Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Και στους εχθρούς και στους φίλους γιατί έτσι είναι η Η αγορά ξεκίνησε αρκετά καλά τον Οκτώβριο…ζωή και η… αντιπαράθεση (μέχρι ένα σημείο) μόνο καλό μπορεί να κάνει και να μας βάλει στο τριπάκι να κοιτάξουμε μπροστά.  

Θα ξεκινήσω με την αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων που για τις πρώτες ημέρες του Οκτώβρη δείχνει πολύ καλή και είναι πιο πάνω από τον περυσινό αντίστοιχο μήνα. Από τη στιγμή που πάμε καλά ευχόμαστε ακόμα καλύτερες ημέρες για την… πιάτσα που το έχω γράψει και στο παρελθόν έχει περάσει πολύ δύσκολες ημέρες, ασχέτως αν κάποιοι δεν θέλουν να το πιστέψουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν γράφεις χιλιόμετρα πίσω από μία Ford Mustang, το σίγουρο είναι πως θα γεμίσεις τις μπαταρίες σου...


Παγκόσμιο φαινόμενο

Θα συνεχίζω με ένα θέμα που πραγματικά πρέπει να μας απασχολεί καθώς είναι παγκόσμιο φαινόμενο Ζούμε στο 2018 και ορισμένοι κινούνται ακόμα με… άμαξεςστην εποχή του digital στην Ελλάδα του 2018 να υπάρχουν στελέχη  πολύ μεγάλων εταιρειών που να πείθονται από… αεριτζήδες που τους πουλάνε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες. Σε αυτές τις περιπτώσεις δύο πράγματα ισχύουν.

Είτε τα στελέχη θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο άρα υποκύπτουν σε εκβιασμούς και πιέεις, είτε λειτουργούν σε βάρος των «μαγαζιών» τους και των επιχειρηματιών που επενδύουν υπέρογκα ποσά με άλλους… σκοπούς.

Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή μωρό μου...


Αξιοκρατία… μηδέν

Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα και αποδεδειγμένα πλέον, δεν υπάρχει αξιοκρατία. Όποιος γκρινιάζει και… Είμαστε για… λύπηση. Δεν εξηγείται αλλιώς!κλαίει έχει απήχηση γιατί υπάρχει η… λύπηση. Με λίγα λόγια κλάψε, σκύψε το κεφάλι και δείξε υποταγή για να κάνεις τη δουλειά σου, αντί να δουλέψεις και να προσπαθήσεις για ένα καλύτερο αύριο. Όπως έχετε καταλάβει στο zougla.gr ακολουθούμε το δεύτερο και κοιτάζουμε μπροστά μαζί με τους αναγνώστες μας.

Πάντως να ξέρετε πως δεν αργεί η ώρα των αποκαλύψεων και αυτό γιατί διαπιστώνουμε πως ακόμα και οι ξένοι γνωρίζουν περισσότερα για τον δημοσιογραφικό χάρτη της Ελλάδα. Αναρωτιόμαστε άραγε, πώς είναι δυνατόν οι… ντόπιοι να έχουν μείνει τόσο πίσω;

To ζητούμενο δεν είναι τι αυτοκίνητο έχεις αλλά τι αγάπη έχεις για το αυτοκίνητό σου!


Πού θα στείλετε τα νέα


Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

To Ποίημα της Εβδομάδας*


Αφήστε τον περιστερά
Και τον φίλο του τον παπαγάλο
Γιατί η δουλειά θα γίνει
Από τον Πορτογάλο…

* από αναγνώστη


———————————————————————————————- 
———————————————————————————————- 

Η Ατάκα της Εβδομάδας

Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα…

 

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————-

QUIZ:


Ποιος επικεφαλής εισαγωγικής εταιρείας ετοιμάζεται να… χαιρετίσει;

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————-

Στην παρακάτω λίστα μπορείτε να δείτε τα κορυφαία σε πωλήσεις μοντέλα ανά μάρκα. Τα νούμερα αφορούν στο μήνα Σεπτέμβριο. 

  • Alfa Romeo Giulietta 19
  • Audi Q2 23
  • BMW Series 1 & X1 84
  • Citroen C3 204
  • Dacia Sandero 45
  • Fiat Panda 134
  • Ford Fiesta 129
  • Honda Civic 40
  • Hyundai i10 79
  • Jaguar F-Pace 3
  • Jeep Compass 39
  • Kia Stonic 37
  • Land Rover Range Rover Velar 5
  • Lexus NX & RX 3
  • Maserati Levante 1
  • Mercedes A-Class 50
  • Mini 59
  • Mitsubishi Space Star 12
  • Nissan Qashqai 80
  • Opel Corsa 233
  • Peugeot 208 247
  • Porsche Cayennne & Panamera 1
  • Renault Clio 129
  • SEAT Ibiza 30
  • Skoda Octavia 61
  • Smart Fortwo 28
  • Subaru Impreza 3
  • Suzuki Ignis 89
  • Toyota Yaris 353
  • VW Polo 124
  • Volvo XC40 55

 

———————————————————————————————-

Τα 49 χρόνια κρεμασμένο στα μανταλάκια μετρά το περιοδικό 4Τροχοί. Ευχόμαστε να τα ‘κατοστήσει και περιμένουμε κέρασμα!

 
———————————————————————————————-

Στη δημοσιογραφική ομάδα του Car&Driver προστέθηκε ο Γιάννης Αδάναλης ο οποίος πρόσφατα είχε αποχωρήσει από το in.gr

———————————————————————————————-

Τις τελευταίες ημέρες φημολογείται πως έκλεισε το deal με την sixt. Αναμένουμε επίσημη ενημέρωση για να γράψουμε σε ποιον Όμιλο πήγε…

———————————————————————————————-

Ένα υπερχλιδάτο κατάστημα που βγάζει μάτια άνοιξε η Pirelli στο Μόντε Κάρλο που μόνο βουλκανιζατέρ δεν θυμίζει. Η είδηση μπορεί να μην αφορά στην Ελλάδα όμως, και γιατί να το κρύψουμε, θα θέλαμε ένα αντίστοιχο στη χώρα μας!

Βουλκανιζατέρ... κόσμημα της Pirelli

 
———————————————————————————————-

Θύμα διάρρηξης στο σπίτι της έπεσε πριν από λίγες ημέρες η Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας της Jaguar – Land Rover, Αγγέλα Μπιτσάνη.

Η Αγγέλα Μπιτσάνη

———————————————————————————————-

Στάση στην Ελλάδα και στην Fiat Koymantzias που έχει έδρα την Θεσσαλονίκηη πραγματοποίησε ο Γάλλος δημοσιογράφος Κ. Corentin ο  οποίος κάνει το γύρο του κόσμου με ένα Fiat Ducato. Ο δημοσιογράφος χρειάστηκε να κάνει συντήρηση στο αυτοκίνητο του και έμεινε ενθουσιασμένος από τον επαγγελματισμό του προσωπικού του διανομέα. Μάλιστα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και μέσω της ιστοσελίδας του το προσωπικό της εταιρείας για το επίπεδο εξυπηρέτησης.

 
Ο Γάλλος δημοσιογράφος Κ. Corentin με τον τεχνικό σύμβουλο της εταιρείας Κουμαντζίας Γεράσιμο Μπάστα

 
———————————————————————————————-

Όχι μία, ούτε δύο αλλά πέντε θέσεις κατέχει εκπρόσωπος Μέσων που δραστηριοποιείται στην πιάτσα. Μετά αναρωτιόμαστε ότι υπάρχει ανεργία. Το αντίθετο θα λέγαμε…

———————————————————————————————-

Η promauto του Άρης Στιβαχτάρη είναι η εταιρεία που έχει αναλάβει την διοργάνωση της δημοσιογραφικής παρουσίασης του νέου CR-V. Σήμερα έγινε η ενημέρωση του πρώτου γκρουπ και αύριο θα γίνει η δεύτερη. 

———————————————————————————————-

Στην Ελλάδα ήδη βρίσκονται τα πρώτα Skoda Karoq τα οποία είναι διαθέσιμα με ψηφιακό πίνακα οργάνων. Όπως μαθαίνουμε από αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσουν και οι παραδόσεις στους πρώτους πελάτες.

———————————————————————————————-

Premium συναντήσεις στο αεροπλάνο της επιστροφής από το Παρίσι με BMW, Mercedes και DS που ξεκινά δυναμικά οσονούπω στην Ελλάδα, ως ξεχωριστό brand name.

Από αριστερά: Κώστας Μήτσου (Auto Τρίτη), Αλεξάνδρα Χρυσσού (Mercedes), Κώστας Διαμαντής (BMW) και Γιάννης Καραβάς (DS)

 
———————————————————————————————-

Το πρώτο Kia Stinger και μάλιστα το ένα και μοναδικό βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο έφερε η εισαγωγική εταιρεία και θα το εμφανίσει για πρώτη φορά στο κοινό, στην έκθεση αυτοκινήτου που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα. Το πρώτο Stinger δεν θα παραμείνει… ένα αλλά θα έρθουν και άλλα καθώς η μάρκα ετοιμάζει δυνατό… μπάσιμο στην πιάτσα.

To πρώτο Kia Stinger ήρθε στην Ελλάδα...

 
———————————————————————————————-

Κορυφή άγγιξε ο αθλητής της VW, Γιώργος Φράγκος ο οποίος κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα SUP που αφορούσε σε πέρασμα από τον Ισθμό της Κορίνθου.

 O Γιώργος Φράγκος
 

———————————————————————————————- 

Ημερίδα οδικής ασφάλεις πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή. Ομιλητές οι Τάκης Τρακουσέλλης, Αντώνης Βόσσος, Dr. Αντώνης Γάκης και Γιώργος Βέρρος. 

 
———————————————————————————————-

Όπως όλα δείχνουν το νέο Suzuki Jimny θα εγκαινιάσει με δημοσιογραφική παρουσίαση την ανανεωμένη πίστα Attart Off Road Park.

 
———————————————————————————————-

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με δημοσιογράφους θα πραγματοποιήσει ο νέο πρόεδρος της Volvo Car Hellas, Νίκος Γιαννουσάς. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Οκτωβρίου.

 
———————————————————————————————-

Πολύς ντόρος έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τον τρόπο διάθεσης των δημοσιογραφικών αυτοκινήτων. Το θέμα συζητιέται πολύ έντονα ενώ δεν αποκλείεται να σταλεί σε λίγες ημέρες ακόμα και επιστολή από την ΕΣΑ (Ένωση Συντακτών Αυτοκινήτου). Σε λίγες ημέρες παίρνει επίσημα σάρκα και οστά (η ΕΣΑ) οπότε και θα αρχίσει να δραστηριοποιείται πολύ έντονα στην πιάτσα.

 
———————————————————————————————-

Μετά από 5 χρόνια ο Joachim Wolf μετακινείται στη Mercedes-Benz Ουγγαρίας αναλαμβάνοντας την εκεί διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών. Νέος διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών ανέλαβε από την 1η Οκτωβρίου ο Benjamin Prenz. 

O Benjamin Prenz

 
———————————————————————————————-

Στην ιστοσελίδα allautos.gr μπορεί ο καθένας να βρει δεδομένα που αφορούν τεχνικά χαρακτηριστικά σε αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς που κυκλοφορήσαν από το 2010. Προς το παρόν υπάρχουν στοιχεία για 3500 διαφορετικές εκδόσεις και κύριο χαρακτηριστικό η ευκολία στην περιήγηση. Την επιμέλεια της σελίδας έχει ο Λουκάς Μπαφατάκης.

———————————————————————————————

Με 8 οδηγούς θα συμμετέχει η Ελλάδα στη μεγάλη ευρωπαϊκή γιορτή των Αναβάσεων, στην τρίτη επανάληψη του FIA Hill Climb Masters 2018, στις 12-14 Οκτωβρίου στο Gubbio της Ιταλίας.

 
———————————————————————————————-

Πολλά (και μιλάω στον πληθυντικό) δυνατά αυτοκίνητα φέρνουν στην Ελλάδα οι σοβαρές εισαγωγικές εταιρείες και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Τουλάχιστον τρεις από αυτές θα… κολάσουν την πιάτσα και θα δώσουν τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να έχουν μία πιο ολοκληρωμένη άποψη για όσα γράφουν.

 
———————————————————————————————-

Το έχουμε γράψει πολλές φορές πως η καλή διάθεση και το χαμόγελο στο χώρο εργασίας είναι σημαντικό για όλους τους ανθρώπους της πιάτσας. Στην Kia για παράδειγμα, ο επιθεωρητής πωλήσεων Νίκος Κροντηράς, δεν τρέχει μόνο για να φέρει σε πέρας την δύσκολη δουλειά του αλλά κατά γενική ομολογία το κάνει και με κέφι. Το καταγράφουμε και όχι άδικα!

O επιθεωρητής πωλήσεων της Kia Νίκος Κροντηράς (αριστερά) μαζί με τον διευθυντή δημοσίων σχέσεων της μάρκας, Θανάση Αγγελή

 
———————————————————————————————-

Στα μέσα του Οκτώβρη δίνεται η εκκίνηση στις τρεις τηλεοπτικές εκπομπές του Στράτου Φωτεινέλη που για 29η χρονιά συνεχίζουν την πορεία τους στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο λόγος για τ «Πάνω από τα Όρια», το «R-Evolution» και τα «Πανελλήνια και Παγκόσμια Πρωταθλήματα Αυτοκινήτου», τρείς διαφορετικές εκπομπές που θα προβάλλονται και φέτος μέσα από τη συχνότητα του ATTIKA TV, αλλά και από συχνότητες πολλών περιφερειακών καναλιών.

———————————————————————————————-

———————————————————————————————-
  


        H Πιάτσα… τουιτάρει

 

Το rotation στη δημοσιογραφία σίγουρα είναι ελληνική πατέντα...

Κανένας σεβασμός στον αληθινό επαγγελματία...

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

8-9 Οκτωβρίου
Honda CR-V 1.5 στη Βυτίνα

10 Οκτωβρίου
Mercedes (ηλεκτρικά) στη Γερμανία 

18-19 Οκτωβρίου
Nissan Qashqai 1.3 turbo στην Ισπανία 

23-26 Οκτωβρίου
Volvo S60 στην Αμερική 

31 Οκτ.-1 Νοεμβρίου
SEAT Ateca Cupra στην Ισπανία

Νοέμβριος
BMW Series 3 στην Πορτογαλία 

Νοέμβριος
Honda CR-V hybrid στην Ισπανία 

Δεκέμβριος
SEAT Tarraco στη Σεβίλλη


———————————————————————————————-
———————————————————————————————-



ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 5
2. www.in.gr 10
3. www.gazzetta.gr 17
4. www.protothema.gr 19
5. www.sport24.gr 22
6. www.newsit.gr 24
7. www.newsbomb.gr 31
8. www.sdna.gr 34
9. www.sport-fm.gr 39
10. www.newsbeast.gr 48
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.newsauto.gr 72
2. www.drive.gr 214
3. www.caranddriver.gr 250
4. www.gocar.gr 300
5. www.motori.gr 316
6. www.autotriti.gr 322
7. www.autogreeknews.gr 424
8. www.autoblog.gr 805
9. www.4troxoi.gr 829
10. www.automoto.com.gr 1.884

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 23
2. www.ix.gr 1.871
3. www.carwall.gr 4.934

* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 3/9/2018 (13:00)
 

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Κάνε μία ευχή και εσύ και πού ξέρεις, ίσως βγει αληθινή…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης