Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Βρισκόμαστε σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από Χριστούγεννα και ακόμα… περιμένουμε να χαλάσει ο καιρός μπας και νοιώσουμε και λίγο ότι πλησιάζουν οι γιορτές.   

Πιο πολύ άνοιξη μας θυμίζει αυτός ο καιρός παρά… χειμώνας! Ας ελπίσουμε να δούμε και λίγο κρύο που χρειάζεται για πολλούς και διάφορους λόγους.   

Περιμένουμε να...  χαλάσει ο καιρός να ξεκινήσουμε και τις χειμερινές εξορμήσεις (στη φωτό το Range Rover Evoque)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Έρχεται το… ρεύμα

Στα του αυτοκινήτου τώρα, διαπιστώνουμε πως έχουμε πολλές αλλαγές και αυτό αφορά στο αυτοκίνητο που οι περισσότεροι γνωρίζουμε. Πολύ τεχνολογία, νέα… καύσιμα (βλέπε ρεύμα) και το σίγουρο είναι πως θα Μαζί με το 2020 έρχονται και πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα…ζήσουμε πράγματα που δεν φανταζόμασταν πριν από λίγα χρόνια. Οι αλλαγές που θα γίνουν οφείλονται κυρίως στην νομοθεσία που θα ισχύει και στα πρόστιμα που θα υπάρξουν και θα έχουν να κάνουν με τις εκπομπές ρύπων και όχι με το τι πραγματικά θέλει να αγοράσει ο πελάτης. 

Το σίγουρο είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία δεν γνωρίζει ακόμα τι είναι η ηλεκτροκίνηση και σε πολλές περιπτώσεις δεν θέλει να μάθει. Ωστόσο, όσο ζεις με το… ρεύμα τόσο καταλαβαίνεις πως ίσως και να είναι μία νέα τεχνολογία που έχει ενδιαφέρον. Το σίγουρο είναι πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κερδίσουν σημαντικό μερίδιο πολύ σύντομα. Το… 2020 είναι κοντά και θα ζήσουμε πολύ με το ρεύμα τη χρονιά που έρχεται.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν (στη φωτό το Nissan Leaf)

 

Όσο υπάρχει ανθρωπιά…

Πριν σας αφήσω στο… διάβασμα της σημερινής στήλης να αναφερθώ στους αφανείς ήρωες που δεν χρειάζεται να γράψω ονομαστικά.

Στους απλούς οδηγούς που θα σταματήσουν όταν διαπιστώσουν πως κάποιος χρειάζεται βοήθεια, στους αστυνομικούς που θα κάνουν τη δουλειά τους αλλά και στους πυροσβέστες που θα τρέξουν να προλάβουν το κακό.

Φυσικά και όλους αυτούς που σε αυτό το χώρο (του αυτοκινήτου) θα τρέξουν με το δικό τους τρόπο για να βρουν λύση σε κάθε πρόβλημα…

Χάος... από το πουθενά και ξαφνικά...

 

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

«Δεν φτιάχνουμε αυτοκίνητα που δεν τα χρειάζεται κανείς. Φτιάχνουμε αυτοκίνητα που τα θέλουν όλοι»

*Ferdinand Porsche

 

———————————————————————————————-

Πολύ σύντομα θα δούμε αλλαγή σε υψηλή θέση και σε πολυεθνική εταιρεία. Μείνετε συντονισμένοι.

———————————————————————————————-

Άλλαξε ο φόρος πολυτελείας στα αυτοκίνητα για πολύτεκνους και την είδηση ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο Twitter!

———————————————————————————————-

Αλλαγές θα ισχύσουν και στα εταιρικά αυτοκίνητα και συγκεκριμένα σε αυτά που εκπέμπουν κάτω από 50 γραμμάρια CO2 στο χλμ. καθώς οι χρήστες δεν θα επιβαρύνονται με φόρους!

———————————————————————————————-

Είναι πλέον κλασικό το φαινόμενο, πολλά Μέσα να αγοράζουν… φίλους και likes για να λανσάρουν στην πιάτσα και στους ανθρώπους του χώρου ότι τους βλέπει και τους διαβάζει κόσμος. Ωστόσο προκαλεί τεράστια ερωτηματικά πως γίνεται από τη μία να σε ακολουθούν δεκάδες χιλιάδες άτομα και από την άλλη να μην υπάρχει διαδραστικότητα (και… likes) ούτε καν για τους… τύπους; Το αστείο είναι πως όλο αυτό το… χάφτουν ακόμα και επαγγελματίες του χώρου απλά και μόνο για να γίνεται η δουλειά.

———————————————————————————————-

Το Σαββατοκύριακο 7-8 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς εκπαίδευση του Δικτύου της Jeep με θέμα την νέες προηγμένες υπηρεσίες Connectivity των μοντέλων της μάρκας, αλλά και τις εξελίξεις που περιμένουμε στα θέματα της ηλεκτροκίνησης και των υβριδικών μοντέλων καθώς η μάρκα θα λανσάρει στην αγορά τον προσεχή Ιούνιο τα νέα plug-in Hybrid Jeep Renegade και Compass. Στη διοργάνωση συμμετείχαν περισσότερα από 60 άτομα (πωλητές και στελέχη της FCA Greece).

Αναμνηστική φωτογραφία συνεργατών της μάρκας Jeep απ' όλη την Ελλάδα

———————————————————————————————-

Ο Νίκος Αρμενάκης (πρώην marketing manager Kia) έκανε την εκπαίδευση στον τομέα electrification στους συνεργάτες του δικτύου της Jeep. Αντίστοιχα την εκπαίδευση στο ” Connectivity” έκανε ο Βασίλης Μινάρδος.

O Νίκος Αρμενάκης

———————————————————————————————-

Ένα τριήμερο (από 13 έως και 15 Δεκεμβρίου) γεμάτο εκπλήξεις ετοιμάζει η Peugeot μέσω του δικτύου της σε όλη την Ελλάδα με αφορμή το ολοκαίνουργιο Peugeot 208. Για να το… γιορτάσει καλύτερα η γαλλική μάρκα θα προσφέρει όλα τα μοντέλα της γκάμας σε μοναδικές τιμές…

Το νέο Peugeot 208

 

———————————————————————————————-

Μία γυναίκα – επιχειρηματίας από τον κλάδο του αυτοκινήτου είναι υποψήφια για μάνατζερ της χρονιάς στα InBusiness Awards 2019 της Κύπρου. Ο λόγος για την Χριστιάννα Διογένους που ηγείται της εταιρείας Unicars, κάτω από την ομπρέλα της οποίας βρίσκονται οι μάρκες VW, Audi, SEAT και Skoda. Να θυμίσουμε πως στη συγκεκριμένη εταιρεία διευθυντής Marketing είναι ένας γνώριμος από την Ελλάδα, ο Κωνσταντίνος Ανανιάδης.

Όσοι θέλετε να ψηφίσετε μπορείτε να το κάνετε πατώντας ΕΔΩ

 

H Χριστιάννα Διογένους

———————————————————————————————-

Ευχάριστη έκπληξη στην έκθεση Driving the Future η εμφάνιση της Έλλης Νικολαίδη, κόρη της Αγγέλας Μπιτσάνη, μέχρι πρότινος υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στην εταιρεία JLR.

Η Έλλη Νικολαίδη δίπλα στην BMW i8 Roadster

 

———————————————————————————————-

Στη VW Bank ως Sales Director έχει μετακομίσει ο Γιώργος  Γαρδέλης, μέχρι πρότινος Sales Manager στην Toyota Hellas…

Ο Γιώργος  Γαρδέλης

———————————————————————————————-

Στη θέση του Sales, Network Development & Training Director της Toyota Hellas βρίσκεται εδώ και μερικές εβδομάδες ο Ισαάκ Χασάν.

Ο Ισαάκ Χασάν

———————————————————————————————-

Στο Ecali Club πραγματοποιήθηκε η έκθεση Driving the Future. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο είδαμε 14 πολυτελή και όχι τόσο συνηθισμένα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες και παρά το γεγονός ότι οι προσδοκίες ήταν υψηλές φάνηκε πως κάτι έλειπε από το συγκεκριμένο event.

Η μίνι έκθεση πολυτελών αυτοκινήτων στο Ecali Club

 

———————————————————————————————-

Όπως το είχαμε γράψει από τις 18 Νοεμβρίου, ο Μιχάλης Γεωργιάδης αποχώρησε από το Drive και μετακόμισε στο gocar.gr. Το ρεπορτάζ μας επιβεβαιώθηκε έπειτα από την ανακοίνωση του gocar. Toν καλοσώρισε με video η εκδότρια Δήμητρα Σχοινοχωρίτη μαζί με όλη την ομάδα του Μέσου.

H Δήμητρα Σχοινοχωρίτη με τον Μιχάλη Γεωργιάδη

———————————————————————————————-

Νέο ρεκόρ πίστα στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Μεγάρων καταγράφηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο με οδηγό τον “Samino” ο οποίος τρέχει με Lamborghini Huracan. Συγκεκριμένα και κατά τη διάρκεια των επίσημων δοκιμαστικών του Σαββάτου ο γνωστός οδηγός με μεγάλη πείρα από πίστες αυτοκινήτου έριξε το χρονόμετρα στο  56.544, νούμερο το οποίο αποτελεί πλέον και το νέο ρεκόρ.

Ο "Samino" με Lamborghini Huracan (κάτω) έκανε νέο ρεκόρ πίστας στα Μέγαρα. Σε κάθε περίπτωση τα εντυπωσιακά αγωνιστικά οχήματα έκλεψαν την παράσταση

 

———————————————————————————————-

Την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους έκαναν κατά τη διάρκεια της έκθεσης Driving the Future στο Ecali Club, η Lamborghini Huracan EVO, το Land Rover Defender και η Jagura F-Pace με τους 550 ίππους.

Πάνω η Lamborghini Huracan EVO, κάτω δεξιά το Land Rover Defender και κάτω αριστερά η Jaguar F-Pace των 550 ίππων

 

———————————————————————————————-

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί σε ειδική εκδήλωση το Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το οποίο ψηφίζει συγκεκριμένη μερίδα δημοσιογράφων και εκπροσώπων Μέσων. Τα μοντέλα που συμμετέχουν είναι τα παρακάτω:
•    Audi A1
•    Citroen C5 Aircross
•    DS 3 Crossback
•    Kia XCeed
•    Mazda 3
•    Peugeot 208
•    Renault Clio
•    Skoda Scala
•    Suzuki Jimny
•    VW T-Cross

———————————————————————————————-

Εκδήλωση με 15 SUV πραγματοποίησε η εταιρεία Μακρής και συγκεκριμένα στην πίστα Attart Off Road Park. Πολύς κόσμος είχε την ευκαιρία να οδηγήσει μοντέλα των εταιρειών, Citroen, SEAT και Skoda τόσο εντός πίστας όσο και σε ειδική διαδρομή που είχε σχεδιάσει ο γκουρού των 4×4 Στέφανος Αττάρτ. Μία πετυχημένη εκδήλωση που έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να μάθει τι μπορεί να κάνει με ένα όχημα ελευθέρου χρόνου.

Είχε πολλά SUV για δοκιμή στην εκδήλωση της εταιρείας Μακρής

 

———————————————————————————————-

Η εισαγωγική εταιρεία των ελαστικών Yokohama που ανήκει στην εταιρεία Θεοχαράκης ΑΕ και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1957 στηρίζει τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Πρόσφατα έκανε δωρεά ελαστικά προκειμένου να μπορούν τα μέλη του να μετακινούνται με ασφάλεια.

Τέτοιες κινήσεις είναι παράδειγμα προς μίμηση

 

———————————————————————————————-

 

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου μεταδόθηκε το νέο επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction που παρουσιάζει ο Κώστας Στεφανής. Σε αυτό μπορείτε να δείτε και να μάθετε για τα: DS3 Crossback, Ford Ranger Raptor, Suzuki Swift & Ignis Hybrid, Mercedes GLC SUV και SEAT Arona CNG. Όσοι δεν… προλάβατε να δείτε την εκπομπή μπορεί να την παρακολουθήσετε παρακάτω:

 

———————————————————————————————-

Στην πίστα των Μεγάρων βρέθηκε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Jordan O’Brien ο οποίος οδήγησε το Legend Car FZ-09 (υδρόψυκτος κινητήρας Yamaha 900cc) της Fanny Flutters Racing Team στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων. Παρά το γεγονός ότι η προπόνηση που έκανε ήταν ελάχιστη κατάφερε να πετύχει χρόνο ρεκόρ 1:08:27. Μεταξύ των οδηγών έκανε την εμφάνισή του και ο εκπαιδευτής Γιώργος Καραμέρης με Legend Car προηγούμενης χρονιά (και κινητήρα Yamaha 1.300κ.εκ.) πετυχαίνοντας χρόνο 1:10:656.

O Jordan O’Brien (αριστερά) με τον επικεφαλής της Fanny Flutters Racing Team Δήμο Αρχοντούλη

———————————————————————————————-

 

Λίγες ημέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων ο Στράτος Φωτεινέλης θυμάται τις καλύτερες στιγμές του 2019 και φτιάχνει μία… σπέσιαλ εκπομπή. την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 17:30.

———————————————————————————————-

 

Κάθε Κυριακή στο Attica TV μεταδίδονται οι εκπομπές «R-Evolution» και «Παγκόσμια Πρωταθλήματα» και συγκεκριμένα στις 17:15 και 17:45 αντίστοιχα. Την παρουσίαση επιμέλεια έχουν οι Στάθης Πετρόπουλος και Γιάννης Φωτεινέλης.

 

———————————————————————————————-

Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού είναι πλέον η επίσημη εκπρόσωπος της Ελλάδος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA). Μέχρι πρότινος την ιδιότητα αυτή είχε η ΕΛΠΑ.

———————————————————————————————-

 

Δείτε παρακάτω το τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής μοτοσυκλέτας Moto & Bike TV που παρουσιάζει ο Γιάννος Κατσιμπάρος.

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

11-13 Δεκεμβρίου
VW Golf στην Πορτογαλία

12-13 Δεκεμβρίου
Peugeot 2008 στη Γαλλία

14 Ιανουαρίου
Nissan Juke στην Βοιωτία

21 Ιανουαρίου
Subaru Forester & XV e-Boxer στην Αττική

2-3 Φεβρουαρίου
Honda – e στην Ισπανία

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 10
4. www.protothema.gr 16
5. www.gazzetta.gr 17
6. www.iefimerida.gr 24
7. www.newsit.gr 25
8. www.sport24.gr 26
9. www.newsbeast.gr 33
10. www.sdna.gr 34
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 87
2. www.autogreeknews.gr 143
3. www.autotriti.gr 218
4. www.gocar.gr 247
5. www.autoagora.gr 312
6. www.traction.gr 366
7. www.drive.gr 425
8. www.4troxoi.gr 621
9. www.autoblog.gr 645
10. www.caranddriver.gr 752
11. www.caroto.gr 788
*όσα βρίσκονται κάτω από τη θέση 1.000 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 29
2. www.ix.gr 2.674
3. www.carwall.gr 6.864
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 25/11/2019 (16:00)

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μιλάμε για φοβερό παρκάρισμα. Έτσι απλά. Γιατί… μπορεί!

Τι να σχολιάσεις βλέποντας αυτή την εικόνα; Η... γαιδουριά σε όλο της το μεγαλείο!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης