Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα τα έχουμε. Όσοι δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, θέλουμε λιγότερο από… μήνα για τα Χριστούγεννα και λίγο παραπάνω για να αλλάξουμε χρόνο. Απίστευτα πράγματα αλλά απίστευτο και το πως περνά ο καιρός. Πότε είχαμε καλοκαίρι και πότε θα αλλάξουμε χρόνο, ούτε που θα το καταλάβουμε. Πάντως μαζί με την αλλαγή του καιρού είναι σίγουρο πως θα εμπεδώσουμε ακόμα καλύτερα ότι ήρθε ο Χειμώνας!

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται μεγάλη προσοχή στους δρόμους. Από τη μία γιατί η κίνηση έχει αυξηθεί Οι ελληνικοί δρόμοι είναι… άθλιοι άρα χρειάζεται να προσέχουμε ακόμα περισσότερο σε πολύ μεγάλο βαθμό και από την άλλη γιατί η κατάσταση στην οποία βρίσκονται είναι γνωστή. Δηλαδή σε άθλια κατάσταση. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στα ελαστικά που είναι τα μοναδικά που φέρνουν σε επαφή το αυτοκίνητό μας με το δρόμο αλλά και στους υαλοκαθαριστήρες που θα πρέπει να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε όλα αυτά να προσθέσουμε και την έλλειψη της αστυνόμευσης από τους δρόμους. Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους μας πως όταν ξέρουμε πως δεν υπάρχει τροχαία τότε οι παρανομίες, από τις πιο απλές μέχρι τις πιο σοβαρές, δίνουν και… παίρνουν.

Το μέλλον βρίσκεται εδώ και το ζούμε...

Η αγορά πάει καλύτερα

Στα της αγοράς πάντως, δείχνει πως πάει καλύτερα συγκριτικά με το 2017 και οι προβλέψεις κάνουν λόγο για 150.000 μονάδες το 2020. Με λίγα λόγια δεν είναι καθόλου τυχαίο που βλέπουμε μεγάλες επενδύσεις από επιχειρηματίες και δυνατούς παίκτες της πιάτσας.

Στα της… μικρής πιάτσας του αυτοκινήτου που ζούμε τώρα και επειδή πολλοί κλείνουν τα μάτια τους και κάνουν πως δεν ξέρουν και ΔΕΝ γνωρίζουν τίποτα, ενημερωτικά να γράψω πως ήδη η ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών) γνωρίζει και έχει ενημερωθεί για σοβαρά θέματα που μαστίζουν το χώρο μας. Σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις, αποκαλύψεις αλλά και νομικές κινήσεις!


Πού θα στείλετε τα νέα


Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————- 

Η Ατάκα της Εβδομάδας

Ζήτα και εσύ λεφτά. Μπορεί να πάρεις, αρκεί να… δώσεις!


———————————————————————————————- 
———————————————————————————————-

QUIZ:


Ποιος είναι ο ανεξάντλητος μάνατζερ που δεν εφησυχάζει;

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————-

Το πρώτο βραβείο παγκοσμίως στην κατηγορία Best global performance απέσπασε πριν από λίγες ημέρες η Arval Ελλάδος (που δραστηριοποιείται στο κομμάτι του leasing) σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία. Μία είδηση πολύ σημαντική για την συγκεκριμένη εταιρεία αλλά και για το ελληνικό επιχειρείν που ξέρει να ξεχωρίζει σε διεθνές επίπεδο. Να σημειώσουμε πως επικεφαλής της Arval Greece είναι ο Άκης Λιούνης που στοχεύει πολύ ψηλά και αυτό όχι μόνο φαίνεται αλλά θα φανεί πολύ σύντομα στα νούμερα.

 

 
———————————————————————————————-

Αποζημίωση από την μαμά εταιρεία VW AG θα πάρει μία γυναίκα ιδιοκτήτρια ενός VW Polo του 2011 των 75 ίππων το οποίο είχε αποκτήσει στην τιμή των 13.400 ευρώ. Η ίδια η γερμανική εταιρεία παραιτήθηκε από την έφεση που είχε ασκήσει και θα καταβάλλει το ποσό των 5.200 ευρώ (4.000 αποζημίωση και 1.200 ευρώ για ηθική βλάβη).

———————————————————————————————- 

Νέες αποκαλύψεις θα υπάρξουν το ερχόμενο διάστημα και αφορούν στην πιάτσα του αυτοκινήτου ενώ πολλά στοιχεία θα τα αποστείλουμε και στις εταιρείες του εξωτερικού για να γνωρίζουν ακριβώς τι γίνεται πίσω από την πλάτη τους. Με λίγα λόγια θα μάθουμε όλοι και με τη βούλα (όχι από ράδιο αρβύλα) ορισμένα από τα εξής:

  • Πώς γίνεται το… οικονομικό αλισβερίσι για να προωθούνται συγκεκριμένες εταιρείες…
  • Τα μικρά μαγαζάκια που έχουν φτιάξει επιτήδειοι και χρησιμοποιούν εκδοτικούς Ομίλους με τους οποίους συνεργάζονται για να βγάζουν χρήματα χωρίς βεβαίως να το γνωρίζουν οι εκδότες τους…
  • Οι οικονομικές προτάσεις (!) που στέλνονται όχι από τα εμπορικά τμήματα αλλά από εκπροσώπους Μέσων…
  • Τα… πακέτα που παίζουν στην πιάτσα σε Μέσα που δεν είναι ούτε μετρήσιμα…
  • Εμπλέκονται στις… συναλλαγές, εταιρείες και στελέχη;

 
———————————————————————————————-

Σε ανακαίνιση των κεντρικών εγκαταστάσεων και αντιπροσωπειών των Honda – Mitsubishi προχωρά ο Όμιλος Σαρακάκης. Οι εργασίες θα κρατήσουν σχεδόν 4 μήνες, ωστόσο οι αντιπροσωπείες θα λειτουργούν κανονικά. 

Η μακέτα από τις νέες εγκαταστάσεις

 
———————————————————————————————-

Το πρόγραμμα δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου ΕΛΠΕ για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδας και περιλαμβάνει στήριξη στη νέα γενιά, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον πολιτισμό – αθλητισμό. Η παρουσίαση των ενεργειών έγινε από τον γενικό διευθυντή εμπορίας Ομίλου ΕΛΠΕ & διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΚΟ Ρομπέρτο Καραχάννα, τον διευθυντή εταιρικών σχέσεων του Ομίλου Γιάννη Κορωναίο, την διευθύντρια εταιρικής κοινωνικής ευθύνης Ράνια Σουλάκη, την επικεφαλής της διεύθυνσης R+D καυσίμων και λιπαντικών Μαρία Μοσχοπούλου και τον διευθυντή marketing εμπορίας Σωτήρη Αναστασιάδη.

 
———————————————————————————————-

Μέχρι και τη θέση Νο37 στα πιο δημοφιλή video της Ελλάδος έφτασε το θέμα που φτιάξαμε με θέμα την έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση ΕΚΟ 2018». Αποδεδειγμένα και με τη… βούλα η διαφορετική οπτική πλευρά άρεσε και αρέσει στον κόσμο ενώ στην πράξη δείχνει πως έχει τεράστια απήχηση. Ήδη το video που αναρτήσαμε (μόνο στο Youtube) έχει ξεπεράσει τις 190.000 προβολές ενώ παραμένει, 12 μέρες αφότου ανέβηκε, στο TOP200 (συγκεκριμένα στη θέση 129 στις 15:00 – για να δείτε πατήστε ΕΔΩ)

 

 
———————————————————————————————-

Επιστρέφει και πάλι στην ενεργό δράση από τις αρχές του νέου έτους η διευθύντρια επικοινωνίας της Peugeot, Κορίνα Βαλυράκη. Μέχρι… τότε θα την χαίρεται η κόρη της!

Η Κορίνα Βαλυράκη

 
———————————————————————————————-

Ένα πολύ… προχωρημένο extreme video με τον Ντάνο του survivor και το Mitsubishi L200 θα βγει σύντομα στον αέρα και είναι σίγουρο πως θα σπάσει τα… κοντέρ!

Ο Ντάνος σε πολύ extreme... καταστάσεις!

 
———————————————————————————————-

Την 7η γενιά της BMW Series 3 παρουσιάζει στο εξωτερικό η γερμανική εταιρεία που έχει βάλει και εμπάργκο σε όσους ταξίδεψαν για να την οδηγήσουν. Περισσότερα θα μάθουμε στις 12 Δεκεμβρίου.

H νέα Σειρά 3 (φωτό από 4 Τροχούς)

 
———————————————————————————————-

Σκάει και μάλιστα σύντομα μεγάλη είδηση που θα αφορά στα Βόρεια Προάστια!

———————————————————————————————-

To δικό τους ηλεκτρικό αυτοκίνητο δημιούργησαν οι άνθρωποι της εταιρείας Ford Στάθης στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα πήραν ένα Mazda RX-8, του έβαλαν… ηλεκτρικό μοτέρ και το έβγαλαν στο δρόμο. Μια κίνηση που δείχνει πως όχι μόνο υπάρχει η γνώση αλλά και η θέληση για δημιουργία. Δείτε το ρεπορτάζ του Παντελή Τζερτζεβέλη πατώντας ΕΔΩ

 

———————————————————————————————-

Σε συνεργασία με την Ford – Καρανικόλας προχώρησε η Ford Motor Hellas και θα αφορά στην διαχείριση του δημοσιογραφικού στόλου. Απομένουν οι τελικές υπογραφές…

———————————————————————————————-

Στις 12 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί επίσημα το Ελληνικό Αυτοκίνητο του 2019.

———————————————————————————————-

Έντονο θέμα συζήτησης και ιδίως από την μεριά των εισαγωγικών εταιρειών έχει γίνει στην πιάτσα, το έντυπο – οδηγός της έκθεσης αυτοκινήτου…

 
———————————————————————————————-

Εντός Αττικής πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η παρουσίαση της ανανεωμένης Skoda Fabia.

 
———————————————————————————————-

Δημοσιογραφικές παρουσιάσεις στο εξωτερικό για δύο γρήγορα μοντέλα ετοιμάζουν Hyundai και Kia. Πρόκειται για τα Kia pro ceed GT και Hyundai i30N Fastback.

 
———————————————————————————————-

Η «ψυχή» των Dirt Games, o Κωνσταντίνος Σταύρου συζητά αυτή την εβδομάδα με τον Στράτο Φωτεινέλη, το πρωτότυπο και επιτυχημένο εγχείρημα των ιδιαίτερων αυτών αγώνων αλλά και το μέλλον τους. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00.

Ο Κωνσταντίνος Σταύρου (αριστερά) με τον Στράτο Φωτεινέλη

 
———————————————————————————————-

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι διοργανώνει η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Jaguar – Land Rover και συγκεκριμένα στις 10 Δεκεμβρίου. Μία κίνηση που δείχνει το νέο πρόσωπο αλλά και τους στόχους που έχει βάλει κοιτάζοντας μακριά η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.

———————————————————————————————-

To ολοκαίνουργιο Jeep Wrangler Rubicon κοσμεί το εξώφυλλο του περιοδικού CAR που θα κυκλοφορήσει στις 2 Δεκεμβρίου.

 
———————————————————————————————-

Με εξώφυλλο την BMW Series 8 και μάλιστα στην έκδοση Μ κυκλοφόρησε το Car & Driver. Επιπλέον το πρωτοσέλιδο κοσμούν το DS7 Crossback και η συλλεκτική Mustang Bullitt.

 
———————————————————————————————-

Το νέο τεύχος του περιοδικού Power

———————————————————————————————

Η νέα αισθητική στις αντιπροσωπείες της Skoda περιλαμβάνει και συγκεκριμένους πίνακες!

 
———————————————————————————————-

Όσοι δεν προλάβατε να παρακολουθήσετε την εκπομπή Traction που μεταδίδεται κάθε Κυριακή από το Star Channel μπορείτε να το κάνετε παρακάτω:

 

———————————————————————————————-

Η ΦΙΛ.Μ.Π.Α (Φίλοι Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Πάτρας) και το Ferrari Owners Club Passione Rossa διοργάνωσαν συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του event με τα ιταλικά super cars που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα τον Ιούνιο του 2019. Στο πάνελ συμμετείχαν ο εκπρόσωπος της ΦΙΛΜΠΑ Νικόλαος Καπετανάκης, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Εκδήλωσης Κυριάκος Καπετανάκης, ο Πρόεδρος του «Passione Rossa» Φάμπιο Μπαρόνε και ο Πάολο Μελισσάνο ως συνδιοργανωτής από την Media World advertising.

 
———————————————————————————————-

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Δήμος Περιστερίου παρουσίασε σειρά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, τα πλέον σύγχρονα μηδενικών ρύπων. Με την κίνηση αυτή γίνεται ένας ακόμα Δήμος (πρώτος ο Δήμος Τρικκαίων) που ανοίγει τους δρόμους σε νέες τεχνολογίες πιο φιλικές για το περιβάλλον.

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

26-27 Νοεμβρίου
BMW Series 3 στην Πορτογαλία

27-28 Νοεμβρίου
Honda CR-V hybrid στην Ισπανία

6-7 Δεκεμβρίου
SEAT Tarraco στη Βαρκελώνη 

10-11 Δεκεμβρίου
Renault Kadjar στη Σαρδηνία 

12-14 Δεκεμβρίου
Audi e-tron στο Άμπου Ντάμπι 

13 Δεκεμβρίου
BMW Series 8 στην Αθήνα 

13 Δεκεμβρίου
LeasePlan στην Αθήνα 

13-14 Δεκεμβρίου
Skoda Kodiaq RS στην Ισπανία (Χερέθ)

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-



ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 5
2. www.in.gr 8
3. www.gazzetta.gr 17
4. www.protothema.gr 19
5. www.sport24.gr 24
6. www.newsit.gr 26
7. www.newsbomb.gr 32
8. www.tanea.gr 36
9. www.sdna.gr 40
10. www.sport-fm.gr 45
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.newsauto.gr 74
2. www.caranddriver.gr 211
3. www.autotriti.gr 251
4. www.drive.gr 269
5. www.motori.gr 282
6. www.gocar.gr 311
7. www.autogreeknews.gr 487
8. www.4troxoi.gr 723
9. www.autoblog.gr 728
10. www.automoto.com.gr 2.219

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 25
2. www.ix.gr 2.056
3. www.carwall.gr 4.878

* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 12/11/2018 (20:00)
 

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Τα 25 πρώτα είναι δύσκολα! Να τα εκατοστήσετε…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης