Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα, καλή εβδομάδα και… καλό μήνα! Μπήκαμε ήδη στον Δεκέμβρη και για πότε θα περάσει και αυτός ο μήνας ούτε που θα το καταλάβουμε.    

Όσο πλησιάζουμε προς τις εορτές των Χριστουγέννων τόσο η κίνηση στους δρόμους θα αυξάνει, άρα θα χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή γιατί… έξω ο καθένας κάνει αυτό που θέλει και έχει το μυαλό του στο κινητό!

Φωτιά... στην πίστα! (στη φωτό ένα από τα Legend Cars της Fanny Flutters Racing Team)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Προσοχή στο κινητό μας τηλέφωνο

Είναι κάτι που το βλέπουμε καθημερινά και μας προβληματίζει πάρα πολύ. Εδώ είναι που χρειάζεται σκέψη Η αγορά πάει κάθε μήνα και καλύτερα…για το πώς θα πρέπει να χρησιμοποιούμε το κινητό μας τηλέφωνο εντός του αυτοκινήτου. Οι τρόποι είναι δύο και απλοί. Είτε το κλείνουμε είτε το συνδέουμε με το Bluetooth. Αν τηρήσουμε ένα από τα δύο είναι σίγουρο πως θα αυξήσουμε σημαντικά την πιθανότητα να φτάσουμε με ασφάλεια στον προορισμό μας.

Στα της αγοράς  τώρα και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο Νοέμβριος πήγε καλύτερα από την περυσινή χρονιά με τις ταξινομήσεις να αγγίζουν τις 7.513 μονάδες. Γενικά η αγορά δείχνει πως πηγαίνει καλύτερα και αυτό βγαίνει στις… πωλήσεις.

Σήμερα δεν θα σας κουράσω περισσότερο καθώς η θεματολογία είναι μεγάλη και έχει πολύ ενδιαφέρον.

Σήμερα ο φίλος μας και γκουρού των 4x4 Στέφανος Αττάρτ έχει γενέθλια και σβήνει 60 κεράκια! Να είναι πάντα καλά και να έχει ατελείωτο κέφι...

 

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

Όποιος οδηγεί πιο αργά από εσένα είναι ηλίθιος και όποιος πάει πιο γρήγορα είναι τρελός…

———————————————————————————————-

Με άνοδο έκλεισε η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων το Νοέμβριο. Συνολικά ταξινομήθηκαν 7.513 μονάδες με την αύξηση να αγγίζει το 8,2% συγκριτικά με το 2017. Δείτε παρακάτω τις 10 κορυφαίες σε πωλήσεις εταιρείες:

Toyota 960
VW 721
Peugeot 562
Citroen 485
Opel 442
Hyundai 410
Mercedes 385
Nissan 375
Skoda 345
BMW 342

———————————————————————————————-

Τεράστια ελληνική επιτυχία σε επίπεδο σπουδαστών και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγκεκριμένα το βραβείο του γρηγορότερου αυτοκινήτου (Fastest Car Award) στους παγκόσμιους τελικούς του F1 in schools 2019 κέρδισε η ελληνική ομάδα Arrow Racers ενώ το βραβείο παρέδωσε ο Nico Rosberg.

———————————————————————————————-

O Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανήρτησε ένα tweet με πολύ νόημα που αφορά στο Ράλι Ακρόπολις αλλά και την οδική ασφάλεια: «Συνάντηση με τη FIA στο Παρίσι για την εξέλιξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού μας, για το Ράλι Ακρόπολις και την αξιοποίηση της πολύτιμης γνώσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στον τομέα της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας. Χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας».

———————————————————————————————-

Όπως γράψαμε στα Νέα της Πιάτσας #219 αναμένουμε επιστροφή στελέχους από το εξωτερικό τις επόμενες εβδομάδες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ επιστροφή στον κλάδο θα έχουμε και ενός ακόμα στελέχους και μάλιστα πολύ σύντομα! Πολύ σύντομα θα γράψουμε και λεπτομέρειες.

———————————————————————————————-

Αλλαγές στη σύνθεση του ΔΣ εισαγωγικής εταιρείας αυτοκινήτου ενδέχεται να έχουμε με τη νέα χρονιά. Το ζητούμενο είναι πώς θα γίνει και ποιον θα αλλάξουν…

———————————————————————————————-

Νέο… αίμα στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Μεγάρων όπου έκανε την εμφάνισή του ο γιος του ιδιοκτήτη της πίστας, Αναστάσης Αναστασιάδης.

Ο Αναστάσης Αναστασιάδης (αριστερά) με τον εκπαιδευτή Γιώργο Καραμέρη

———————————————————————————————-

Η εισαγωγική εταιρεία Mercedes Benz Hellas διαθέτει δικά της φωτοβολταϊκά τα οποία καλύπτουν το 28,5% της συνολικής της ανάγκης σε ηλεκτρική ενέργεια. Είναι σημαντικό πως το 2018 κατάφερε να μειώσει τη συνολική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και τις συνολικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 4,3% και 4,8% αντίστοιχα (δηλαδή 68,9 MWh και 75,9 τόνοι CO2), σε σχέση με το 2017.

———————————————————————————————-

H ελληνική εταιρεία κατασκευής οχημάτων RCH Automotive βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης του σχεδίου της για παραγωγή ηλεκτρικού μοντέλου μέσα στο 2020. Ηλίας και Σωκράτης Γαγανέλης τρέχουν το project με… χίλια!

Ηλίας (δεξιά) και Σωκράτης Γαγανέλης

 

———————————————————————————————-

Δεν κατάφερε να μπει στην τελική δεκάδα για το Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς η Toyota Corolla προκαλώντας αίσθηση και προβληματισμό σε όλο το χώρο. Λογικό είναι καθώς πρόκειται για ένα μοντέλο που έχει γράψει τεράστια ιστορία στη χώρα μας και με πωλήσεις που θα ζήλευε κάθε αυτοκίνητο και… μάνατζερ!

H Toyota Corola τελευταία γενιάς...

———————————————————————————————-

Επέστρεψε στους 4 Τροχούς και το 4troxoi.gr o Νώντας Δουζίνας.

Ο Νώντας Δουζίνας (δεξιά) με τον Μανωλη Σαλούρο

———————————————————————————————-

Νέο λογότυπο για την Motor Oil.

———————————————————————————————-

Πολλά χρόνια είχαμε να δούμε τον Μιχαήλ Κορτέση (πρώην ιδιοκτήτη της εισαγωγικής εταιρείας των αυτοκινήτων Mazda) και τον συναντήσαμε σε πτήση από Αθήνα προς Φρανκφούρτη!

Ο Μιχαήλ Κορτέσης (δεξιά) με τον Πάρι Ποντίκα

 

———————————————————————————————-

Μία ξεχωριστή τελετή τσαγιού είχαν την ευκαιρία να δούνε και να θαυμάσουν από κοντά δημοσιογράφοι και στελέχη της εισαγωγικής εταιρείας Nissan και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της Ιαπωνικής εβδομάδας στην Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής). Πραγματική τελετουργία η όλη διαδικασία που μας κάνει να βγάζουμε το καπέλο στους Ιάπωνες οι οποίοι συνεχίζουν να διατηρούν αναλλοίωτη την Ιαπωνική τους παράδοση.

Αναμνηστική φωτογραφία από την ημέρα τσαγιού...

 

———————————————————————————————-

Σε πρόσφατο συνέδριο μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bosch Eλλάδας, Ιωάννης Κάπρας ο οποίος δήλωσε ότι το 25% της νέας παραγωγής αυτοκινήτων έως το 2030 θα είναι ηλεκτρικά….

O Διευθύνων Σύμβουλος της Bosch Eλλάδας Ιωάννης Κάπρας

———————————————————————————————-

Μόλις δύο Μέσα θα παρευρεθούν στην πανευρωπαϊκή παρουσίαση του e-Honda που θα πραγματοποιηθεί στη Βαλένθια το διάστημα 2-3 Φεβρουαρίου 2020.

———————————————————————————————-

Στις 12-13 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου Peugeot 2008. Στην αποστολή θα βρεθούν πέντε Έλληνες δημοσιογράφοι που θα ταξιδέψουν για να έχουν μία πρώτη οδηγική εμπειρία του γαλλικού Crossover στη Νότια Γαλλία.

Το Peugeot 2008

———————————————————————————————-

Συνολικά 12 δημοσιογράφοι από την Ελλάδα ταξίδεψαν την περασμένη εβδομάδα στην Κροατία για να παρευρεθούν στην πανευρωπαϊκή παρουσίαση της 6ης γενιάς Opel Corsa. Τους συνόδεψε η διευθύντρια επικοινωνίας Μαρία Καλέργη.

Στην Κροατία πραγματοποιήθηκε η πανευρωπαικλη παρουσίαση του νέου Opel Corsa (στη φωτό από δεξιά: Πάρις Ποντίκας, Σπύρος Ρέκας και Βασίλης Σαρημπαλίδης)

 

———————————————————————————————-

Εκδήλωση με πολλούς καλεσμένους στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Μεγάρων διοργάνωσε η Fanny Flutters Racing Team που διαθέτει στο στόλο της 6 αυτοκίνητα Legend Cars. Ο επικεφαλής Δήμος Αρχοντούλης κάλεσε τους φίλους της ταχύτητας να οδηγήσουν γρήγορα και σε ένα περιβάλλον που λατρεύουν όσοι ασχολούνται με αγωνιστικά οχήματα.  Μεταξύ άλλων, πίσω από το τιμόνι των μονοθεσίων με την μοναδική ρετρό σχεδίαση βρέθηκαν οι Γιούρκας Σειταρίδης, Δημήτρης Διατσίδης, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος, γνωστοί vloggers όπως οι, Rocket Dust, Panos Debt,  Κωνσταντίνος Βασάλος κ.ά. Εννοείται πως ούτε εμείς δεν χάσαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε…

Από δεξιά: Κωνσταντίνος Βασάλος, Βασίλης Σαρημπαλίδης, Δημήτρης Διατσίδης, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος και Γιούρκας Σειταρίδης

 

———————————————————————————————-

Γι’ ακόμα μία χρονιά, η LeasePlan Hellas προχώρησε σε εθελοντική αναδάσωση στον Υμηττό. Συγκεκριμένα το αισθητικό δάσος στον Υμηττό, που διαχειρίζεται η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, επισκέφτηκαν τον περασμένο Οκτώβριο 100 εθελοντές της εταιρείας και της Genesis Pharma, της πρώτης ελληνικής εταιρείας φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας, συμπράττοντας και συνεισφέροντας στη διατήρηση του πρασίνου και στην επέκταση αυτού. Αυτή τη φορά, οι εθελοντές, με τη βοήθεια των υπόλοιπων μελών των οικογενειών τους, φύτεψαν 75 νέα δέντρα και φρόντισαν εκείνα που έχουν αναπτυχθεί από τις προηγούμενες αναδασώσεις.

 

———————————————————————————————-

Στο Career days είχε την ευκαιρία να μιλήσει η διευθύντρια Marketing της Mazda autoone Μαρία Κατσαρέα, μία εκδήλωση που διοργάνωσε η PPG στο Χατζηκυριακειο Ίδρυμα.

Η Μαρία Κατσαρέα

———————————————————————————————-

Συνεργασία με τον Love Radio 97,5 ξεκίνησε η Αριάδνη Γερασιμίδου που βγαίνει στον ραδιοφωνικό αέρα κάθε Παρασκευή 17:00-19:00 με την εκπομπή «Love Driving».

H Αριάδνη Γερασιμίδου

———————————————————————————————-

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί σε ειδική εκδήλωση το Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς. Την διοργάνωση έχει αναλάβει (για τελευταία χρονιά) ο Αντώνης Στιβαχτάρης.

———————————————————————————————-

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου η Volvo θα φιλοξενήσει στα γραφεία της στο Μαρούσι τους δημοσιογράφους αυτοκινήτου για ένα Christmas Cocktail Party.

———————————————————————————————-

Παρασκευή και… 13 διοργανώνει η BMW το καθιερωμένο της Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με δημοσιογράφους.

 

———————————————————————————————

To χρονικό διάστημα 6-8 Δεκεμβρίου το Εκάλη club  θα φιλοξενήσει μία μίνι έκθεση με πολλά… premium cars.

 

———————————————————————————————-

Νέο τεύχος Δεκεμβρίου για το περιοδικό 4 Τροχοί.

 

———————————————————————————————-

Με εξώφυλλο το νέο Peugeot 208 κυκλοφόρησε και το νέο τεύχος του περιοδικού CAR.

 

———————————————————————————————-

Κυκλοφόρησε το… διαδικτυακό τεύχος Νο72 του gacar magazine με εξώφυλλο τη νέα γενιά Peugeot 208.

———————————————————————————————-
Η Black Friday ήταν πολύ ιδιαίτερη μέρα για την MINI η οποία χάριζε με κάθε αγορά αυτοκινήτου ένα ολοκαίνουργιο iPhone 11 64GB.

———————————————————————————————-

Η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Subaru θα λανσάρει τον Ιανουάριο τα νέα Forester και XV e-Boxer.

———————————————————————————————-

Στις εγκαταστάσεις της Mercedes Benz Hellas διοργανώθηκε το διάστημα 19-27 Νοεμβρίου, Τουρνουά Μπάσκετ, στο οποίο συμμετείχαν ομάδες από τις εταιρείες χρονομίσθωσης της Avis, της Arval, της ALD και της Hertz. Μάλιστα η νικήτρια ομάδα έπαιξε στον τελικό με την ομάδα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια του Παναθηναϊκού (Παναθηναϊκός ΑμεΑ). Για την ιστορία, νικητής του μίνι τουρνουά αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός ΑμεΑ.  

Δεν χρειάζοντα λόγια για τέτιου είδους κινήσεις...

———————————————————————————————-

Εθελοντική Αιμοδοσία συνδιοργάνωσαν στον σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα», το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων». Συνολικά έδωσαν αίμα 127 συμπολίτες μας (67 γυναίκες και 60 άνδρες) ενώ το 50% όσων προσήλθαν να δώσουν αίμα ήταν νέοι άνθρωποι, ηλικίας 18 έως 30 ετών.

Τέτοιες ενέργειες είναι άξιες συγχαρητηρίων...

———————————————————————————————-

Νέες εγκαταστάσεις για την εταιρεία Αφοί Φιλοσίδη A.E. επίσημο έμπορο της VW. Η νέα αντιπροσωπεία 500τ.μ. βρίσκεται στην οδό Ολύμπου 66, στο Βύρωνα.

Από την εκδήλωση της VW - Φιλοσίδης

 

———————————————————————————————-

Ανακοινώθηκε η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού έπειτα από την καθαίρεση όλου του ΔΣ με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Η προσωρινή Διοίκηση διορίστηκε με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία ανακοινώθηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019.
Πρόκειται για τους:

-Αντώνιο-Κωνσταντίνο Χατζημιχάλη
-Επαμεινώνδα Φατούρο
-Κορίνα Φατούρου
-Γεώργιο Πολυζώη
-Νικόλαο Πλέσσα
-Γεωργία-Γρηγορία Στεφανή
-Ιωάννη Εγγλέζο
-Άγγελο Ζήβα
-Αλέξιο Παυλόπουλο

———————————————————————————————-

H insurancemarket.gr, η μεγαλύτερη ιστοσελίδα σύγκρισης και αγοράς ασφαλιστικών προϊόντων, ένωσε τις δυνάμεις της με τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ Auteco.

———————————————————————————————-

Όσοι δεν προλάβατε να δείτε την τηλεοπτική πρεμιέρα του Traction στο STAR Channel την περασμένη εβδομάδα απολαύστε την παρακάτω:

 

———————————————————————————————-

Συνεχίζει τα πολύ όμορφα F1 Vlog για την Formula 1 ο Πάνος Σειτανίδης που συνδυάζει ενημέρωση, χιούμορ και απλότητα!

———————————————————————————————-

Τον Βύρωνα Ρηγίνο φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα ο Στράτος Φωτεινέλης στην εκπομπή του Πάνω από τα Όρια. Πρόκειται για τον επικεφαλής του νεοσύστατου σωματείου ιδιοκτητών ιστορικών αυτοκινήτων ο οποίος μιλά έξω από τα δόντια για τον χώρο των κλασικών οχημάτων. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00.

Ο Βύρωνας Ρηγίνος (δεξιά) με τον Στράτο Φωτεινέλη

———————————————————————————————-

Ιστορίες από το χώρο του αυτοκινήτου με αποδέκτες ανθρώπους από τον κλάδο ξεκίνησε να στέλνει ο Γιάννης Αθανασίου. Διαβάστε την πρώτη:

«Με τούτη την ιστορία θα ξεκινήσουμε από αυτή την εβδομάδα μία σειρά αληθινών αφηγήσεων στη χρόνια σχέση μας, σαν άτομα, σαν εταιρεία, στα σχεδόν 30 χρόνια της επαφής μας με το χώρο του αυτοκινήτου στην Ελλάδα, με τις αντιπροσωπείες, με τα άτομα που συνεργαζόμαστε.

Πριν μερικά χρόνια η Terra Magna ΕΠΕ, η εταιρεία μας, είχε αναλάβει το κομμάτι αυτοκινήτου στο site defencenet.gr, που μετονομάστηκε σε ProNews όσο δουλεύαμε μαζί τους. Ήταν, τότε, ένα site με στρατιωτικό προσανατολισμό, αν και αυτό δεν επηρέαζε το κομμάτι του αυτοκινήτου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα από αυτό ήμασταν οι πρώτοι που βγάλαμε στον αέρα στην Ελλάδα το Dieselgate της VW, όταν όλοι μιλούσαν για ανύπαρκτο σκάνδαλο!

Μηνιαία αναγνωσιμότητα των σελίδων αυτοκινήτου; Κοντά στις 500.000 views!!! Ένας από τους PR εταιρείας εισαγωγής premium αυτοκινήτων, μας δήλωσε τότε ότι δεν θέλει να συνεργάζεται μαζί μας, γιατί δε συμφωνούσε πολιτικά με τον προσανατολισμό του site ή καλύτερα διαφωνούσε με το στρατιωτικοπολιτικό προσδιορισμό του. Σήμερα ο ίδιος PR, συνεργαζόμενος με άλλη εισαγωγική εταιρεία πλέον, φροντίζει να δίνει τα όποια premium μοντέλα του εισαγωγέα στο κύριο μαζικό μέσο ενημέρωσης της Χρυσής Αυγής, πριν από την εκπομπή Οδηγώντας και αρκετά άλλα μέσα!

Μάλιστα σε εμάς προσπάθησε, κατά λάθος, να δώσει να δοκιμάσουμε αυτοκίνητο προηγούμενης γενιάς, 10 μόλις μέρες πριν παρουσιαστεί το νέο του μοντέλο!

Ισονομία και ισοτιμία και αδιάσειστη συνεργασία στο βωμό της προβολής όλων αυτών που αγαπάμε. Ξεχάσαμε το γεγονός και πάμε παρακάτω».

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

11-13 Δεκεμβρίου
VW Golf στην Πορτογαλία

12-13 Δεκεμβρίου
Peugeot 2008 στη Γαλλία

14 Ιανουαρίου
Nissan Juke στην Βοιωτία

21 Ιανουαρίου
Subaru Forester & XV e-Boxer στην Αττική

2-3 Φεβρουαρίου
Honda – e στην Ισπανία

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 10
4. www.protothema.gr 16
5. www.gazzetta.gr 17
6. www.iefimerida.gr 24
7. www.newsit.gr 25
8. www.sport24.gr 26
9. www.newsbeast.gr 33
10. www.sdna.gr 34
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 87
2. www.autogreeknews.gr 143
3. www.autotriti.gr 218
4. www.gocar.gr 247
5. www.autoagora.gr 312
6. www.traction.gr 366
7. www.drive.gr 425
8. www.4troxoi.gr 621
9. www.autoblog.gr 645
10. www.caranddriver.gr 752
11. www.caroto.gr 788
*όσα βρίσκονται κάτω από τη θέση 1.000 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 29
2. www.ix.gr 2.674
3. www.carwall.gr 6.864
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 25/11/2019 (16:00)

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μπορεί να μην υπάρχει επίσημη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα αλλά υπάρχουν ήδη αρκετά Tesla που κυκλοφορούν στους δρόμους…

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης