Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Του Αγίου Πνεύματος σήμερα και το μυαλό μας με αυτή την όμορφη καλοκαιρινή μέρα, ταξιδεύει και σκέφτεται διακοπές, αλλά με λίγο… προβληματισμό λόγω του κορονοϊού.

Το καλοκαίρι ήρθε αλλά ο κορονοϊός δε λέει να μας αποχαιρετήσει...

Με άλλο… μάτι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως θα διαπιστώσατε τις τελευταίες ημέρες μονοπώλησαν το ενδιαφέρον τα κίνητρα της Κυβέρνησης για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, κάτι που θα τεθεί σε ισχύ προς τα τέλη Ιουλίου. Μία κίνηση πολύ ενδιαφέρουσα Το Κράτος έχει αρχίσει να βλέπει από άλλη οπτική πλευρά το αυτοκίνητο…από διάφορες οπτικές και μάλιστα από ορισμένες που ίσως πολλοί να μην έχετε σκεφτεί.

Για παράδειγμα, ξέρουμε όλοι πως οι Κυβερνήσεις συνήθως συμπεριφέρονται εχθρικά απέναντι στο αυτοκίνητο. Πλέον έχει αρχίσει να βλέπει το αυτοκίνητο με… άλλο μάτι, δηλαδή ως είδος ανάγκης και όχι ως είδος πολυτέλειας. Είναι κάτι που φαίνεται και το καταλαβαίνουμε με τις κινήσεις που γίνονται.

Ωστόσο ευχόμαστε να μην είναι και πάλι ένα τρικ για να πέσουμε στη… φάκα κάτι που έχουμε ζήσει στο παρελθόν και χιλιάδες από εμάς τρέχαμε και δεν προλαβαίναμε (να… πληρώνουμε). Ας ευχηθούμε πως όλα θα πάνε καλά!

Η ηλεκτροκίνηση έχει αρχίσει να μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας...

Έρχονται αλλαγές

Από εκεί και πέρα, βλέπουμε πως γίνονται αλλαγές στις εταιρείες (κυρίως εσωτερικές), αλλά να ξέρετε πως θα Η Κυβέρνηση θα απαγορεύσει την εισαγωγή οχημάτων τεχνολογίας Euro 1,2 & 3δούμε και άλλες, ορισμένες μάλιστα θα είναι και πολύ κραυγαλέες. Υπομονή λοιπόν, το καλοκαίρι είναι εδώ, η αγορά δείχνει ότι κινείται και αναμένουμε τη συνέχεια που ευχόμαστε – ελπίζουμε, να μην έχει σκαμπανεβάσματα.

Κλείνοντας να μην ξεχάσω να αναφέρω και την ανακοίνωση της Κυβέρνησης σχετικά με τα παλιά εισαγόμενα αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα θα απαγορεύσει αυτά που είναι τεχνολογίας Euro 1,2 και 3, ενώ θα επιβάλει φόρο στην περίπτωση των οχημάτων τεχνολογίας Euro 4. Όπως τόνισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, «η Ελλάδα δεν θα γίνει νεκροταφείο αυτοκινήτων». Για να δούμε… 

Επειδή τα SUV είναι για να τα χαίρεσαι πρέπει να το κάνετε! Γι' αυτό είναι... (στη φωτό το Citroen C5 Aircross)

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

#ΠροσοχήΑκόμαΣτονCovid-19

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

Ανακοινώθηκαν τα μέτρα που θα ψηφιστούν και αφορούν στα κίνητρα για αγορά αυτοκινήτου και μάλιστα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα οι ιδιώτες θα έχουν όφελος το 15% της αξίας του ηλεκτρικού οχήματος με μέγιστο κέρδος τα 5.500 ευρώ. Το μέτρο θα ισχύσει μόνο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα με λιανική τιμή προ φόρων τα 40.000 ευρώ. Κίνητρα θα υπάρξουν για τα ηλεκτρικά μηχανάκια και ηλεκτρικά ποδήλατα. Για τα ταξί το όφελος θα αγγίζει το 25% της αξίας με μέγιστο κέρδος τα 10.500 ευρώ. Για τα υβριδικά (plug in hybrid) όφελος θα έχουν μόνο όσοι θέλουν να τα αποκτήσουν για ταξί ενώ θα υπάρξουν κίνητρα και για επαγγελματικά ηλεκτρικά οχήματα.

Συνολικά 19 φορείς και 2 υπουργεία υπέγραψαν τα μέτρα με τα κίνητρα που θα ψηφιστούν για τα ηλεκτρικά οχήματα

 

———————————————————————————————-

 

Οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για τα κίνητρα της αγοράς αυτοκινήτου έγιναν στο Γκάζι και όπως διαπιστώσαμε το παρών έδωσαν ακόμα και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο όπως οι, Γιώργος Βασιλάκης, Τάκης Θεοχαράκης, Ιωάννης Σαρακάκης και Σταύρος Τάκη.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με υπουργό Κωστή Χατζηδάκη τον πρόεδρο του ΣΕΑΑ Γιώργο Βασιλάκη (δεξιά), πρόεδρο της Σφακιανάκης Α.Ε. Σταύρο Τάκη (δεύτερο από αριστερά) και τον επικεφαλής της MINI Μάνο Δρακωτό

 

———————————————————————————————-

 

Την πορεία της κατασκευής του ελληνικού πρωτότυπου CHAOS θα ανακοινώσει σε λίγες ημέρες ο Σπύρος Πανόπουλος καθώς χιλιάδες είναι αυτοί που αναρωτιούνται σε τι στάδιο βρίσκεται. Παράλληλα ο Έλληνας κατασκευαστής θα κάνει γνωστό και το όνομα του δεύτερου πρωτότυπου που θα είναι έτοιμο μέχρι την άνοιξη του 2021.

 

———————————————————————————————-

 

Η SEAT ετοιμάζει για τα μέσα Σεπτεμβρίου δημοσιογραφική εκδήλωση στο Μπιλμπάο για τα Ateca και Tarraco FR.

 

———————————————————————————————-

 

Δέκα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα βρέθηκαν στο χώρο που πραγματοποιήθηκαν οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για τα κίνητρα. Συγκεκριμένα είδαμε τα: Nissan e-NV 200, Hyundai KONA, KIA Nero, BMW i3, Peugeot 208, VW Golf, Opel Corsa, Skoda Citigo, MINI Cooper και Smart ForTwo.

 

———————————————————————————————-

 

Στα 1.000 ευρώ μεταφράζεται το όφελος της απόσυρσης όταν θα ισχύει (υπολογίζεται από τον Ιούλιο) αλλά μόνο στην περίπτωση που ο πελάτης αποκτήσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

 

———————————————————————————————-

 

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Σύρο το 1972, το Enfield E8000 είχε δίπλα του ο Πρωθυπουργός όταν ανακοίνωσε τα μέτρα για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Το συγκεκριμένο το έφεραν από το βιομηχανικό μουσείου της Σύρου για τις ανάγκες της εκδήλωσης. Στο χώρο βρέθηκαν και δύο ηλεκτρικά μονοθέσια του ΤΕΙ Αιγάλεω αλλά και ένα διαμορφωμένο ηλεκτρικό λεωφορείο 17 θέσεων.  

Το πρώτο ηλεκτρικό που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα το Enfield E8000 ήταν στην εκδήλωση όπου ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα κίνητρα της ηλεκτροκίνησης

 

———————————————————————————————-

 

Η Μαρία Μαντωνανάκη έχει αναλάβει εδώ και λίγες ημέρες Επικεφαλής των ηλεκτρικών μοντέλων της Peugeot. Μία κίνηση που πολλοί θεωρούν… ματ και θα αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα στην κατηγορία.

Η Μαρία Μαντωνανάκη

 

———————————————————————————————-

 

Σε οργανωτικές αλλαγές προχώρησε η Opel Ελλάς με ισχύ από την 1η Ιουνίου.  Συγκεκριμένα ο Τάσος Αραμπατζής από διευθυντής marketing, αναλαμβάνει τη θέση του διευθυντή Πωλήσεων.

Ο Τάσος Αραμπατζής

 

———————————————————————————————-

Ο Αναστάσιος Καραμπέρης από την 1η Ιουνίου αναλαμβάνει τη θέση του διευθυντή marketing της Opel Ελλάς. Μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση του Business Development Manager.

Ο Αναστάσιος Καραμπέρης

 

———————————————————————————————-

 

Την Ιωάννα Βελετά είδαμε μετά από πολύ καιρό και συγκεκριμένα στο Γκάζι όπου η Κυβέρνηση ανακοίνωσε τα κίνητρα της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων. Η ίδια ενημέρωσε και έδωσε πληροφορίες στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ηλεκτρικό Smart ForTwo.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει πληροφορίες για το ηλεκτρικό Smart από την Ιωάννα Βελετά

 

———————————————————————————————-

Με χιόνια και με… κρύα (αλλά και με ζέστες!) ο διευθυντής Επικοινωνίας της Nissan Γιάννης Μεθενίτης ενημερώνει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και τη νύχτας (!) για όσα συμβαίνουν γύρω από το όνομα της ιωπωνικής φίρμας.

Ο Γιάννης Μεθενίτης

 

———————————————————————————————-

Αφιέρωμα στα ηλεκτρικά οχήματα θα έχει την Παρασκευή 12 Ιουνίου στην εκπομπή του ο Άρης Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3. Μαζί του θα είναι και ο συντάκτης αυτοκινήτου Άρης Γαλανόπουλος όπου για μία ώρα (08:00-09:00π.μ.) θα αναλύσουν τα πάντα για τη νέα αυτή μορφή μετακίνησης (όσον αφορά την Ελλάδα).

———————————————————————————————-

 

Στις 7 Ιουλίου θα κυκλοφορήσει μαζί με την εφημερίδα Καθημερινή το ετήσιο μεγάλο αφιέρωμα για το αυτοκίνητο στο οποίο θα δοθεί ιδιαίτερη προσέγγιση στα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα. Την επιμέλεια έχει ο Άρης Γαλανόπουλος.

———————————————————————————————-

Την Κυριακή 7 Ιουνίου κυκλοφόρησε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού CAR.

———————————————————————————————-

Νέο κατάστημα ετοιμάζει η Jeep στα Βόρεια Προάστια (με την ΒΕΛΜΑΡ) και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αμαρουσίου, ακριβώς απέναντι από την παλιά Jeep (νυν Peugeot).

Ήδη οι ταμπέλες έχουν τοποθετηθεί

 

———————————————————————————————-

Το παγκόσμιο challenge «Everesting 10.000m», ολοκλήρωσε ο ποδηλάτης Τάκης Ξούρης, έχοντας την υποστήριξη της Skoda. Το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, είχε διάρκεια 18 ωρών συνεχόμενης ποδηλασίας και η απόσταση ξεπέρασε τα 300 χιλιόμετρα.

Ο ποδηλάτης Τάκης Ξούρης

 

———————————————————————————————-

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό e-208 παρέδωσε πριν από λίγες ημέρες στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η Peugeot Τζημόπουλος.

 

———————————————————————————————-

Στην Ελλάδα βρίσκονται ήδη τα πρώτα Skoda Octavia τελευταίας γενιάς…

 

———————————————————————————————-

Το πρώτο Peugeot 3008 Plug In Hybrid 4×4 των… 300 ίππων βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και όπως μαθαίνουμε σε χρώμα μαύρο!

 

———————————————————————————————-

 

Ένα Jaguar F-Type cabrio χρώματος γκρι εθεάθη στα ελληνικά logistics. Ένα μοντέλο που σπάνια κυκλοφορεί ανάμεσά μας.

 

———————————————————————————————-

Η Kosmocar, Επίσημος Εισαγωγέας των VW, Audi, Skoda και Ducati έκανε γνωστό στα Μέσα πριν από λίγες ημέρες, την εισαγωγή και διάθεση ηλεκτρικών ποδηλάτων. Η εταιρεία που θα δραστηριοποιείται με τα ηλεκτρικά ποδήλατα ονομάζεται  Kosmoride. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες παρείχε οχήματα στη συμβολική ποδηλατοδρομία που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

 

———————————————————————————————-

 

Με νέες μοτοσικλέτες Yamaha Tracer 700 εξοπλίζεται ήδη η Ελληνική Αστυνομία. Η παράδοσή τους έγινε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, στις εγκαταστάσεις των γραφείων Διεύθυνσης ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών. Οι συγκεκριμένες μοτοσικλέτες αποτελούν δωρεά του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, ενός ακόμη δωρητή που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του και του Ομίλου της Μοτοδυναμικής.

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

Έχουν ακυρωθεί όλες οι εκδηλώσεις λόγω του COVID-19

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.protothema.gr 3
2. www.lifo.gr 6
3. www.in.gr 7
4. www.zougla.gr 11
5. www.iefimerida.gr 24
6. www.newsit.gr 25
7. www.tanea.gr 26
8. www.gazzetta.gr 35
9. www.kathimerini.gr 37
10. www.newsbeast.gr 38
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 114
2. www.autogreeknews.gr 152
3. www.autotriti.gr 164
4. www.gocar.gr 181
5. www.traction.gr 227
6. www.autoagora.gr 336
7. www.drive.gr 401
8. www.caranddriver.gr 561
9. www.4troxoi.gr 603
10. www.autoblog.gr 693
*TOP10 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 27
2. www.ix.gr 3.570
3. www.carwall.gr 10.229
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 8/6/2020 (20:00)

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 80.700
2. Trcoff: 21.800
3. Drive magazine: 18.600
4. Carotogr: 9.870
5. Tractiongr: 7.250
6. 4Τροχοί: 2.550
7. Gocar: 2.450
8. CarGuysGr: 2.450
9. Newsauto: 2.110
10. Ariadni Gerasimidou: 1.970
11. Εκπομπή Οδηγώντας: 1.590
12. Επί Τροχών TV: 1.190
13. Auto Τρίτη: 1.110
14. Πάνος Σειτανίδης: 885
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 672
16. Auto Greek News: 351
*μέτρηση στις 8/6/2020 (20:00)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης