Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλή εβδομάδα! Να ‘μαστε και πάλι εδώ, στα… τελειώματα του χειμώνα, που δε λέει να Άντε να φύγει  ο χειμώνας να αλλάξουμε διάθεση… μας αποχωριστεί με τίποτα. Φεύγει πάντως ο Φεβρουάριος, φεύγει και ο… χειμώνας, οπότε και ψυχολογικά να το δει κανείς, και μόνο που σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στον Μάρτιο, θα αλλάξουν πολλά!  
  
Μέχρι την… Πέμπτη όμως που θα έχουμε πρωτομηνιά περιμένουμε να δούμε πως θα πάει η αγορά γιατί όπως διαβάσατε και στο zougla.gr είχε τα θέματά της αυτόν τον μήνα. Περιμένουμε και θα δούμε, πριν κάνουμε εικασίες.

Πίσω από το λάσπη βρίσκεται το Suzuki Ignis 4x4...

Πρώτος ο… zougla-ίος
Πριν ξεκινήσετε όμως να διαβάζετε θα ήθελα να αναφερθώ σε έναν δικό μας συνεργάτη του automoto, τον Νίκο Ο Νϊκος έφτιαξε το καλύτερο ελληνικό video για την Ferrari. α Τσαμάνδουρα από την Κρήτη, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός Έλληνας που επισκέφτηκε το εργοστάσιο της Ferrari για να παρακολουθήσει τα αποκαλυπτήρια του νέου μονοθέσιου της Formula 1 με την κωδική ονομασία SF71H.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νίκος έλαβε μέρος σε διαγωνισμό (τον είχαμε αναρτήσει στο zougla.gr), και κατάφερε να κερδίσει καθώς  δημιούργησε ένα ξεχωριστό video το οποίο μπορείτε να δείτε πατώντας ΕΔΩ


Νίκος Τσαμάνδουρας. Κρατήστε το, το όνομα!

Πού θα στείλετε τα νέα
Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!

Από τα καλύτερα (photoshop) που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο...

———————————————————————————————–

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μπανεράκι, αμαξάκι και ΠΣΚΔ…άκι

———————————————————————————————–

Μεγάλη είδηση η ίδρυση της Tesla Greece, ωστόσο ας κρατάμε μικρό καλάθι διότι προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε δραστηριότητα που να σχετίζεται με τα αυτοκίνητα. Έδρα θα έχει στον «Δημόκριτο» και η αρχική δραστηριότητα θα αφορά σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ενέργεια.ω(διαβάστε το σχετικό άρθρο πατώντας ΕΔΩ)

———————————————————————————————–

Το 2018 δεν θα περάσει απαρατήρητο καθώς ετοιμάζεται ένα πολύ καλό… deal εκεί που δεν το περιμένουμε. Περισσότερα θα μάθουμε, εκεί κοντά στο Πάσχα.

———————————————————————————————–

Κάτι νέο ετοιμάζει ο Χάρης Γερμανάκος, πρώην γενικός διευθυντής στην εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Citroen. Όπως μάθαμε, το όνομα της εταιρείας του, θα είναι το «Seven dials»…

O Χάρης Γερμανάκος

———————————————————————————————–

Μετά από ένα μικρό «ταξίδι» με την εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου που ανέστειλε πρόσφατα την κυκλοφορία της, το περιοδικό αυτοκινήτου Car and Driver θα κυκλοφορεί μαζί με την εφημερίδα Παραπολιτικά. Το επόμενο τεύχος και όπως αποκάλυψε το zougla.gr (διαβάστε το σχετικό άρθρο πατώντας ΕΔΩ) θα εμφανιστεί στα περίπτερα στις 10 Μαρτίου.

———————————————————————————————-

Αποκαλύψεις προαναγγέλει η Αριάδνη Γερασιμίδου μέσω Facebook στις 7 το απόγευμα. Για να δούμε άραγε τι έχει να πει. Το ζητούμενο είναι με αποδείξεις ή χωρίς; 

———————————————————————————————–

Πρώτα αποφάσισε το ΔΣ του Αυτοκινήτου της Χρονιάς, μετά ενημέρωσε τις εταιρείες και την επομένη το… έστειλε, για να μάθουν τι συμβαίνει, και στα μέλη του! Διαβάστε παρακάτω (αυτούσιο το κείμενο) τι έγραψαν και με αυτό ενημέρωσαν τις εταιρείες αλλά όχι τους αναγνώστες

«Διαπιστώνουμε με έκπληξη τον τελευταίο καιρό ενυπόγραφα και ανυπόγραφα υπονομευτικά σχόλια σε βάρος του Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα και μελών του κατά περίπτωση. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι το Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα είναι ένα, με ιστορία ήδη 12 ετών. Μέλη του είναι 25 επαγγελματίες δημοσιογράφοι με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο. Είναι ακατανόητο, αν και όχι τυχαίο, το γεγονός ότι αυτές οι επιθέσεις γίνονται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία ο θεσμός αναβαθμίστηκε σημαντικά και προχώρησε σε αλλαγή του τρόπου ψηφοφορίας και μεγάλη αύξηση των μελών του, την τέταρτη κατά σειρά. Κάτι που ενίσχυσε την αποδοχή και την επιρροή του. Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να μπούμε σε στείρες αντιπαραθέσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά ιδιοτελείς σκοπούς και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με τη σοβαρότητα που αρμόζει στον κύρος του θεσμού».

———————————————————————————————–

Είναι απορίας άξιο πως ορισμένοι πρόεδροι και γενικοί διευθυντές μεγάλων εταιρειών επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από φίλους τους… δημοσιογράφους! Αν είναι έτσι γιατί δεν τους δίνουν και κανένα ρόλο στην εταιρεία τους μπας και βγάλουν και κανένα μεροκάματο (εκτός και αν βγάζουν!). Τα ξέρουν άραγε αυτά οι ιδιοκτήτες, οι επιχειρηματίες και οι πολυεθνικές;

———————————————————————————————–

Όσοι δεν είδαν την περασμένη Κυριακή 25 Φεβρουαρίου το τηλεοπτικό Traction στο Star Channel μπορούν να το παρακολουθήσουν παρακάτω:

 

———————————————————————————————–

Μετά την παρουσίαση του Skoda Karoq στην Αθήνα έρχεται και η σειρά της Θεσσαλονίκης όπου η εισαγωγική εταιρεία kosmocar θα παρουσιάσει το μοντέλο στους δημοσιογράφους της Βορείου Ελλάδος την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου. Η οδήγηση περιλαμβάνει και… λίγο από Χαλκιδική!

———————————————————————————————–

Δέκα δημοσιογράφοι θα παρευρεθούν στην αποστολή που αφορά στην ανανεωμένη Ford Mustang η οποία θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου στη Νίκαια της Γαλλίας

———————————————————————————————–

Νέες αποκαλύψεις ετοιμάζει στην σημερινή εκπομπή Garage (ΕΡΑ Σπορ) που μεταδίδεται 11:00-12:00 το βράδυ, o Πάρις Ποντίκας

———————————————————————————————–

Το ετήσιο συνέδριο αντιπροσώπων διοργάνωσε σήμερα η Nissan

Σήμερα βραβεύτηκαν και οι κορυφαίοι για το 2017...

———————————————————————————————–

Το 11ο Motor Festival επιστρέφει και διεξάγεται για 2η συνεχή χρονιά στα Ιωάννινα από τις 30 Μαρτίου έως και την 1η Απριλίου στο Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων (Π.Ε.Α.Κ.Ι.). Drift show, Stunt show, 4×4, Τράκτορες, Trial and Freestyle Show, Drag Show, Fire show, Djs Parties, αθλητικές και χορευτικές επιδείξεις και πολλά Happenings υπόσχεται ο διοργανωτής Μιχάλης Κοντιζάς.

Πολύ θέαμα υπόσχετα το 11ο Motor Festival

———————————————————————————————–

H ΦΙΛΠΑ διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου για να τιμήσει τους Γιώργο Δελαπόρτα και Σπύρο Μουστάκα που συμμετείχαν φέτος στο ράλι Μόντε Κάρλο.

———————————————————————————————–

Το νέο τεύχος του περιοδικού 4Τροχοί θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 1 Μαρτίου με εξώφυλλο το νέο Volvo XC40.

 

———————————————————————————————–

Τo νέο τεύχος του περιοδικού CAR θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 4 Μαρτίου με εξώφυλλο τη νέα BMW X2.

 


———————————————————————————————–

Οι Γάλλοι της Peugeot επισκέφτηκαν την περασμένη  εβδομάδα την Ελλάδα και συναντήθηκαν με στελέχη της εισαγωγικής εταιρείας.

———————————————————————————————–

Ετήσιο συνέδριο διοργανώνει αυτή την εβδομάδα η Peugeot με το δίκτυο της ενώ θα επικεντρωθεί στα θέματα υπηρεσίας τόσο κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την πώληση.

———————————————————————————————–

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν στην εταιρεία Ν. Πουλάκης ΑΕΒΕ, που δραστηριοποιείται 32 χρόνια στον τομέα των ανταλλακτικών αυτοκινήτων (Citroen -Peugeot- Renault- Dacia- Nissan) καθώς και στις πωλήσεις αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια ως επίσημος διανομέας Renault- Dacia.

H ομάδα της Ν. Πουλάκης ΑΕΒΕΗ πρόεδρος της εταιρείας Αριστέα Πουλάκη (αριστερά) και η Διευθύνουσα Σύμβουλος Μαρία Πουλάκη

———————————————————————————————–

Νέα εμφάνιση για το autogreeknews.gr που πλέον έγινε πιο σύγχρονο και φιλικό στον χρήστη. Μία σελίδα για το αυτοκίνητο που ανεβαίνει συνεχώς και δε μένει στάσιμη.

———————————————————————————————–

Τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο υποδέχεται αυτή την εβδομάδα ο Στράτος Φωτεινέλης και συγκριμένα στην εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» που μεταδίδεται από το Άττικα TV κάθε Σάββατο στις 17:30. Θέμα συζήτησης το Πρωτάθλημα Ενιαίου με Skoda Fabia της περασμένη χρονιάς…

 Γιάννη Χαραλαμπόπουλο (αριστερά) και Στράτος Φωτεινέλης

———————————————————————————————–

Ξεκινά και επίσημα η συνεργασία της εταιρείας Σπανός Α.Ε. με τις εταιρείες Jaguar και Land Rover και το γιορτάζει με ένα Grand Opening στο νέο κατάστημα στη λεωφόρο Συγγρού

———————————————————————————————–

Μία ολοκαίνουργια Ducati SuperSport χάρισε η εταιρεία πετρελαιοειδών ΕΚΟ που «έτρεξε» τον ΕΚΟ Racing 100, σε έναν υπερτυχερό που αναδείχτηκε έπειτα από κλήρωση την περασμένη εβδομάδα.

H... τυχερή Ducati

 

———————————————————————————————–

Τα λιπαντικά IPONE θα είναι ένα από τους βασικούς χορηγούς του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross.

———————————————————————————————–

Νέο τεύχος (9ο) για το ηλεκτρονικό περιοδικό μοτοσυκλέτας Cityrider.

———————————————————————————————–

Το νέο της κατάστημα πώλησης αυτοκινήτων εγκαινιάζει αυτή την εβδομάδα η LeasePlan

———————————————————————————————–


Ατάκες και… σπόντες του Στράτη Χατζηπαναγιώτου:

 

Το νέο Ford Fiesta έχει πατήματα... Πώς να το κάνουμε άλλωστε!

Όταν μπλοκάρεις κάποιον δεν θέλεις να ξέρεις ούτε τι γράφει ούτε τι κάνει. Έλα όμως που υπάρχουν και οι καλοθελητές...

Αφορά στο αυτοκίνητο της χρονιάς που είχαν βγάλει παλαιότερα τα περιοδικά και συγκρίνει με το σημερινό θεσμό...

Αφορά εντολές που πολλές φορές μπορεί να έρχονται και από το εξωτερικό ιδίως όσον αφορά πολυεθνικές εταιρείες...

 

———————————————————————————————–

ΤΑΞΙΔΙΑ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

26-27 Φεβρουαρίου
BMW X2 στην Αττική 

1-2 Μαρτίου
Opel Insignia GSi στην Γαλλία 

1-2 Μαρτίου
Mercedes CLS στην Ισπανία 

13-14 Μαρτίου
Opel Grandland X Ultimate στην Ισπανία 

21-22 Μαρτίου
Ford Mustang στη Γαλλία

 

———————————————————————————————–

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 5
2. www.protothema.gr 14
3. www.gazzetta.gr 15
4. www.sport24.gr 17
5. www.newsit.gr 31
6. www.sport-fm.gr 40
7. www.sdna.gr 49
8. www.newsbomb.gr 50
9. www.newsbeast.gr 57
10. www.kathimerini.gr 68
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)


Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 65
2. www.drive.gr 246
3. www.gocar.gr 264
4. www.autotriti.gr 269
5. www.motori.gr 508
6. www.4troxoi.gr 732
7. www.autoblog.gr 806
8. www.automoto.com.gr 965
9. www.autogreeknews.gr 1.010
10. www.enkinisi.gr 1.294
11. www.caroto.gr 2.405
12. www.epitrohon.gr 3.557
13. www.carzine.gr 3.702
14. www.motorsite.gr 3.765
15. www.gonews.gr 4.415
16. www.movenews.gr 7.639
17. www.motornews.gr 7.905
18. www.highoctane.gr 10.226
19. www.4drivers.gr 11.373
20. www.auto-internet.gr 13.000
21. www.autoholix.com 22.161
22. www.autonomous.gr 23.878
23. www.trcoff.gr 24.448
24. www.topspeed.gr 34.984
25. www.autoliveris.gr 37.195
26. www.kartnews.gr 39.339
29. www.x-auto.gr 41.846
28. www.ixauto.gr 60.401* Τα offroader.gr και safetycar.gr δεν εμφανίζεται στις μετρήσεις.
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα
** μέτρηση 26/2/2018 (15:00)

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 21
2. www.ix.gr 2.107
3. www.carwall.gr 3.299

———————————————————————————————–

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Εικόνα που απανθανάτισε ο «δικόας μας» Νίκος Τσαμάνδουρας κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων του νέου μονοθεσίου της Ferrari που θα συμμετάσει φέτος στη Formula 1.

Η Ferrari αποκαλύπτεται...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης