Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Με τη… σκέψη στο σκάνδαλο dieselgate συνεχίζεται η καθημερινότητα στον κλάδο του αυτοκινήτου καθώς όλοι περιμένουν να μάθουν τι θα γίνει στη συνέχεια. Συζητήσεις επί Πολλά νέα που δεν τα περιμέναμε έχουν αυτή την εβδομάδα τα «Νέα της Πιάτσας»… συζητήσεων αλλά μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε πολύ ακόμα καθώς τα λεφτά που παίζονται είναι πάρα πολλά… Αναμένουμε να μάθουμε τι θα γίνει και με άλλες εταιρείες…

Εκτός από το σκάνδαλο που έχει δημιουργήσει πανικό, μη ξεχνάμε πως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 10-11 Οκτωβρίου έχουμε Ράλι Ακρόπολις. Φέτος θα μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά εκκίνηση αλλά και ειδικές διαδρομές ακόμα και από το κινητό σας τηλέφωνο. Το zougla.gr πήρε τα δικαιώματα από το Εurosport, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν!!!

Κατά τα άλλα και όπως λέμε κάθε εβδομάδα η ζωή συνεχίζεται, το ίδιο και τα παραλειπόμενα αλλά και παρασκηνιακά νέα τα οποία καταγράφουμε και δημοσιεύουμε. Τέλος, μην ξεχνάτε και τον τρόπο που μπορείτε να μας ενημερώνετε με τα δικά σας νέα. Μπορείτε να το κάνετε μέσω e mail με την ένδειξη «για τα νέα της πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα μέσω Facebook (Vasilios Saribalidis)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλή ανάγνωση!  

———————————————————

QUIZ:
Ποιος… συνάδερφος πλασάρει συνεχώς στις εταιρείες ότι εργάζεται σε πολλά Μέσα για να κάνει… παιχνίδι αλλά δεν ξέρουμε αν πληρώνεται από αυτά ή το κάνει για άλλους λόγους; Ε, ρε τι σου κάνει η δόξα!

———————————————————

Αποχώρησε λόγω.. συνταξιοδότησης από την SEAT ο Γιάννης Ιακωβίδης, κορυφαίος μάνατζερ και με γνώσεις που ελάχιστοι γνωρίζουν για την ελληνική αγορά του αυτοκίνητο.

———————————————————

Ο Χίτλερ για το σκάνδαλο dieselgate
Φυσικό επακόλουθο ήταν να μην… ξεφύγει ούτε ο Χίτλερ από το σκάνδαλο dieselgate. Όπως θα δείτε στο παρακάτω video ο Αδόλφος Χίτλερ πρωταγωνιστεί στην κλασική ταινία και αναφέρετε ουκ ολίγες φορές και σε δημοσιογράφους… Απολαύστε την.

 

———————————————————

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ράλι Ακρόπολις αλλά και στα ελληνικά χρονικά, διαδικτυακό Μέσο πήρε τα δικαιώματα από το Eurosport για την τηλεοπτική προβολή του εθνικού μας αγώνα. Το zougla.gr θα μεταδώσει ζωντανά με… φουλ τηλεοπτική κάλυψη την εκκίνηση του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 15:00. Επιπλέον, οι φίλοι του αγώνα θα μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά, ειδικές διαδρομές της Κυριακής με live streaming αλλά και τον τερματισμό.

 
———————————————————

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η ξαφνική (;) αποχώρηση και έπειτα από 16 χρόνια, της Χρύσας Αγρογιάννη από τη θέση της διευθύντριας επικοινωνίας της Ford Motor Hellas. Με e mail που έστειλε την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου και με τίτλο: «χαιρετώ προσωπικά την 4η εξουσία και όλους εσάς» έκανε γνωστό το διαζύγιο της με την εταιρεία έπειτα από 16 χρόνια! Διαβάστε παρακάτω τι έγραψε:

«Μετά από 16 χρόνια με τη Ford, έφτασε η κατάλληλη στιγμή να αποχωρήσω από τη Ford Motor Ελλάς και να θέσω τον εαυτό μου σε μια νέα, εναλλακτική περίοδο. Αφιέρωσα τα τελευταία 16 χρόνια της ζωής μου στη Ford. Στη Ford έζησα σημαντικές επαγγελματικές εμπειρίες. Μοιραστήκαμε μαζί μοναδικές εμπειρίες. Οδηγήσαμε πρώτοι στην Εγνατία με το Mondeo. Ταξιδέψαμε από την Μεγάλη Ελλάδα με το Fiesta, στις Αλησμόνητες Πατρίδες με το Focus, και από την Αδριανούπολη με το C-Max  ως την κορυφογραμμή των βουνών της Κρήτης με το Ranger.

Εργάστηκα για μια από τις μεγαλύτερες μάρκες στον κόσμο, δούλεψα σε σημαντικά projects, όπως το λανσάρισμα του T-Bird στην Μινεσότα, απέκτησα νέες γνώσεις, γνώρισα ενδιαφέροντες ανθρώπους και νέους τόπους και μαζί με εσάς συνέβαλα σημαντικά σε ένα από τα μεγαλύτερα come-backs εταιρείας στα χρονικά της αυτοκινητιστικής αγοράς στον τόπο μας. Δεν μου είναι εύκολο να σας πω «αντίο».

Σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ σας για τη συνεργασία και σας εύχομαι Υγεία και Δύναμη για τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει ο κλάδος του αυτοκινήτου».

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τα επόμενα επαγγελματικά βήματα της κ. Αγρογιάννη αλλά σίγουρα μετά τις 15 του μήνα θα πραγματοποιήσει ένα ταξίδι αναψυχής στην Αμερική!

Η Χρύσα Αγρογιάννη ήταν 22 χρόνια σε θέσεις επικοινωνίας εισαγωγικών εταιρειών. Έξι χρόνια στη Skoda και 16 στην Ford

 
———————————————————

Στην Πορτογαλία έγινε η παρουσίαση της ναυαρχίδας της BMW με την κωδική ονομασία Series 7.

———————————————————

Κυκλοφόρησε το περασμένο Σάββατο 3 Οκτωβρίου το νέο τεύχος το περιοδικού Car and Driver, μαζί με το εφημερίδα Έθνος. Όσοι δεν το πρόλαβαν η το ξέχασαν μπορούν αν το αγοράσουν από το περίπτερο καθώς διατίθεται και ξεχωριστά.

 
———————————————————

Κλείνει πολύ σύντομα από ότι το υπολογίζαμε το deal με την εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Skoda. Προς το παρόν πάντως η BIAMAΡ (η σημερινή εισαγωγική εταιρεία) κλείνει τα δικά της καταστήματα λιανική πώλησης.

———————————————————

Αναβαθμίζεται ο Θανάσης Αγγελής στην Kosmocar και αναλαμβάνει σύντομα νέες αρμοδιότητες πολύ σημαντικές για την εταιρεία.

 
———————————————————

Επετειακό το τεύχος του περιοδικού 4 Τροχοί καθώς αυτό το μήνα συμπληρώνει 45 χρόνια στο περίπτερο…

 
———————————————————

Δώδεκα Έλληνες δημοσιογράφοι ήταν στην αποστολή της Opel στην Σλοβακία για την παρουσίαση της νέας γενιάς του Astra.  

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι μόλις έχουν φτάσει στη Σλοβακία...

———————————————————

Στη Σουηδία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες η δημοσιογραφική παρουσίαση του Mini Cooper S Clubman

———————————————————

Δημοσιογραφική παρουσίαση ετοιμάζει η Jeep για την έκδοση του Renegade με τον κινητήρα 1.4 και το 9άρι κιβώτιο.

———————————————————

Τι κοινό έχουν η Βίκυ Καραδήμου και ο Νίκος Μαρτίνος από τα γραφεία Τύπου της Kosmocar και Volvo αντίστοιχα; Και οι δύο καταλαβαίνουν ποιος τους παίρνει τηλέφωνο χωρίς να ρωτήσουν όνο,α, αρκεί να ακούσουν μία λέξη! Με λίγα λόγια έχουν και… μαντικές ικανότητες!

 
———————————————————

Την 1η Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει μαζί με την εφημερίδα Καθημερινή ένθετο για το αυτοκίνητο. Θα το επιμεληθεί ο Άρης Γαλανόπουλος ενώ την υπογραφή του θα βάλει και ο Γιάννης Κουτελιέρης.

———————————————————

Αποχώρησε ο Θανάσης Τροχαλίδης από την Kosmocar τον οποίο οι περισσότεροι θυμούνται ως επικεφαλής των επαγγελματικών της VW. Τελευταία κατείχε τη θέση του διευθυντή  ενοικιάσεως πολυτελών αυτοκινήτων.

 
———————————————————

Μεγαλώνει και άλλο η ραδιοφωνική εκπομπή Auto Club που παρουσιάζει ο… καυστικός Πάρις Ποντίκας ο οποίος ξαναχτυπά στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ στους 96.1 και 105.8. Εκτός από την εκπομπή του Σαββατοκύριακου (13:00-14:00), κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή θα μας ενημερώνει και με τρίλεπτα με πληροφορίες, χρηστικά και χιούμορ!

———————————————————

Με την αποχώρηση της Χρύσας Αγρογιάννη από τη θέση της διευθύντριας επικοινωνίας στην Ford Motor Hellas τα… προγνωστικά και οι συζητήσεις για το ποιος ή ποια θα αναλάβει τη θέση αυτή πάνε και έρχονται. Προς το παρόν δεν γίνονται σκέψεις να προσληφθεί κάποιος «απ’ έξω» και τη δουλειά θα αναλάβει στέλεχος της εταιρείας που ήδη εργάζεται σε αυτή.
———————————————————

 

Χορηγός του ΤΕDx Academy που φέτος είχε ως βασική θεματολογία την εξέλιξη ήταν η Mercedes Benz Hellas.  

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής και σε όσους βρέθηκαν εκεί τους δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους όσον αφορά την εξέλιξη, παίζοντας ένα διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων σχετικά με την ιστορία του εφευρέτη της αυτοκίνησης και την εξέλιξη της μάρκας Mercedes-Benz στα 129 χρόνια ύπαρξής της.  

 
———————————————————

Τη νέα Χ1 και την Σειρά 3 παρουσιάζει την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου η BMW Hellas. Η δημοσιογραφική παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην Βυτίνα Αρκαδίας.

———————————————————

Όχι ένα αλλά δύο δημοσιογραφικά Ford Mustang 2.3 θα έχει στο στόλο της η Ford Motor Hellas ενώ όπως μαθαίνουμε αργότερα θα προστεθεί στη γκάμα και ένα με κινητήρα 5.0 λίτρα. Ξεκάθαρο το μήνυμα της μάρκας που θέλει να προωθήσει το ποθητό muscle car.

Ήδη τα πρώτα Mustang έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν και στην Ελλάδα...

———————————————————

Όχι μόνο παρουσιάζουν αλλά τρέχουν κιόλας σε αγώνες! Σταμάτης Κατσίμης και Πάνος Σειτανίδης στο PICK Πάτρας που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 3-4 Οκτωβρίου.

 
———————————————————

Σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» τα περιοδικά Auto Bild και Auto Τρίτη για το χρονικό διάστημα 21-27 Σεπτεμβρίου πούλησαν 5.330 και 4.900 τεύχη αντίστοιχα.

———————————————————

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**

Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)
1. www.zougla.gr 6
2. www.protothema.gr 11
3. www.newsit.gr 13
4. www.gazzetta.gr 14
5. www.sport-fm.gr 16
6. www.in.gr 19
7. www.news247.gr 20
8. www.car.gr 28
9. www.newsbeast.gr 29
10. www.newsbomb.gr 32
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.newsauto.gr 227
2. www.autotriti.gr 322
3. www.autoblog.gr 378
4. www.gocar.gr 727
5. www.4troxoi.gr 756
6. www.caranddriver.gr 1.029
7. www.caroto.gr 1.408
8. www.drive.gr 1.663
9. www.carzine.gr 1.779
10. www.motornews.gr 1.849
*οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα
**μέτρηση 5/10/2015

———————————————————

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 

Ο δημοσιογράφος του gazzetta.gr Γιώργος Βαρίνος βρήκε τρόπο να ξεφύγει από την καθημερινότητα!!! Όπως μπορείτε να δείτε το έχει ρίξει στο θαλάσσιο σκι… Θεέ μου!! Τι στυλ!!!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης