Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα! Τελικά… πάει και αυτός ο χρόνος ή τουλάχιστον ετοιμάζεται να φύγει καθώς σε λίγες ημέρες έχουμε Χριστούγεννα! Απίστευτο γιατί βλέπεις τον καιρό και αναρωτιέσαι τι γίνεται. Η μετεωρολογική υπηρεσία πάντως κάνει λόγο για αλλαγή του καιρού, οπότε δεν θα αργήσουμε να μπούμε σε ρυθμούς χειμώνα και μάλιστα πολύ σύντομα.

Η Ελλάδα στο επίκεντρο του κόσμου
Πριν αρχίσετε να διαβάζετε τα «Νέα της Πιάτσας» θα σταθώ σε δύο σημεία. Το πρώτο αφορά στην Μας άρεσε που μία παγκόσμια παρουσίαση έγινε στην Ελλάδα. Πάμε και για πολλές άλλες!παγκόσμια παρουσίαση του Dacia Duster στην Ελλάδα που εξέπληξε τους πάντες (Έλληνες και ξένους) και νομίζω πως πρέπει να βγάλουμε το καπέλο σε όσους δούλεψαν για να πραγματοποιηθεί στη χώρα μας αυτή η εκδήλωση και να στείλει το μήνυμα πως μπορούμε να κάνουμε μοναδικά πράγματα.

Όπως μάθαμε ακόμα και η νομοθεσία άλλαξε για να μπορούν τα αυτοκίνητα που ήρθαν να κυκλοφορήσουν με ξένες πινακίδες. Μπράβο σε όλους που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και το λέω αυτό χωρίς να βάζω ούτε ίχνος… σάλτσας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περάσαμε καλά στην παρουσίαση του νέου Dacia Duster και μας άρεσε που η παγκόσμια δημοσιογραφική παρουσίαση έγινε στην Ελλάδα. Γιατί να το κρύψουμε; (φωτογραφία: Μανώλης Σαλούρος)

To θάψιμο πάει σφαίρα
Το άλλο θέμα που θα σχολιάσω είναι το… θάψιμο της πιάτσας που πάει σύννεφο. Πραγματικά είναι Είναι ντροπή να κράζεις συνεχώς τους άλλους γιατί εσύ ο ίδιος ΔΕΝ μπορείς να επιβιώσεις ή να ακολουθήσεις τα δεδομένα της εποχής…απίστευτο. Ο ένας κράζει τον άλλο και όλοι είναι… πρώτοι.

Οι περιοδικατζήδες βγάζουν ο ένας το μάτι του άλλου, το ίδιο συμβαίνει και με τους εφημεριδάδες ενώ το διαδίκτυο δεν πάει πίσω! Το τι λέγεται για να επιβιώσει ο καθένας στη ζούγκλα της ενημέρωσης  ή καλύτερα της διαφήμισης δε λέγεται και δεν γράφεται.

Ντροπή είναι η λέξη που ταιριάζει σε αυτό που γίνεται. Ο καθένας από εκεί και πέρα, ας αναρωτηθεί τι κάνει και αν τελικά κάνει σωστή δουλειά – ρεπορτάζ ή παίζει με τα κλικ και τα like γιατί με αυτά μπορεί και ικανοποιεί τους διευθυντές του marketing!

Ξαφνική απώλεια
Πριν κλείσω θα αναφερθώ στην ξαφνική απώλεια του συναδέλφου δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη σε ηλικία μόλις 43 ετών που σόκαρε όλη την δημοσιογραφική κοινότητα. Ο θάνατός του μας έστειλε το μήνυμα πως – δυστυχώς – η ζωή είναι πολύ μικρή…

Ο Βασίλης Μπεσκένης ήταν μόλις 43 ετών...

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!

————————————————————————————————

QUIZ No1:
Σε ποιο περιοδικό έκανε… επίσκεψη η επιθεώρηση εργασίας την περασμένη εβδομάδα;

———————————————————————————————–

QUIZ Νο2:

Aυτή η λίστα του… ’86 θα αλλάξει ποτέ;

————————————————————————————————

Σημαντικές αλλαγές ανακοίνωσε η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκίνητων Opel η οποία από 1 Ιανουαρίου 2018 θα «τρέχει» με διαφορετικό διοικητική σχήμα. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Πασσάδης αποχωρεί έπειτα από 30 χρόνια στην μάρκα (Ελλάδα και εξωτερικό) και στην κορυφή της ιεραρχίας περνά ο πολύ έμπειρος Λεωνίδας Μισαλάκης που σήμερα βρίσκεται στην θέση του Διευθυντή Πωλήσεων.

Δεξιά ο Λεωνίδας Μισσαλάκης και αριστερά ο Γιάννης Πασσάδης

Επίσης αποχωρεί μετά από 20 χρόνια στην εταιρεία και η Διευθύντρια Επικοινωνίας Αμαλία Γιαννακοπούλου και τη θέση της αναλαμβάνει (από 1/1/2018) η Μαρία Καλλέργη, σήμερα Υπεύθυνη για Μάρκετινγκ & Πωλήσεις Ανταλλακτικών και Αξεσουάρ.

Δεξιά η Μαρία Καλλέργη και αριστερά Αμαλία Γιαννακοπούλου



————————————————————————————————

Ένα μοναδικό δώρο προσέφερε ο Τάκης Θεοχαράκης στη Nissan Ευρώπης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του Πρόεδρου της Nissan Europe Paul Willcox. Συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ελληνικής αντιπροσωπείας χάρισε ένα σπάνιο Patrol του 1976!!!

 Αποκάλυψη του δώρου που έκανε η Νικ. Ι. Θεοχαράκης στη Nissan Europe

————————————————————————————————

Διοικητικές αλλαγές στην Toyota Hellas από την 1η Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα η Ελεάννα Βήτα μέχρι πρότινος Marketing Director στην Ελλάδα προάγεται στη θέση της Director Marketing στα Βαλκάνια. Επιπλέον αναλαμβάνει την στρατηγική διαδικασία του Pricing & Planning σε διάφορες χώρες της Ευρώπης ενώ θα έχει και το συντονισμό των ενεργειών που συνδέονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τη θέση Marketing Director θα αναλάβει η Αγγελική Τσενέ που σήμερα κατέχει τη θέση Group Product Manager.

Δεξιά η Αγγελικλη Τσενέ και αριστερά η Ελεάννα Βήτα

————————————————————————————————

Συνολικά 23 δημοσιογράφοι από την Ελλάδα βρέθηκαν στην παγκόσμια παρουσίαση του νέου Dacia Duster που πραγματοποιήθηκε επί ελληνικού εδάφους. Κατά γενική ομολογία η οργάνωση ήταν κορυφαία ενώ έκανε αίσθηση το οδηγικό κομμάτι και φυσικά η επιλογή του λατομείου μαρμάρων στο Διόνυσο όπου είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το Duster σε extreme συνθήκες.

 
Στην παρουσίαση του Dacia Duster είχαμε και... πρωτάθλημα στο ποδοσφαιράκι!

————————————————————————————————

Νέα συνεργασία στην κυριακάτικη εφημερίδα Βραδυνή. Ο Δημήτρης Θεοχάρης αναλαμβάνει τη στήλη του αυτοκινήτου από την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου. Ο Γιάννης Χαλκιαδάκης διατηρεί με τη σειρά του τη στήλη του αυτοκινήτου στην Ευρωοικονομία.

O Δημήτρης Θεοχάρης

————————————————————————————————

Όχι ένα αλλά δύο περιοδικά αυτοκινήτου χτύπησαν την πόρτα της εφημερίδας Καθημερινή

————————————————————————————————

To Ford Fiesta κατέκτησε τον τίτλο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα 2018 με διαφορά μόλις μία ψήφο από το Seat Ibiza. Να σημειώσουμε πως φέτος η ψηφοφορία των 25 που συμμετέχουν στο θεσμό ήταν φανερή.

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Ford Motor Hellas Γιάννης Κάττωριτς πανηγυρίζει την κατάκτηση του βραβείου. Δίπλα του η διευθύντρια Marketing Πέτρη Λογαρά και ο Πρόεδρος της Ford Motor Hellas Νίκος Νοταράς
Φωτογραφία από την εκδήλωση

 Λάθος έγινε στην τελική καταμέτρηση καθώς η διαφορά Ford Fiesta και Seat Ibiza ήταν ένας βαθμός. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι θα γινόταν σε αντίθετη περίπτωση...

Είχαμε και.. ταχυκαρδίες στην εκδήλωση!

————————————————————————————————

Πολύ αρνητικά σχολιάστηκε η απουσία της Toyota Hellas στην εκδήλωση για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δεν έστειλε ούτε έναν εκπρόσωπο να παραλάβει την τιμητική πλακέτα.

————————————————————————————————

Μεταμορφώθηκε η έκθεση BMW – Sfakianakis στον Κηφισό καθώς έργα τέχνης ξένων καλλιτεχνών κοσμούν την κορυφαία έκθεση αυτοκινήτων. Την επιμέλεια έχει αναλάβει η Μιράντα Σφακιανάκη που κάθε φορά εντυπωσιάζει με τις ιδέες της!

Έργα τέχνης σε ρόδες και σε τοίχους...

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas Karim Christian Haririan (αριστερά) μαζί με την σύζυγό του Lisette και τον Πρόεδρο του ομίλου Σφακιανάκη Σταύρο Τάκη

Ο Σταύρος Τάκη με την Μιράντα Σφακιανάκη - Τάκη με φόντο έναν εκπληκτικό πίνακα...

————————————————————————————————

Στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων δοκιμάσαμε τη Skoda Fabia 1.2 που συμμετέχει στο ενιαίου πρωτάθλημα αυτοκινήτων του ΣΟΑΑ (Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου) στο πλαίσιο του θεσμού HTTC. Στην πίστα βρέθηκαν επίσης οι Γιώργος Βαρίνος (gazetta.gr), Χρήστοw Αποστολόπουλος (4 Τροχοί) και Αλέξης Γαλανόπουλος (Drive).

Από δεξιά: Γιώργος Βαρίνος, Δημήτρης Κύρκος και Βασίλης Σαρημπαλίδης

————————————————————————————————

Με την ελληνική εταιρεία Optimum συνεργάστηκαν οι Γάλλοι για να διοργανώσουν την παρουσίαση του Duster στην Ελλάδα.

————————————————————————————————

Ανανέωση για το κατάστημα BMW – Spanos στη λεωφόρο Συγγρού που το γιόρτασε πριν από λίγες ημέρες με το «BMW Exclusive Christmas After Work Event».  Οι παρευρισκόμενοι μάλιστα απόλαυσαν μοντέλα BMW Individual και φυσικά… «M», υπό τον ήχο της μελωδίας βιολιού ενώ υπήρχαν και έργα του καταξιωμένου Έλληνα sculptor και designer Στάθη Αλεξόπουλου. Ο συγκεκριμένος που συνδέει το παρελθόν με το παρόν φέρνει κοντά τις έννοιες του χρόνου και της τέχνης με τα γλυπτά του να χαρακτηρίζονται από κόμβους από τυλιγμένους ιμάντες.

 

————————————————————————————————

Την πρώτη του εμφάνιση σε δημοσιογραφική παρουσίαση (Dacia Duster) πραγματοποίησε ο νέος εμπορικός διευθυντής του Renault Group Ελλάδος,Τάκης Χριστοφιλόπουλος. Στην ίδια παρουσίαση είδαμε και πολλά στελέχη της μάρκας!!!

O Τάκης Χριστοφιλόπουλος

Από αριστερά: Γιώργος Σταμέλος, Μαρία Παπαδάκη και Ιάκωβος Αλμασίδης

————————————————————————————————

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου η VW θα παρουσιάσει το νέο T-Roc στην ορεινή Κορινθία.


————————————————————————————————

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου κυκλοφορεί… δωρεάν σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας το νέο τεύχος του autogreeknews.gr, το οποίο θα έχει και μεγαλύτερη διάσταση αλλά και νέο λογότυπο.

 

————————————————————————————————

Τα στελέχη της ελληνικής εισαγωγικής εταιρείας των αυτοκίνητων Renault θα ταξιδέψουν με τη νέα χρονιά στο Παρίσι για να παραλάβουν ακόμα ένα τιμητικό βραβείο! Κάτι ανάλογο είχε γίνει και το 2015.

————————————————————————————————

Διπλή ανάρτηση του Γιώργου Ανδρή  που θα συζητηθεί

————————————————————————————————

To C3 Aircross αναδείχτηκε κορυφαίο μοντέλα στο διαγωνισμό AutoBest που ψηφίζει και ο Γιάννης Σταυρόπουλος (motori.gr). O Έλληνας δημοσιογράφος ψήφισε ως εξής:

Citroen C3 Aircross 47
Seat Ibiza 42
Ford Fiesta 41
VW T-Roc 39
Opel Grandland X 37
Honda Civic 34

————————————————————————————————

Δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του αυτοκινήτου βρέθηκαν στη λίστα των κορυφαίων TOP 30 του Fortune. Ο λόγος για την εταιρεία πετρελαιοειδών ΕΛΙΝΟΙΛ (5η θέση) και την Πετρόπουλος Π. ΑΕΒΕ (8η θέση). Η λίστα περιλαμβάνει τις 30 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα, εταιρείες που προέρχονται από όλους τους κλάδους της οικονομίας (εξαιρουμένων των τραπεζών και ασφαλιστικών).

————————————————————————————————

Συνάντηση στελεχών της VW με μέλη του θεσμού Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα

————————————————————————————————

Όποτε κάνει την εμφάνισή του σε εκδήλωση ο Βασίλης Θεοχαράκης πάντα κάτι νέο έχει να μας πει και με το δικό του μοναδικό τρόπο!

Από δεξιά, Βασίλης Σαρημπαλίδης, Βασίλης Θεοχαράκης και Γιάννης Τσιρογιάννης

————————————————————————————————

Ανάρτηση στο Facebook που αναρωτιόμαστε τελικά τι είναι το copy -paste. Η δημοσίευση χωρίς να αναφέρεις την πηγή ή η μετάφραση χωρίς την πηγή; Την απάντηση τη δίνει ο Γιώργος Αγαπητός του autoblog.gr

————————————————————————————————

Στου Παπάγου πραγματοποίησε συνάντηση με στελέχη εταιρειών ο Μανώλης Αγριμανάκης του περιοδικού Τροχοί &TIR. την εμφάνισή του έκανε και ο πρόεδρος του Fiat Group Γιώργος Μπακόπουλος.

————————————————————————————————

Στατική επίδειξη πραγματοποίησε η VW στους συνεργάτες της για το T-Roc.

————————————————————————————————

Ο Γιάννης Αθανασίου μετακόμισε στον 94 Επικοινωνία FM. Επίσης συνεχίζει τη συνεργασία του με τον Τύπο της Κηφισιάς και την προσωπική του ιστοσελίδα X-Auto.gr.

————————————————————————————————

O δικός μας Νίκος Βιτσιλάκης ήταν ο πρώτος Έλληνας (συνολικά ήταν δύο – ο δεύτερος ήταν από το περιοδικό Moto που ταξίδεψε δύο ημέρες αργότερα) που ταξίδεψε την περασμένη εβδομάδα στα Κανάρια Νησιά για να οδηγήσει τη νέα Ducati Multistrada 1260.

————————————————————————————————

Την χορηγία της με τον 6 φορές πρωταθλητή Ευρώπης στο μπάσκετ, Παναθηναϊκό Superfoods, ανακοίνωσε ο κλάδος Yamaha της Μοτοδυναμικής για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Στη φωτογραφία από δεξιά: Γιάννης Σώκιαλης (Yamaha), Κρις Σίνγκλετον και Μάνος Παπαδόπουλος (ΚΑΕ Παναθηναϊκός)

————————————————————————————————

Ατάκες και… σπόντες του Στράτη Χατζηπαναγιώτου:

 

Όταν η δημοσιογραφία εγκλωβίζεται μόνο στα mail που λαμβάνεις και όχι στα τηλέφωνα και το πεζοδρόμιο...

Το σωστό να λέγεται!

Το θέμα είναι πως και εμείς μισογεμάτο το βλέπουμε όμως το ρεπορτάζ και η δημοσιογραφία επιβάλλουν καθαρή ενημέρωση και όχι χαϊδέματα. Από τέτοια μπουχτίσαμε!

Αφορά στην παλιά γενιά ανθρώπων που έδινε έμφαση και στις προσωπικές σχέσεις συγκριτικά με τη νέα που βλέπει μόνο νούμερα και αριθμούς...

Αφορά στο μήνυμα 'out of the office' που στέλνετε αυτόματα σαν απάντηση όταν  γράφεις mail σε κάποιον και δεν είναι στο γραφείο...

 

————————————————————————————————

ΤΑΞΙΔΙΑ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

18-19 Δεκεμβρίου
Ford Ecosport στην Πορτογαλία 

8-10 Ιανουαρίου
Mercedes στο Λας Βέγκας (έκθεση electronic show)

 

————————————————————————————————

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 5
2. www.protothema.gr 15
3. www.gazzetta.gr 18
4. www.sport24.gr 19
5. www.newsbomb.gr 30
6. www.newsit.gr 32
7. www.sport-fm.gr 78
8. www.sdna.gr 52
9. www.newsbeast.gr 62
10. www.kathimerini.gr 75
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 83
2. www.drive.gr 231
3. www.autotriti.gr 256
4. www.gocar.gr 265
5. www.motori.gr 385
6. www.4troxoi.gr 730
7. www.autoblog.gr 770
8. www.autogreeknews.gr 927
9. www.enkinisi.gr 1.237
10. www.caroto.gr 2.508
11. www.carzine.gr 3.501
12. www.gonews.gr 3.670
13. www.epitrohon.gr 4.726
14. www.4drivers.gr 6.488
15. www.motornews.gr 7.979
16. www.motorsite.gr 15.125
17. www.offroader.gr 15.791
18. www.automoto.com.gr 16.391
19. www.autonomous.gr 16.774
20. www.kartnews.gr 21.781
21. www.auto-internet.gr 26.130
22. www.topspeed.gr 26.970
23. www.autoholix.com 28.682
24. www.highoctane.gr 29.312
25. www.autoliveris.gr 36.019
26. www.ixauto.gr***
27. www.trcoff.gr***
28. www.x-auto.gr ***
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα
** μέτρηση 18/12/2017 (15:00)
***δεν εμφανίζονται στην κατάταξη


Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων

1. www.car.gr 22
2. www.ix.gr 2.008
3. www.carwall.gr 4.031

————————————————————————————————

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Θανάσης Αγγελής και Νικόλας Μαρτίνος ή Νικόλας Μαρτίνος και Θανάσης Αγγελής. Ο πρώην και ο νυν Διευθυντής δημοσίων σχέσεων της Kosmocar. Η εικόνα μιλά από μόνη της…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης