Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα σε όλες και όλους! Καλοκαίρι, ήλιος και… τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με Νέα της Πιάτσας που σήμερα είναι συλλεκτικά καθώς φτάσαμε ήδη στο Νο200! 

Αλήθεια ποιος θα το περίμενε, όταν στις 30 Μαρτίου 2015 η στήλη με τον αριθμό Νο1, ανέβαινε στον διαδικτυακό «αέρα» του zougla.gr…

Τα Νέα της Πιάτσας πετάνε... Το έχει αποδείξει ο χρόνος, το αποδεικνύει η απήχηση αλλά και τα νούμερα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Τέσσερα χρόνια στον αέρα…

Σχεδόν 4 χρόνια πριν και μία ιδέα έγινε πράξη, μεγάλωσε αναπτύχθηκε και έγινε συνήθεια κάθε Δευτέρα με φανατικούς αναγνώστες που έχω καταλάβει πως έχουμε την ίδια αγάπη – τρέλα για το αυτοκίνητο. Πριν διαβάσετε σήμερα θα ήθελα να γράψω και το γιατί βγήκε μία τέτοια στήλη στον αέρα καθώς έχω ακούσει πολλά στην… πιάτσα.

Ο λόγος ήταν καθαρά και μόνο ενημερωτικός και από την δική μου ανάγκη να γνωρίζω τι συμβαίνει στον χώρο που εργάζομαι. Αυτές τις ειδήσεις που πολλοί συζητούν αλλά φοβούνται να γράψουν, ο καθένας για δικούς του λόγους, αποφάσισαν να την μοιραστώ και να την μοιράζομαι μαζί σας κάθε Δευτέρα.

Το καλοκαίρι ήρθε και πρέπει να το ευχαριστηθούμε (πλάνο από το project Jet Tour Greece στην Καλντέρα στη Σαντορίνη)

 

Ανοίξαμε τα φτερά μας…

Έτσι και έγινε. Αρχικά άκουσα πολλά και… διάφορα του στυλ, ποιον ενδιαφέρει, σιγά τη στήλη, αυτά που Όπως έχει αποδειχτεί η θεματολογία της… πιάτσας ενδιαφέρει δεκάδες χιλιάδες αναγνώστεςγράφεις τα ξέρουμε κ.ά. Στην πορεία όμως αποδείχτηκε πως ενδιαφέρει πάρα πολύ κόσμο και εκτός χώρους, πως οι ειδήσεις είναι ενημερωτικές και πάντα διασταυρωμένες και πως όσα όλοι… ξέρουν στο τέλος επικοινωνούν μαζί μου για να μάθουν αν ισχύουν τα νέα ή όχι!

Όπως καταλάβατε δεν έδωσα καμία σημασία σε όσα άκουσα από 10-15 που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα και συνέχισα με πείσμα και επιμονή στο σκοπό που είχα να ενημερώσω όσους είχαν όρεξη να μάθουν. Όσοι άλλωστε τα.. ξέρουν ή δεν θέλουν απλά ΔΕΝ τους υποχρεώνει και κανείς να διαβάσουν!

Μείνετε συντονισμένοι γιατί έρχεται θεματολογία που θα συναρπάσει! Στην φωτογραφία με τον σχεδιαστή Γιώργο Μιχαήλ και το 1 από 2 ελληνικά Chicago που κατασκευάστηκαν στη Σύρο τη δεκαετία του '70...

 

Μόνο στο zougla.gr

Με αυτά και με αυτά, η στήλη περπάτησε, κέρδισε την αγάπη και την εκτίμησή σας και κάτι σημαντικό κέρδισε την εμπιστοσύνη όλων αυτών που μας ενημερώνουν για πράγματα που δεν ξέρουμε. Φυσικά όλα αυτά δεν θα είχαν γίνει χωρίς την βοήθειάς σας αλλά και χωρίς την υποστήριξη από ένα μαγαζί με το όνομα zougla.gr που έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές πως όταν δημοσιεύει κάτι το κάνει γιατί έτσι είναι και όχι γιατί το επιβάλει το αφεντικό της κάθε εταιρείες ή ακόμα και ο ιδιοκτήτης του Μέσου.

Σε ένα τόσο δύσκολο εργασιακό περιβάλλον, μπορείς να γράψεις αυτό που έχεις ψάξει, αυτό που έχεις μελετήσει και αυτό που αποδεδειγμένα είναι είδηση. Τόσο απλά, τόσο κατανοητά. Και πάντα με την στήριξη που πρέπει να έχεις. Ο σεβασμός μέσα στο χρόνο κερδίζεται και υπάρχουν τελικά άνθρωποι που αναγνωρίζουν τη δουλειά σου…

Πριν κλείσω θα ήθελα να αναφερθώ και στην ονομασία της στήλης που οφείλεται σε έναν πραγματικό φίλο που έριξε την ιδέα σε έναν καφέ και για ευνόητους λόγους δεν θα ήθελα να αναφέρω το όνομά του αλλά να τον ευχαριστήσω από καρδίας γιατί πάντα ήταν, είναι και θα παραμένει δίπλα μου…

Πού θα στείλετε τα νέα
Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

 

Διαβάστε τα Νέα της Πιάτσας Νο1 πατώντας ΕΔΩ

 

Αφιερώσεις ακόμα και σε... "καντρόν", όπως λέει, ο μηχανικός Μελέτης Καρατεκίδης!

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

To Ποίημα της Εβδομάδας*

 

Τα νέα της πιάτσας διακοσαρίζουν,

και με τον Σαρημπαλίδη στο τιμόνι,

θάλασσες και άσφαλτο… ξυρίζουν!

 

* από αναγνώστη – φίλο της στήλης…

 

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————- 

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

Μην τους κάνεις τη χάρη να αλλάξεις, όσο και αν σε πολεμούν…

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————-

QUIZ:

 

Η συμμορία των 8 (+1)

Φούστες, γούνες, Σάντρα Μπούλοκ, Κέιτ Μλάνσετ, Αν Χάθαγουέι κ.ά.

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————-

Ξεκινά αυτή την εβδομάδα το καλοκαιρινό μας project που θα παίξει πολύ τις επόμενες εβδομάδες και σε… επεισόδια. Το Jet Tour Greece είναι ένας συνδυασμός θάλασσας, αυτοκινήτου με πολύ και… άφθονο ρεπορτάζ στο μαγευτικό Αιγαίο. Θα δείτε πράγματα που πολλοί δεν γνωρίζετε, θα χαλαρώσετε και θα ταξιδέψετε μαζί μας σε έναν διαφορετικό κόσμο και από μία άλλη οπτική γωνία. Με ένα Yamaha FX Cruiser SVHO, ένα σκάφος και με τους Μάνο Χρυσό, Γιώργο Καραμέρη, Μάνο Γεωργίου και Δήμο Αρχοντούλη αλωνίζουμε θάλασσα και ξηρά για να δείξουμε, όπως άλλωστε μας ξέρετε, ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Μείνετε συντονισμένοι γιατί σε λίγες ημέρες ξεκινά. Μέχρι τότε πάρτε μία γεύση από το τρέιλερ παρακάτω.

 

 

———————————————————————————————- 

 

Πέρασαν ήδη πέντε χρόνια χωρίς τον Άρη Σταθάκη (απεβίωσε στις 13 Ιουνίου 2014). Ένας ξεχωριστός άνθρωπος – συνάδερφος που ξέρουν όσοι τον γνώρισαν και τον μνημονεύουν ακόμα και σήμερα καθώς άφησε το δικό του στίγμα στο χώρο του αυτοκινήτου.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Άρη Σταθάκη...

 

———————————————————————————————- 

Δύο χρόνια πέρασαν (13 Ιουνίου 2017) από τότε που μας αποχαιρέτησε από ανακοπή καρδιάς ο Κώστας Εφήμερος, ιδιοκτήτης της «thepressproject»…

Κρίμα που ένας τόσο δημιουργικός άνθρωπος όπως ο Κώστας Εφήμερος έφυγε τόσο νωρίς από κοντά μας...

 

———————————————————————————————- 

Επιβλητική η παρουσίαση και τα εγκαίνια του DS Store που πραγματοποίησε ο όμιλος Συγγελίδη με την ευκαιρία έλευσης του νέου DS3 Crossback. Η αντιπροσωπεία στη λεωφόρο Κηφισίας άλλαξε.. πρόσωπο και μεταμορφώθηκε αρκετές φορές για να φιλοξενήσει τη συνέντευξη Τύπου, το πάρτι κ.ά.

Ανέβασε πολύ τα standarts ακόμα και στις... παρουσιάσεις ο όμιλος Συγγελίδη!

 

———————————————————————————————- 

Στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η πρώτη παγκόσμια παρουσίαση της νέας BMW Σειράς 1 στο ευρύ κοινό. Μία κίνηση που δείχνει πως η ελληνική ομάδα της BMW ξέρει να παίζει πολύ καλή μπάλα.

Η ομάδα του BMW Group Hellas με την BMW Σειρά 1

 

———————————————————————————————- 

Μέχρι τέλος του έτους θα μάθουμε τις αλλαγές που θα γίνουν στην εισαγωγική εταιρεία Opel.

Έρχονται αλλαγές...

 

———————————————————————————————- 

Τα 8 ελληνικά Buggy της RCH κυκλοφοροϋν και… προκαλούν στη Μύκονο!

Γύρισμα με τα 8 ελληνικά RCH Buggy...

 

———————————————————————————————- 

Για πρώτη φορά η FCA Greece (Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Jeep και Fiat Professional) διοργάνωσε δημοσιογραφική εκδήλωση για να παρουσιάσει το πλάνο ανάπτυξης του ομίλου, παρουσία όλων (!) των μοντέλων της γκάμας αλλά και όλων των στελεχών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο “The Ranch” στο Σοφικό, όπου οι προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι Μέσων είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν μοντέλα από τη γκάμα των εταιρειών…

Πολλά χρόνια είχε να κάνει τέτοια παρουσίαση η FCA...

 

———————————————————————————————- 

Με θετικό πρόσημο έκλεισε ο Μάιος αλλά και το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου για τις πωλήσεις, αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, λεωφορείων και φορτηγών.  

———————————————————————————————- 

 

Το 2020 θα ξεκινήσει την δραστηριότητά της η εταιρεία χρονομίσθωσης LEASYS του ομίλου FCA. Την είδηση έκανε γνωστή ο αντιπρόεδρος της FCA Bank Διονύσης Ξανθάκος.

O αντιπρόεδρος της FCA Bank Διονύσης Ξανθάκος

 

———————————————————————————————- 

Στις 12-13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ, όπου στα ψηφοδέλτια των υποψηφίων συνδυασμών συμμετείχαν και δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του αυτοκινήτου. Δείτε παρακάτω τις ψήφους που απέσπασε ο καθένας και με ποιον συνδυασμό κατέβηκε.

Συνδυασμός «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι»
Γιώργος Ανδρής 44
Γιάννης Κανουπάκης 44

Συνδυασμός «Νέα ΕΣΗΕΑ»
Νίκος Σάλτα 28
Δημήτρης Μπάλης 27
Γιώργος Καραγιάννης 5

Συνδυασμός «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων»
Πέτρος Πιτσίνης 18

 

———————————————————————————————- 

Προς τα τέλη του καλοκαιριού θα ανεβάσει τις… καινούργιες ταμπέλες το κατάστημα της autoone στη λεωφόρο Κηφισίας (πρώην Jeep).

———————————————————————————————- 

Ο Δημήτρης Δέδες είναι ο υπεύθυνος του δημοσιογραφικού στόλου της Peugeot και ξέρει πως να παραδίδει τα αυτοκίνητα στους δημοσιογράφους σύμφωνα με τα υψηλά στάνταρτς της μάρκας.

 

Ο Δημήτρης Δέδες με το Peugeot 3008

 

———————————————————————————————- 

Και το καλοκαίρι, ακόμα και τον Αύγουστο ο Πάρις Ποντίκας θα μας ενημερώνει ραδιοφωνικά για τα αυτοκινητιστικά δρώμενα τόσο μέσα από την συχνότητα της ΕΡΑ Σπορ όσο και του Πρώτου Προγράμματος.

 

Πάρις Ποντίκας, αυτοκίνητο και άφθονο γέλιο πάνε μαζί...

———————————————————————————————- 

Το δεύτερο κατάστημα DS Store θα ανοίξει στη Θεσσαλονίκη και η επένδυση θα γίνει από την οικογένεια Γιαννίρη. Συγκεκριμένα θα το δούμε στη Μοναστηρίου 196 εκεί που βρίσκεται και η αντιπροσωπεία Citroen η οποία θα φτιαχτεί και αυτή σε πολύ υψηλά πρότυπα!

Τα αδέρφια Γιαννίρη και στη μέση ο Γιώργος Συγγελίδης

 

———————————————————————————————- 

O Πάνος Σειτανίδης συνεχίζει να σχολιάζει μέσω του F1 Vlog για όσα συμβαίνουν στη Formula 1 αλλά και άλλες μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού. Παρακολουθήστεε παρακάτω το τελευταίο επεισόδιο…

 

———————————————————————————————- 

Τέσσερις δημοσιογράφοι αυτοκινήτου ταξίδεψαν την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία για την παρουσίαση της νέας γενιάς του Renault Captur αλλά και του νέου ηλεκτρικού ZOE.

Από αριστερά, Σωτήρης Τσαντήλης, Χρήστος Σκιρδής (Renault), Γιάννης Τσιρογιάννης, Παναγιώτης Πανάγος και Κώστας Καπογιάννης

 

———————————————————————————————- 

Οι αγώνες Dragster ξεκίνησαν στην Ελλάδα (σε πίστες) πριν από 20 χρόνια με πρωτοβουλία  του Στέλιου Κυθρεώτη. Ο Κύπριος μίλησε για την ιστορία του θεσμού και παραχώρησε μία σπάνια συνέντευξη ιστορικής σημασίας που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω.

———————————————————————————————- 

Με τις… ευλογίες των Αμερικάνων και την υποστήριξη των Ιταλών η Fanny Flutters Racing Team είναι πλέον ο υπεύθυνος ανάπτυξης των οχημάτων Legend Cars σε όλη την νότια Ευρώπη και σε όποια χώρα συνορεύει με την Ελλάδα. Επιπλέον η εταιρεία έκανε γνωστό πως ξεκίνησαν οι πωλήσεις των Legend Cars από τον Fan MOTO.

H Fanny Flutters Racing Team μιλά με πράξεις και όχι...λόγια

 

———————————————————————————————- 

Επειδή υπάρχουν ερωτήσεις σχετικά με μοντέλα και εταιρείες που αργούμε να παίξουμε ή μας… διαφεύγουν, ενημερωτικά, τίποτα από τα δύο δεν ισχύει. Απλά ορισμένοι εκπρόσωποι εταιρειών και μάλιστα σε σημαντικές θέσεις θέλουν να αισθάνονται πως πρέπει να τους… παρακαλέσεις για να κάνεις τη δουλειά σου. Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ή και δεν τους ενδιαφέρει το καλό της εταιρείας αλλά το δικό τους. Μην ξεχνάμε και τα… γραμμάτια, τις πιέσεις και η ρουτίνα που δε λέει να αλλάξει με τίποτα!

 

———————————————————————————————- 
Στο πλαίσιο των Digital Media Awards ’19, που φέτος πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο  Οίνου, η ψηφιακή διαφημιστική καμπάνια της Tempo OMD Hellas με την κωδική ονομασία “Nissan QASHQAI Aurora & Social Cards” για το  ομώνυμο κορυφαίο crossover της Nissan, απέσπασε το Χρυσό Βραβείο  στην κατηγορία “Best Tablet or Mobile Αdvertising”.

H διαφημιστική καμπάνια του Nissan Qashqai βραβεύτηκε...

 

———————————————————————————————- 

Στις 25 Ιουνίου θα διεξαχθεί η πρώτη δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου Skoda Scala εντός Αττικής.

 

———————————————————————————————- 

Ένα ρεπορτάζ που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel και πρέπει να προβληματίσει κάθε υπεύθυνο, έκανε ο Βαγγέλης Γκούμας και αφορούσε στα σχεδόν… διαλυμένα ασθενοφόρα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους. O ίδιος ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε περιστατικό όπου “έμεινε” ασθενοφόρο με ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα στο κοντέρ ενώ μετέφερε ασθενή στο νοσοκομείο…

———————————————————————————————- 

Άκρως επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση με τις δοκιμές Land Rover και Jaguar που πραγματοποίησε η εταιρεία Σπανός με τις μεταφερόμενες ράμπες του Attart Off Road Park…

Όσοι το έζησαν κατάλαβαν...

 

———————————————————————————————- 

Το πρώτο ειδικά διαμορφωμένο Nissan Qashqai για να κινηματογραφεί βρίσκεται την Ελλάδα και όπως μπορείτε να φανταστείτε το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό! Την διασκευή έχει επιμεληθεί ο κορυφαίος εικονολήπτης Θεοδόσης Τζαβάρας.

Το όχημα ανήκει στον εικονολήπτη Θεοδόση Τζαβάρα που ξέρει να εξελίσσει τη δουλειά του...

 

———————————————————————————————- 

Έξι Έλληνες δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο οδοιπορικό της BMW κεντρικής και Ν/Α Ευρώπης μεταξύ Ρουμανίας και Βουλγαρίας όπου είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν την καινούργια BMW X7 και την ανανεωμένη Σειρά 7.

Με τέτοια... BMW πραγματοποιήσαμε και μαζί με τον συνάδερφο Σπύρο Χώτο το οδοιπορικό Ρουμάνια - Βουλγαρία...

 

———————————————————————————————- 

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού «Επαγγελματικό Όχημα».

———————————————————————————————- 

Μέχρι τις 14 Ιουλίου θα μεταδίδεται η εκπομπή του Στράτου Φωτεινέλη, «Πάνω από τα  Όρια».

———————————————————————————————- 

Η ΦΙΛ.Μ.Π.Α (Φίλοι Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Πάτρας) διοργάνωσε για 9η συνεχή χρονιά το Patras Motor Show (P.M.S).

———————————————————————————————- 

H Anytime σε συνεργασία με τη Νέα Οδό διοργάνωσαν στις 14 -15 Ιουνίου το «Safety Pit Stop», στον  σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινήτων «Σείριος», στη Μαλακάσα (με κατεύθυνση προς Λαμία). Οι οδηγοί που σταμάτησαν είχαν την ευκαιρία να ελέγξουν το όχημά τους (από ειδικευμένο προσωπικό) σε 7 σημεία, όπως, στάθμη νερού, μπαταρία, υγρά φρένων και τιμονιού, λάδι κινητήρα, πίεση ελαστικών και φώτα.

 

———————————————————————————————-

Προς τα μέσα Σεπτεμβρίου η εισαγωγική εταιρεία «Μοτοδυναμική» θα διοργανώσει μία ξεχωριστή εκδήλωση για τα 50 χρόνια παρουσίας της Yamaha στην Ελλάδα.

Πενήντα χρόνια Μοτοδυναμική στην Ελλάδα και συνεχίζει...

 

———————————————————————————————- 

Την εισαγωγή και διανομή στην Ελλάδα των ελαστικών μοτοσυκλέτας ANLAS ξεκίνησε η εταιρεία Νικ. Ι. Θεοχαράκης.

 

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————- 

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

15-17 Ιουνίου
Mercedes GLS στην Αμερική

20 Ιουνίου
Opel Zafira life στη Γερμανία

24-25 Ιουνίου
BMW Next gen στη Γερμανία

24-26 Ιουνίου
Ford Ranger Raptor στην Αττική

25 Ιουνίου
Skoda Scala στην Αττική

26 Ιουνίου
Mitsubishi Outlander PHEV στην Αττική

26 Ιουνίου
KIA x-ceed στη Γερμανία

18 Ιουλίου
BMW Series 3 Hybrid στη Γερμανία

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**

 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 7
4. www.protothema.gr 15
5. www.iefimerida.gr 19
6. www.gazzetta.gr 20
7. www.newsit.gr 23
8. www.sport24.gr 27
9. www.tanea.gr 29
10. www.newsbomb.gr 32
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 80
2. www.autotriti.gr 207
3. www.drive.gr 209
4. www.gocar.gr 237
5. www.autogreeknews.gr 288
6. www.caranddriver.gr 533
7. www.4troxoi.gr 701
8. www.autoblog.gr 733
*όσα βρίσκονται κάτω από τη θέση 1.000
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 28
2. www.ix.gr 4.710
3. www.carwall.gr 6.666
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 14/6/2019 (17:00)

 

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σαν Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά αρκεί να υπάρχει θέληση…

Ένα από τα μοντέλα της ελληνικής RCH...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης