει ενώ το καυχιέται και στους κοντινούς του συνεργάτες;

————————————————————————————————

Μία ιστορία 93 χρόνων δείχνει πως φτάνει στο τέλος της. Και αυτό διότι τα οικονομικά βάρη είναι πολύ μεγάλα για να τα αντέξει η ΕΛΠΑ (διαβάστε το σχετικό άρθρο πατώντας ΕΔΩ)

————————————————————————————————

Κοντά στις 84.000 ήταν οι επισκέπτες της έκθεσης αυτοκινήτου, νούμερο που δεν περιλαμβάνει τον αριθμό των προσκλήσεων.

Αρκετό κόσμο είχε φέτος η έκθεση 'Αυτοκίνηση'

————————————————————————————————

Αυτή την εβδομάδα ξεκινούν οι εκδηλώσεις της πανευρωπαικής παρουσίασης του νέου Dacia Duster, στην Ελλάδα! Τα αυτοκίνητα ήρθαν και οι άνθρωποι της εταιρείας (που έτρεξαν πάρα πολύ για να γίνει πραγματικότητα το συγκεκριμένο event στην Ελλάδα) ήδη τα έχουν πινακιδώσει με ευρωπαικές πινακίδες ΔΟΚ!

Το ελληνικό γκρουπ δημοσιογράφων θα παρευρεθεί στην παρουσίαση το διάστημα 14-16 Δεκεμβρίου (2 γκρουπ)

————————————————————————————————

Σήμερα, στις 17:00 στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος, παρουσιάστηκε σε δημοσιογράφους, στελέχη φορέων Οργανισμών Αστικών Συγκοινωνιών, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Κ.Τ.Ε.Λ. και επιχειρήσεων του κλάδου συγκοινωνιών το «Λεωφορείο της Χρονιάς για το 2017», το Solaris Urbino 12 Electric. Πρόκειται για ένα 12 μέτρων ηλεκτρικό αστικό λεωφορείο με αυτονομία 200 χιλιομέτρων.

Το Solaris Urbino 12 Electric

————————————————————————————————

Μπορεί οι εταιρείες Honda – Mitsubishi να μην έδωσαν το παρών στην φετινή έκθεση αυτοκινήτου, όμως ο Αλέξανδρος Σαρακάκης ήταν εκεί.

Ο Αλέξανδρος Σαρακάκης (αριστερά) με τον Αλέξανδρο Κωστήρογλου της Volvo

————————————————————————————————

Εκδήλωση ετοιμάζει η Bentley για τις 5 Δεκεμβρίου. Οι προσκλήσεις εστάλησαν με SMS… (UPDATE: και για του λόγου το αληθές το SMS αφορούσε δέσμευση ημερομηνίας και όχι κανονική πρόσκληση)

————————————————————————————————

Αναβλήθηκε η παρουσίαση της Jaguar την περασμένη Παρασκευή και σύμφωνα με νέα ενημέρωση από την εισαγωγική εταιρεία η εκδήλωση «The Art of Performance Tour» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Νερού στην Καλλιθέα.

————————————————————————————————

Τις έξτρα πωλήσεις των περιοδικών CAR και Car and Driver που κυκλοφόρησαν μαζί με τις εφημερίδες Πρώτο Θέμα και Ελευθερία του Τύπου ανήρτησε στο Facebook ο Πέτρος Τριανταφύλλης του Auto Τρίτη

 

————————————————————————————————

Πολύ καλά πήγε κυκλοφοριακά, σύμφωνα με τον διευθυντή Νίκο Μερτέκη, το «νέο» Car and Driver το οποίο κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες μαζί με την εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου.

 

————————————————————————————————

Η εκδήλωση για το Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη το απόγευμα 12 Δεκεμβρίου. Το σημείο που θα γίνει είναι το εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι.

————————————————————————————————

Ενημέρωση για το… Auto Τρίτη πήγε την περασμένη εβδομάδα στους ανθρώπους των εταιρειών αλλά το mail δεν το έστειλε το Auto Τρίτη. Στο συνοδευτικό μάλιστα κείμενο γινόταν αναφορά στους επισκέπτες του autotriti.gr…

————————————————————————————————

Επειδή πολλοί ρωτάτε, αυτή είναι η… Μυρτώ Γκόνου που έχει αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις της Suzuki.

Η Μυρτώ Γκόνου

————————————————————————————————

Μεγάλη δυναμική δείχνει, κατά γενική ομολογία, τον τελευταίο καιρό η Βίκυ Καραδήμου από το γραφείο Τύπου της Kosmocar.

H Βίκυ Καραδήμου

————————————————————————————————

Η τελική 10άδα του Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα είναι η παρακάτω. Να σημειώσουμε πως φέτος η ψηφοφορία είναι φανερή.

  1. Ford Fiesta
  2. Honda Civic
  3. Hyundai i30
  4. Kia Stonic           
  5. Nissan Micra      
  6. Renault Megane  
  7. Seat Ibiza            
  8. Skoda Kodiaq     
  9. Toyota C-HR       
  10. VW Polo              

————————————————————————————————

Μπηχτές για διευθυντή marketing ρίχνει στην… πιάτσα γνωστός δημοσιογράφος αυτοκινήτου αφήνοντας να εννοηθεί πως θα αποχωρήσει από την εταιρεία. Προφανώς δεν θα του κάνει τα… οικονομικά χατίρια και θέλει να τον χτυπήσει με άλλο τρόπο…

————————————————————————————————

Το έχουμε ξαναγράψει για τον Τάκη Πουρναράκη. Μη σας φανεί περίεργο να τον δούμε σε ψηφοδέλτιο βουλευτικών εκλογών! Η φωτογραφία μιλά από μόνη της.

Ο Τάκης Πουρναράκης

————————————————————————————————

Σε αναζήτηση marketing manager βρίσκεται εισαγωγική εταιρεία…

 

————————————————————————————————

Όπως μπορείτε να δείτε βγήκαν για τα καλά τα… μαχαίρια στην πιάτσα!

————————————————————————————————

Μία νέα έκδοση του περιοδικού 4Τροχοί  με τις καινοτομίες της αυτοκίνησης από το 1870 έως το 2020 θα βρίσκεται στα περίπτερα από την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου!

 

————————————————————————————————

Τη διαφορετική ενημέρωση για την Formula 1 συνεχίζει ο Πάνος Σειτανίδης στο F1Vlog!!!

 

————————————————————————————————

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει ένθετο αυτοκινήτου μαζί με την εφημερίδα Thess News και την υπογραφή του Παντελή Τζερτζεβέλη.

————————————————————————————————

Ο Γιώργος Καϊτατζής είναι καλεσμένος του Στράτου Φωτεινέλη στην τηλεοπτική εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» αυτής της εβδομάδας που μεταδίδει το Attica TV κάθε Σάββατο στις 17:00.

O Στράτος Φωτεινέλης (δεξιά) με τον Γιώργο Καιτατζή

————————————————————————————————

Ποια πολυεθνική εταιρεία σύμφωνα με τον Πέτρο Τριανταφύλλη έχει βάλει γραφείο διαχείρισης προσωπικού να της βρει PR;

————————————————————————————————

Σύμφωνα με το news247, σε πλειστηριασμό θα βγει τον ερχόμενο Φεβρουάριο το συγκρότημα κατοικιών του Σπύρου Παζαρόπουλου, στη Μύκονο.

————————————————————————————————

E-mail έστειλε στις εταιρείες ο Στέφανος Σιμωτάς, για να τις ενημερώσει πως ξεκινά ραδιοφωνική εκπομπή στο δημοτικό ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής ενώ ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον αλλά και για την… βοήθεια που θα του προσφέρουν! Όπως μάλιστα έγραψε, σύντομα θα ανακοινώσει τα ονόματα των συνεργατών (!) καθώς και τις… υπόλοιπες συχνότητες που θα αναμεταδίδουν την εκπομπή του.

————————————————————————————————

Ατάκες και… σπόντες του Στράτη Χατζηπαναγιώτου:

 
Θέλει να μαντέψουμε ποιο θα είναι το ευρωπαικό Aαυτοκίνητι της Χρονιάς (COTY)! Εγώ λέω να το κάνουμε και για το ελληνικό και να δούμε αν θα πέσουμε μέσα!

Όταν δεν έχεις καθόλου όραμα γι' αυτό που κάνεις και σε ενδιαφέρει μόνο το μεροκάματο...

Μεγάλη υπόθεση να βρίσκεις τον εκάστοτε PR στο τηλέφωνο και να σε εξυπηρετεί... Πολύ απλά σέβεται τη δουλειά σου! RESPECT..

————————————————————————————————

ΤΑΞΙΔΙΑ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

22 Νοεμβρίου
Mitsubishi ASX στην Αθήνα

23 Νοεμβρίου
Ford Transit στη Γερμανία 

1 Δεκεμβρίου
Jaguar στην Αθήνα

4 Δεκεμβρίου
SEAT Arona στην Αθήνα

5 Δεκεμβρίου
Bentley στην Αθήνα 

5-6 Δεκεμβρίου
BMW X3 & Σειρά 6 Gran Tourismo στα Καλάβρυτα

14-16 Δεκεμβρίου
Dacia Duster στην Αθήνα (Πανευρωπαϊκή παρουσίαση)

14-15
Volvo XC40 στην Βαρκελώνη

————————————————————————————————

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 5
2. www.protothema.gr 14
3. www.gazzetta.gr 16
4. www.sport24.gr 17
5. www.car.gr 19
6. www.newsit.gr 30
7. www.sport-fm.gr 34
8. www.newsbomb.gr 41
9. www.sdna.gr 52
10. www.newsbeast.gr 65
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)
 

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.drive.gr 216
2. www.newsauto.gr 238
3. www.autotriti.gr 243
4. www.gocar.gr 256
5. www.motori.gr 386
6. www.autoblog.gr 709
7. www.4troxoi.gr 737
8. www.autogreeknews.gr 844
9. www.enkinisi.gr 1.282
10. www.ix.gr 2.037
11. www.caroto.gr 2.389
12. www.carzine.gr 2.513
13. www.epitrohon.gr 3.580
14. www.carwall.gr 3.762
15. www.gonews.gr 4.586
16. www.motornews.gr 4.598
17. www.4drivers.gr 6.886
18. www.offroader.gr 8.126
19. www.automoto.com.gr 13.604
20. www.autonomous.gr 16.934
21. www.kartnews.gr 16.944
22. www.highoctane.gr 30.057
23. www.topspeed.gr 30.105
24. www.autoliveris.gr 38.576
25. www.auto-internet.gr 39.272
26. www.ixauto.gr 56.317
27. www.motorsite.gr***
28. www.trcoff.gr***
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα
** μέτρηση 20/11/2017 (12:00μ.μ.)
***δεν εμφανίζονται στην ελληνική κατάταξη

————————————————————————————————

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

H χωμάτινη φόρμουλα της Speedcar ήταν αυτή που κατάφερε να κλέψει την παράσταση καθώς όλα τα πιτσιρίκια ξετρελάθηκαν που την είδαν!

Το συγκεκριμένο μονοθέσιο τρέχει στο θεσμό Dirt Games!!!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης