Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Να είστε όλοι καλά και πάντα να έχετε καλή διάθεση και φυσικά υγεία.

Τελικά σε αυτή τη χώρα όλοι είναι πρώτοι, όλοι έχουν άποψη για όλα και τα ξέρουν όλα καλύτερα από σένα… Σήμερα η θεματολογία είναι πλούσια και ενδιαφέρουσα οπότε θα ασχοληθώ λίγο με την… φαγομάρα στον κλάδο του αυτοκινήτου που δεν έχει προηγούμενο. Δεν θα υπερβάλλω, αλλά αντί κάποιοι να ασχολούνται με το δικό τους ρεπορτάζ συνεχώς ασχολούνται με το ρεπορτάζ των συναδέρφων τους.

Όπως μαθαίνουμε άλλοι υπογράφουν… χαρτιά χωρίς να ξέρουν τι έχουν υπογράψει. Άλλοι διαβάζουν ό,τι θέλουν και θέλουν να το παίζουν ξύπνιοι και άλλοι τα ξέρουν… όλα καλύτερα από τους όλους! Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που συνωμοτούν και… άλλοι συνεχίζουν να πιστεύουν πως ο χώρος τους ανήκει. Πραγματικά πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί που οι αναγνώστες αντιλαμβάνονται τι παίζει, ποιος αντιγράφει, ποιος κάνει copy-paste τα κείμενα κ.ο.κ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κράνος σώζει ζωές... (φωτογραφία από το Μαρόκο)

 

Τα μάτια σας 14 στο δρόμο

Πριν αρχίσετε το διάβασμα να υπενθυμίσω σε όσους ταξιδέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδεςε σνά την Ελλάδα για να ψηφίσουν, πως πρέπει να έχουν τα μάτια τους 14 στο δρόμο. Τίποτε άλλο!

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

Την επόμενη Δευτέρα 27 Μαίου δεν θα… κυκλοφορήσουν “Τα νέα της Πιάτσας”

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————- 

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

«Για τη λεζάντα ζούμε»*

 

Ατάκα από τον οδηγό αγώνων Drift Παναγιώτη Γρηγορίου που πρόσφατα βραβεύτηκε από την ΟΜΑΕ

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————-

QUIZ:

 

Ποιος υπέγραψε το χαρτί και κάνει πώς δεν ξέρει;

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————-

 

 

Πέρασαν 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων με μνήμες που δεν ξεθωριάζουν. Θα γυρίσουμε 20 χρόνια πίσω όπου δύο άνθρωποι της πιάτσας και πολύ αγαπητοί στο χώρο, ο Γιάννης Ιακωβίδης και ο Στέργιος Μανώλης έκαναν έναν φωτογραφικό οδοιπορικό στα χαλάσματα και στους δρόμους της Ιστορίας του Ελληνισμού του Πόντου.

 

Παλιά τείχη, εγκαταλειμμένες εκκλησίες και μοναστήρια με μισοκατεστραμένες πανέμορφες τοιχογραφίες, ελληνικά σπίτια και σχολεία, αλλά και φύση εκπληκτικής ομορφιάς. Και οι δύο έκαναν… βουτιά στην ιστορία και γνώρισαν ανθρώπους.

 

Ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης (γνωστός σε όλους μας Χάρρυ Κλυν ο οποίος απεβίωσε 21 Μαΐου 2018) που εκτός των άλλων ήταν και εξαιρετικός ποιητής με φορμή το οδοιπορικό του Γιάννη και του Στέλιου έγραψε και τους αφιέρωσε το παρακάτω ποίημα…

 

 

 

 

 

 

 

———————————————————————————————-

Πριν από ένα περίπου χρόνο (17 Μαΐου 2018) «έφυγε» ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Βασιλάκης. Σε πρόσφατη ομιλία του ο Γιώργος Βασιλάκης (Διευθύνων Σύμβουλος του κλάδου αυτοκινήτου στον Όμιλο) μας θύμισε τρεις σημαντικά πράγματα του πατέρα του που πρέπει όλοι μας να έχουμε στην άκρη του μυαλού μας:
1. Ελάτε πιο κοντά στους εργαζομένους σας. Όσο πιο κοντά μπορείτε.
2. Μην αφήσετε οποιαδήποτε παθογένεια της χώρα μας να πάρει την προσοχή σας από την καθημερινότητά σας. Αγνοήστε τις εξωτερικές συνθήκες όπως π.χ. την οικονομική κρίση, το ασταθές πολιτικό περιβάλλον και τις ελλιπείς υποδομές βάλτε κάτω το κεφάλι και κοιτάξτε μόνο μπροστά.
3. Δώστε έμφαση στη συλλογικότητα. Αντιμετωπίστε τους ανταγωνιστές σας ως συναγωνιστές. Γιατί ο σκοπός σας είναι κοινός με αυτούς, το να μεγαλώσει δηηλαδή η «πίτα».

———————————————————————————————-

Τα εγκαίνια του ταχύτερου επιβατικού ταχυπλόου στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο λιμάνι του Πειραιά. Ο λόγος για το Seajets World Champion Jet που στο σαλόνι του… φιλοξενεί ένα γνήσιο μονοθέσιο της Formula 1. Μάλιστα το συγκεκριμένο πλοίο είναι «βαμμένο» σε αγωνιστικά χρώματα και θα λέγαμε πως είναι λογικό καθώς ο επικεφαλής της Seajets Μάριος Ηλιόπουλος τρέχει σε αγώνες αυτοκινήτου και κατέχει τον τίτλο του πρωταθλητή αναβάσεων.
 

Πολύς κόσμος στα εγκαίνια του ταχύτερου πλοίου στην Ελλάδα...

———————————————————————————————-

Τα πρώτα 8 ελληνικά Buggy κατασκεύασε η Replicar Hellas και ήδη κυκλοφορούν στη Μύκονο σε ισάριθμους χρωματικούς συνδυασμούς…

Τα συγκεκριμένα κατασκευάζονται στην Ελλάδα!

———————————————————————————————-

Μας εντυπωσιάζει ο διαφορετικός αέρας που έχει φέρει η αγωνιστική ομάδα Fanny Flutters Racing Team στο χώρο του motorsport. Με επτά Legend Cars στο portfolio της, δίνει τη δυνατότητα οδήγησης και εμπειρίας κάτι διαφορετικού σε πολλούς φίλους της ταχύτητας ενώ καταφέρνει να συγκεντρώνει και το ενδιαφέρον του απλού κόσμου. Τελευταία εμφάνιση στην πίστα των Μεγάρων που κατάφερε και πάλι να κλέψει την παράσταση…

Όταν όλος ο κόσμος συγκεντρώνεται σε ένα μέρος καταλαβαίνεις πως κάτι καλό γίνεται...

———————————————————————————————-

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε πριν από λίγες εβδομάδες η Χριστίνα Σταθάκη η οποία μίλησε για τους γονείς της, την επαφή της με τους αγώνες και πολλά άλλα… Για να την παρακολουθήσετε πατήστε ΕΔΩ

———————————————————————————————-

H Παύλος Ι. Κοντέλλης, η Iveco Greece και η Iveco Ganuine Parts στηρίζουν την οικογένεια Τεμπερίδη που συνεχίζει να… γυρίζει τον κόσμο με ένα Iveco. Αυτή τη φορά ετοιμάζεται για περιπέτειες στην κεντρική Ασία!

H οικογένεια Τεμπερίδη με το αυτοκινούμενο Iveco...

 

———————————————————————————————-

Για 4η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε το Ismailos Classics Tour, μία ξεχωριστή εκδήλωση με κλασικά αυτοκίνητα σπάνιας αξίας και αισθητικής. Να σημειώσουμε πως το όνομα Ισμαήλος έχει συνδεθεί με την Mercedes αλλά όπως φαίνεται έχει και ιδαίτερη σχέση με ξεχωριστά οχήματα μίας άλλης εποχής που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία.

Εκδήλωση θεσμός από έναν κορυφαίο ντίλερ (Ισμαήλος) της Mercedes

 

———————————————————————————————-

Ο Πάρις Ποντίκας είναι ο μοναδικός που συνεχίζει να μας κρατά συντροφιά καθημερινά αλλά και τα Σαββατοκύριακα από τον ραδιοφωνικό αέρα κα συγκεκριμένα μέσα από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ και το Πρώτο Πρόγραμμα, τα δύο μοναδικά πανελλαδικά ραδιόφωνα. Όπως μαθαίνουμε θα συνεχίσει να το κάνει και το καλοκαίρι χωρίς σταματημό!

Ο Πάρις Ποντίκας

———————————————————————————————-

Καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της ΜΑΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. ανέλαβε από την 1η Μαΐου ο Michael Batz, διαδεχόμενος τον Λουκά Δρούκαλη, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με την εταιρεία.

Ο Michael Batz

———————————————————————————————-

Την Τετάρτη 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Athens Experience Car Services, ενός ιστορικού σταθμού αυτοκινήτων στην περιοχή του Μεταξουργείου. Ο σταθμός «Πανελλήνιο» που κλείνει φέτος 61 χρόνια ζωής, επιστρέφει στην αρχική του μορφή όπως ακριβώς ήταν πριν από δεκαετίες αλλά με διαφορετικό όνομα…

———————————————————————————————-

Νέα εκδήλωση ετοιμάζει για τις 10 Ιουνίου η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων BMW.

———————————————————————————————-

Διπλό ταξίδι ετοιμάζει η Mercedes και αφορά στο ηλεκτρικό EQC και στην GLS. Η πρώτη θα παρουσιαστεί στην Νορβηγία και η δεύτερη στις ΗΠΑ (Γιούτα)

———————————————————————————————-

Τον Τάσο Αρωνίτη βράβεσυη η ΟΜΑΕ για την φωτογραφική του προσφορά στο ελληνικό Motorsport.

O Τάσος Αρωνίτης παραλαμβάνει τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο της ΟΜΑΕ Δημήτρη Μιχελακάκη

———————————————————————————————-

Την Ελλάδα επέλεξαν και πάλι οι άνθρωποι της Porsche για να παρουσιάσουν την 911 992. Αυτός είναι και ο λόγος που για τρεις ημέρες το αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων θα παραμείνει κλειστό για το κοινό αλλά… ανοιχτό για κάποιους τυχερούς που θα την οδηγήσουν!

To... τέρας έτοιμο να μπει στην πίστα

 

———————————————————————————————-

Στη “Μέρα Μαγιού” (μία ξεχωριστή γιορτή της Άνοιξης) της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής της Θεσσαλονίκης συμμετείχε ο όμιλος Θεοχαράκη. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Θεοχαράκης Α.Ε, αντιπροσωπεύοντας τα τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα SAME / DEUTZ FAHR στην Ελλάδα, έδωσε τη  δυνατότητα στους επισκέπτες της Σχολής, να δουν και να ενημερωθούν εμπεριστατωμένα, για τα τρακτέρ και τα γεωργικά μηχανήματα των κατασκευαστών SAME / DEUTZ FAHR. Επίσης δεν έλειψαν τα Nissan Navara N-Guard, όπως και τα Qashqai, X-Trail, Juke και Micra.

Δυναμικό παρών του ομίλου Θεοχαράκη...

 

———————————————————————————————-

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στον Σπύρο Ρέκκα ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης μιλώντας για το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

 

———————————————————————————————-
Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης ήταν ο δεύτερος σταθμός του προγράμματος ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης «Με αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα» που υλοποιούν η SGS και τα πρατήρια ΒP και το οποίο περιλαμβάνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε δημοτικά σχολεία της περιοχής, στειρώσεις, εμβολιασμούς και ηλεκτρονική σήμανση των αδέσποτων με τη συνεργασία κτηνιάτρων και εθελοντών.

Οι εθελοντες και γιατροί που συμμετείχαν...

 

———————————————————————————————-

Επτά χρόνια στον διαδικτυακό αέρα έκλεισε το newsauto.gr

 

———————————————————————————————-

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος Μαΐου του Autogreeknews Magazine.

———————————————————————————————-

 

Το νέο εξουσιοδοτημένο δίκτυο επισήμων διανομέων και επισκευαστών της Jeep που πρόσφατα πέρασε στα χέρια της FCA βρίσκεται ήδη σε λειτουργία και καλύπτει μεγάλο μέρος της Ελληνικής επικράτειας. Για να δείτε αναλυτικά πού βρίσκεται και σε ποια περιοχή ο κάθε αντιπρόσωπος πατήστε ΕΔΩ

 

———————————————————————————————-

Η Kosmocar – Skoda ήταν ο Official Car Partner στο φετινό Spetsathlon, στο νησί των Σπετσών, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία το περασμένο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώνοντας ρεκόρ συμμετοχών.

———————————————————————————————-

Ξεκίνησε την εμπορική του λειτουργία το carhero.gr, μια νέα δωρεάν υπηρεσία για τους υποψήφιους αγοραστές καινούργιου αυτοκίνητου που παίρνουν προσφορές από πολλούς ντίλερ με μία μόνο κίνηση.

———————————————————————————————-

Το Micra PROTO της Nissan Rally Team Χαλκιάς έκανε το αγωνιστικό του ντεμπούτο στον εναρκτήριο αγώνα των EKO Racing Dirt Games την Κυριακή 19 Μαΐου στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο. Πίσω από το τιμόνι βρέθηκε ο Θέμης Χαλκιάς.

To εντυπωσιακό Nissan PROTO με μοτέρ από Mitsubishi το οποίο αποδίδει 300 ίππους...

 

———————————————————————————————-

Πρωταθλητής στο Ενιαίο που πραγματοποιήθηκε με Skoda Fabia το 2018 ήταν ο Μίλτος Κύρκος. O πρωταθλητής είχε την υποστήριξη του zougla.gr

O πρόεδρος των οδηγών αγώνων αυτοκινήτου Μάριος Ηλιόπουλος παραδίδει το κύπελλο στον πρωταθλητή του ενιαίου Μίλτο Κύρκο

 

———————————————————————————————-

Όσοι δεν… προλάβατε να δείτε το τηλεοπτικό Traction μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω

 

———————————————————————————————-

Τον Γιώργο Παυλόπουλο φιλοξενεί αυτήν την εβδομάδα ο Στράτος Φωτεινέλης με θέμα συζήτησης την διοίκηση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, μέσα από το πρίσμα ενός ανθρώπου που έχει βρεθεί και στην ΕΛΠΑ αλλά και στην ΟΜΑΕ και έχει συνδυάσει το όνομά του με τους ελληνικούς αγώνες. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00.

Ο  Γιώργος Παυλόπουλος με τον Στράτο Φωτεινέλη (δεξιά)

———————————————————————————————-

 

 

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

21-22 Μαΐου
Mercedes EQC στη Νορβηγία

22-24 Μαΐου
Continental στην πίστα Ascari (Ισπανία)

22 Μαΐου
Mazda στην Αθήνα

24 Μαΐου
Porsche 911 992 στην Αθήνα

30-31 Μαΐου
Renault Clio στην Πορτογαλία

4 Ιουνίου
Opel Corsa ηλεκτρικό

9-11 Ιουνίου
BMW X7, Ρουμανία – Βουλγαρία

10 Ιουνίου
BMW στην Αθήνα

15-17 Ιουνίου
Mercedes GLS στην Αμερική

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*

1. www.in.gr 6
2. www.zougla.gr 7
3. www.protothema.gr 17
4. www.gazzetta.gr 19
5. www.iefimerida.gr 21
6. www.sport24.gr 26
7. www.newsit.gr 27
8. www.sdna.gr 33
9. www.tanea.gr 37
10. www.newsbomb.gr 45
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 68
2. www.drive.gr 200
3. www.gocar.gr 217
4. www.autotriti.gr 237
5. www.autogreeknews.gr 258
6. www.caranddriver.gr 330
7. www.autoblog.gr 622
8. www.4troxoi.gr 763
*όσα βρίσκονται κάτω από τη θέση 1.000
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 28
2. www.ix.gr 6.213
3. www.carwall.gr 7.606

* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 20/5/2019 (22:00)

 

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ηρεμία πάνω από όλα…

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης