Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα σε όλες και όλους. Τεράστια γιορτή η σημερινή, καθώς  γιορτάζουμε την Επέτειο του ΌΧΙ στους Ιταλούς.

Σε κάθε μέρος της χώρας μας και σε πολλά μέρη του πλανήτη γιορτάστηκε η Εθνική μας εορτή και όλοι μας νοιώσαμε μέγιστη υπερηφάνεια.

Υπερηφάνεια...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ενημέρωση συνεχίζεται…

Μπορεί η σημερινή μέρα να είναι αργία όμως μαζί σας είναι ΚΑΙ σήμερα η αγαπημένη σας στήλη που κρατά Είμαστε πάντα εδώ για την σωστή ενημέρωση…γερά τα σχοινιά της ενημέρωσης με το δικό της ξεχωριστό τρόπο.

Είναι πάρα πολλοί αυτοί που με ρώτησαν αν θα βγει η στήλη αλλά την απάντηση την γνωρίζετε ήδη από τις προηγούμενες χρονιές.

Η ενημέρωση συνεχίζεται και είναι λογικό να θέλετε να ξέρετε τι συζητιέται, τι συμβαίνει και τι θα συμβεί στο χώρο.

Τώρα τι να πούμε; Καλή... συνέχεια καλοκαιριού; (στη φωτό το Skoda Kodiaq με το Yamaha GP1800 απέναντι από τον Πόρο)

Άντε να πέσουν οι φόροι…

Σε γενικές γραμμές διαπιστώνουμε πως υπάρχει ένα θετικό κλίμα και ευχόμαστε να συνεχιστεί σε όλους τους Τα επόμενα χρόνια η αυτοκίνηση θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό…κλάδους. Το έχουμε ξαναγράψει άλλωστε, πως αυτό που μένει είναι να μειωθούν οι φόροι για να μπορέσει να ανασάνει επιτέλους ο ΣΩΣΤΟΣ Έλληνας φορολογούμενος πολίτης.

Κατά τα άλλα η αγορά αλλάζει, μαζί και η αυτοκίνηση που εξελίσσεται ραγδαία και είναι σίγουρο πως θα δούμε τρομακτικές αλλαγές τα επόμενα χρόνια. Ξεκάθαρα η ηλεκτροκίνηση θα μπει στη ζωή μας όπως και κάθε μορφή εναλλακτικού καυσίμου που δεν εκπέμπει ρύπους!

Ο Νίκος Ντάβαρης δεν ξεχνά τον μικρό Ραφαήλ και μέσω του αγωνιστικού του αυτοκινήτου στέλνει το μήνυμα σε όλους μας....

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

Τι παπάτζα είναι αυτό?

———————————————————————————————-

Και με την βούλα έγινε η εξαγορά της Opel στην Ελλάδα από τον Όμιλο Συγγελίδη ο οποίος περίμενε το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Αυτό σημαίνει πως κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Συγγελίδη βρίσκονται πλέον τέσσερις μάρκες, Citroen, DS Automobiles, Peugeot και Opel. Μετά και την επισημοποίηση της εξαγοράς αναμένουμε να δούμε και τις αλλαγές που θα γίνουν εντός της εταιρείας.

Πολυχρόνης (δεξιά) και Γιάννης Συγγελίδης ετοιμάζονται θα οδηγήσουν ακόμα μία μάρκα πολύ ψηλά...

———————————————————————————————-
Η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων δείχνει την ανοδική της τάση και αυτό αποτυπώνεται στις ταξινομήσεις. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η φετινή χρονιά θα μας θυμίσει εποχές 2010 ενώ το 2019 θα είναι η καλύτερη χρονιά από πλευράς πωλήσεων τα τελευταία 9 χρόνια.

2010: 141.499
2011: 97.682
2012: 58.482
2013: 58.694
2014: 71.218
2015: 75.805
2016: 78.873
2017: 88.083
2018: 103.431
2019: 92.772 (έως και Σεπτέμβριο)

 

———————————————————————————————-

Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση αυτού ή αυτής που θα καλύψει τη θέση στις Δημόσιες Σχέσεις στον Όμιλο Σαρακάκη. Όπως μαθαίνουμε υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι από Ελλάδα και… εξωτερικό και γίνεται μεγάλη μάχη για την διεκδίκηση.  

Υπομονή λίγες ημέρες ακόμη για να μάθουμε ποιος ή ποια θα αναλάβει τη θέση PR στον Όμιλο Σαρακάκη

 

———————————————————————————————-

Μία παρουσίαση πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα είδαμε την περασμένη εβδομάδα με αφορμή την έλευση στην Ελλάδα του νέου Kia Xceed. Συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι πήραν τα αυτοκίνητα, έκαναν τη… βόλτα τους και τα επέστρεψαν την ίδια μέρα το απόγευμα. Ο συγκεκριμένος τρόπος «παρουσίασης» δίχασε τις απόψεις των δημοσιογράφων…

To καινούργιο Kia Xceed

———————————————————————————————-

Χιλιάδες επισκέψεις, εκατομμύρια views και πρωτιές για τις οποίες έχουμε χάσει το μέτρημα. Αυτός είναι ο χώρος των media αυτοκινήτου. Όπως μάλιστα μαθαίνουμε όταν κάποιοι κάνουν μετρήσεις, το κοντέρ ξεκινά να γράφει από το 900 και κάθε φορά που ο χρήστης πατά το μαγικό κουμπί F5, τότε τα views ανεβαίνουν κατακόρυφα. Εννοείται πως το συνολικό νούμερο «πωλείται» στις εταιρείες προκειμένου να ανέβει και το διαφημιστικό budget.

 

———————————————————————————————-

Σε ρυθμούς έκθεσης βρίσκεται ο κλάδος του αυτοκινήτου καθώς την επόμενη εβδομάδα ανοίγει τις πύλες της η «Αυτοκίνηση».

———————————————————————————————-

Στην Πράγα θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Νοέμβριο η πρώτη στατική παρουσίαση της νέας Skoda Octavia και στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και Έλληνες δημοσιογράφοι.

Αποκάλυψη σε λίγςες ημέρες...

 

———————————————————————————————-

Για πρώτη φορά η Σελίν Ντιόν θα βρεθεί στην Κύπρο για να πραγματοποιήσει συναυλία Χορηγός θα είναι, μεταξύ άλλων και η Audi της εταιρείας Unicars στην οποία διευθυντής Marketing είναι ο Κωνσταντίνος Ανανιάδης, παλιός γνώριμος στην Ελλάδα καθώς έχει περάσει από πολλές διευθυντικές θέσεις εταιρειών αυτοκινήτου.

Ο Κωνσταντίνος Ανανιάδης

———————————————————————————————-

H ενημέρωση που έδωσε το newsauto στις εταιρείες σχετικά μεν την επισκεψιμότητα των sites. Πολύ διαφορετικό γράφημα από το αντίστοιχο που έδωσε το Auto Τρίτη…

———————————————————————————————-

Δυναμικό come back με εκπλήξεις σχεδιάζει η SIXT (εταιρεία ενοικίασης και leasing) στην Ελλάδα που θέλει να παίξει το δικό της ρόλο στον κλάδο και να κερδίσει τα μερίδια που της αναλογούν. Να θυμίσουμε πως η γνωστή εταιρεία έχει περάσει εδώ και μήνες στα χέρια του ομίλου της Μοτοδυναμικής.

H SIXT ετοιμάζεται για δυναμικό come back στην ελληνική αγορά

 

———————————————————————————————-

Η ασφαλιστική εταιρεία AXA ανακοίνωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα πως θα μπορούν εφεξής οι πελάτες της σε περίπτωση ατυχήματος να κάνουν χρήση του κινητού τους τηλεφώνου και να καταγράφουν οι ίδιοι το περιστατικό σε 15 λεπτά χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν…

O Διευθύνων Σύμβουλος της AXA Ασφαλιστικής Ερρίκος Μοάτσος

 

———————————————————————————————-

Σε bazaar μεταχειρισμένων αυτοκινήτων θα προχωρήσει η Avis τις επόμενες ημέρες. Όλα τα αυτοκίνητα που θα πουληθούν θα συνοδεύονται με ιστορικό συντήρησης και δωρεάν οδική βοήθεια και ασφάλεια για τους πρώτους 6 μήνες.

———————————————————————————————-

O πρόεδρος της ΕΣΣΑΜ (Ελληνικός Σύνδεσμος Συντακτών Αυτοκινήτων Μοτοσικλέτας) Νίκος Τσάδαρης ήταν αυτός που σχεδίασε την δημοσιογραφική  παρουσίαση του Kia XCeed.

Αριστερά στη φωτό ο Νίκος Τσάδαρης (στα δεξιά του ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου)

 

———————————————————————————————-

Σκληρό tweet προς στον Τάκη Τρακουσέλλη έστειλε ο Στράτης  Χατζηπαναγιώτου με θέμα τα… εμπάργκο των τελευταίων ημερών.  Έπειτα από επικοινωνία που υπήρξε με τον Στράτη Χατζηπαναγιώτου το tweet, δεν αφορούσε στον Τάκη Τρακουσέλλη ο οποίος αναφέρθηκε και αυτός πρόσφατα στα θέματα «εμπάργκο» καθώς αποδέκτης του tweet αφορά σε εκπρόσωπο εταιρείας αυτοκινήτου. 

Υ.Γ. Η ανάρτηση περί αποκατάσταση της αλήθειας και σωστής ερμηνείας της ανάρτησης στα social media του stratis4t.

———————————————————————————————-

Ο επικεφαλής της ελληνικής Bardahl Δημήτρης Κύρκος θα συμμετάσχει το ερχόμενο Σάββατο 2 Νοεμβρίου στο 5ο Athens Rally Sprint «Αγ. Μερκούριος». Θα τρέξει με Skoda Fabia έχοντας και την στήριξη του zougla.gr

Ο Δημήτρης Κύρκος

———————————————————————————————-

Εκδήλωση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ετοιμάζει η εισαγωγική εταιρεία ελαστικών Continental.

———————————————————————————————-

Μεγάλο θέμα και πολλές συζητήσεις έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τα εμπάργκο των εταιρειών. Στην εποχή του διαδικτύου και της άμεσης επικοινωνίας όπου οι ειδήσεις και οι εικόνες είναι πολύ εύκολο να διαρρεύσουν είναι και απολύτως λογικό τα Μέσα σε όλον τον κόσμο να μεταδίδουν την θεματολογία…

———————————————————————————————-

Για 3η χρονιά διεξάγεται από την Εthos Events το Auto Forum με τίτλο: «Η Αυτοκίνηση σε Σταυροδρόμι». Υπεύθυνος προγράμματος είναι ο Τάκης Πουρναράκης.

Ο Τάκης Πουρναράκης

———————————————————————————————-

Η Anytime, πραγματοποίησε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου την επίσημη παρουσίαση της νέας της ταυτότητας στους δημοσιογράφους.

———————————————————————————————-

Σχεδόν το 20% των οχημάτων που περνούν τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ έχουν γυρισμένα χιλιόμετρα και όπως δείχνει η… τάση το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί κατακόρυφα.

———————————————————————————————-

Εγκαίνια θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου η Automotivo A.E.B.E., νέος εξουσιοδοτημένος διανομέας και επισκευαστής Renault & Dacia. Ταυτόχρονα θα παρουσιαστεί και η νέα γενιά του Renault Clio.

———————————————————————————————-

Εντυπωσιακά ήταν τα νούμερα των θεατών που παρακολούθησαν το περασμένο τριήμερο από κοντά το γκραν πρι της Formula 1 στο Μεξικό. Συνολικά κόπηκαν 346.000 εισιτήρια.

———————————————————————————————-

Την Χριστίνα Μυρτώ Σταθάκη φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα ο Στράτος Φωτεινέλης σε μια συζήτηση που περιλαμβάνει τον αείμνηστο Άρη Σταθάκη, τους αγώνες αυτοκινήτου και το Ράλι Ακρόπολις. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00.

H Χριστίνα Σταθάκη με τον Στράτο Φωτεινέλη στο πλατό του "Πάνω από τα Όρια"

———————————————————————————————-

Χώρους στάθμευσης δικύκλων (επιτέλους) σκέφτονται στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κάτι που έπρεπε να έχει γίνει δεκαετίες τώρα. Σήμερα είναι γνωστό πως οι μοτοσυκλέτες παρκάρουν παντού…

———————————————————————————————-

———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

29-30 Οκτωβρίου
Renault Captur στη Αττική (παγκόσμια παρουσίαση)

11-12 Νοεμβρίου
Toyota C-HR στην Πορτογαλία

11-12 Νοεμβρίου
Skoda Octavia στην Τσεχία

22-23 Νοεμβρίου
Mercedes GLB στην Ισπανία

28-29 Νοεμβρίου
Opel Corsa στην Κροατία

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 8
4. www.protothema.gr 16
5. www.iefimerida.gr 19
6. www.gazzetta.gr 20
7. www.newsit.gr 25
8. www.sport24.gr 26
9. www.sdna.gr 28
10. www.newsbeast.gr 32
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 90
2. www.autogreeknews.gr 129
3. www.autotriti.gr 208
4. www.gocar.gr 232
5. www.autoagora.gr 318
6 www.drive.gr 440
7. www.4troxoi.gr 506
8. www.autoblog.gr 592
9. www.traction.gr 842
10. www.caranddriver.gr 845
11. www.caroto.gr 934
*όσα βρίσκονται κάτω από τη θέση 1.000 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων

1.www.car.gr 29
2. www.ix.gr 4.149
3. www.carwall.gr 7.210
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 14/10/2019 (13:00)

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Συνήθως λέμε… σκυλίσια ζωή αλλά στην περίπτωση της συγκεκριμένης γάτας τα πράγματα αλλάζουν!

Μία από τις χιλιάδες γάτες που κυκλοφορούν άνετα και ελεύθερα στην Ύδρα!

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης