Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Δευτέρα σήμερα και όπως κάθε Δευτέρα (με εξαίρεση αυτές του Αυγούστου), είμαστε εδώ για το…  «Νο248» της αγαπημένης σας στήλης.  

Ενημέρωση, ειδήσεις και με θέματα που συνήθως δεν θα τα διαβάσετε πουθενά αλλού, γιατί το ξέρετε πολύ καλά πως θέλουμε να έχετε άποψη για όλα όσα συμβαίνουν στην πιάτσα όπως είναι και όχι όπως θέλουν κάποιοι να πλασάρουν.

Τα ηλεκτρικά αλλά και όσα μπαίνουν στην πρίζα έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους (στη φωτό το DS7 Crossback E-Tense)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αγορά… τσουλάει

Τις τελευταίες ημέρες, έχουμε παρατηρήσεις πως γίνονται πολλές συζητήσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα και Ο Ιούνιος κινείται αρκετά καλά για την αγορά του αυτοκινήτου… είναι λογικό μετά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης. Υπομονή χρειάζεται για να δούμε πότε θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται το σχέδιο με τα κίνητρα, που υπολογίζουμε προς τα μέσα με τέλη Ιουλίου.

Στα της αγοράς πάντως, φαίνεται πως αρχίζει να βρίσκει το ρυθμό της. Οι ταξινομήσεις δεν έχουν πιάσει αυτές της περυσινής περιόδου, όμως δείχνουν πως το γρανάζι κινείται και θα συνεχίσει να κινείται όσο ο… κορονοϊός δεν κάνει έντονα την εμφάνισή του. Όπως πάντως μου είπε και ένας φίλος, το καλοκαίρι και ιδίως τον Αύγουστο μαζί με τον κόσμο που θα φύγει για διακοπές θα… φύγει και ο COVID-19. Μακάρι και να μην μας ξαναέρθει!

Το σίγουρο είναι πως στο μυαλό μας στριφογυρίζουν οι διακοπές και δεν λείπουν οι σκέψεις αλλά και συζητήσεις για το ποιος θα είναι ο προορισμός. Υπομονή!

Όσοι δεν το έχετε καταλάβει ακόμα το καλοκαίρι ήρθε!!!

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

#ΤοΚαλοκαίριΉρθε

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

Μέσα στο καλοκαίρι υπολογίζεται πως θα ανακοινωθεί κάτι πολύ μεγάλο στην Ελλάδα που συζητιέται και έντονα…  

 

———————————————————————————————-

 

Θύμα εγκατάλειψης αυτός και η σύζυγός του έπεσε σήμερα το πρωί ο φωτογράφος Γιώργος Καραγιωργάκης στο Γαλάτσι. Όπως θα δείτε και στο σχετικό video, ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω τους και τους εγκατέλειψε. Σε επικοινωνία που είχαμε και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους.

 

———————————————————————————————-

 

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διοργανωτές της έκθεσης αυτοκινήτου, οι οποίοι, και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, είναι προγραμματισμένη για τα μέσα Οκτωβρίου στην αίθουσα ξιφασκίας στο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο. Όπως μαθαίνουμε θα υπάρξει και ειδικός χώρος για τα ηλεκτρικά οχήματα.

 

———————————————————————————————-

 

Ο Αντρέας Χαλμπές αναλαμβάνει το νέο επιχειρηματικό κομμάτι της Kosmocar με τα ηλεκτρικά ποδήλατα. Φυσικά παραμένει στη θέση του Επικεφαλής της Skoda auto…

Ο Αντρέας Χαλμπές (δεξιά) μαζί με τους, υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο.

———————————————————————————————-

 

Με επίσημη ανακοίνωσή της η Europ Assistance Greece, έκανε γνωστό ότι τοποθετεί τον Γιάννη Πετούλη στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Ο Γιάννης Πετούλης διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον κλάδο και έχει περάσει από πολλές υψηλές θέσεις εισαγωγικών εταιρειών αυτοκινήτου.

Ο Γιάννης Πετούλης

 

———————————————————————————————-

Τον Σεπτέμβριο θα ανοίξει η νέα επιβλητική αντιπροσωπεία Abarth, Alfa Romeo, Fiat και Jeep και συγκεκριμένα στην λεωφόρο Βουλιαγμένη 114 στη Γλυφάδα. Ο παλιός γνώριμος Κάρολος Σπυρόπουλος ετοιμάζει μία κάθετη μονάδα 3.700 τ.μ. που θα βγάζει μάτια και θα εξυπηρετεί τα νότια Προάστια.

Το σημείο που θα γίνει η νέα κάθετη μονάδα των ιταλικών μαρκών αλλά και η μακέτα του καταστήματος (χώρος πωλήσεων)

———————————————————————————————-

Έχει βουίξει η αγορά για το στέλεχος που ψάχνεται να… αποχωρήσει από εισαγωγική εταιρεία επειδή θεωρεί ότι τον έχουν υποβαθμίσει.

———————————————————————————————-

Το κέντρο της Αθήνας έχει αλλάξει σημαντικά τις τελευταίες ημέρες με τον «Μεγάλο Περίπατο», ο οποίος στην πράξη είναι ένα πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος που οι Αθηναίοι – Αθηναίες μπορούν να απολαύσουν τη βόλτα τους. Ωστόσο δε λείπουν τα παράπονα των οδηγών που ταλαιπωρούνται περισσότερο ελέω… κίνησης.

 

Εικόνα από τη νέα πραγματικότητα στο κέντρο της Αθήνας...

———————————————————————————————-

 

Σε λίγες ημέρες θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση το τι ακριβώς και πώς θα ισχύσει για τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

———————————————————————————————-

Πολλές συζητήσεις γίνονται για το θέμα των υποδομών για τα ηλεκτρικά οχήματα. Οι περισσότεροι αναρωτιούνται πώς και πότε θα γίνουν.

Οι υποδομές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αρχίσει να δημιουργούνται. Η φωτό είναι από το Δημαρχείο Λαμίας (πηγή φωτό: www.stereanews.gr)

 

———————————————————————————————-

 

Συνέντευξη στον ΣΚΑΙ 100.3 και στους Άρης Πορτοσάλτε και Άρη Γαλανόπουλο έδωσε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΣΕΑΑ Γιώργος Βασιλάκης, ο οποίος μίλησε για τα ηλεκτρικά οχήματα, τις υποδομές αλλά και τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα. Ακούστε παρακάτω όσα είπε:

 

———————————————————————————————-

 

Ανανεωμένος  εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση ο Πάρις Ποντίκας ο οποίο μίλησε για τα ηλεκτρικά, που τις τελευταίες ημέρες μονοπωλούν το ενδιαφέρον των συζητήσεων γύρω από τα αυτοκίνητα. Καλεσμένος και ο διευθυντής επικοινωνίας της Nissan Γιάννης Μεθενίτης. Δείτε παρακάτω το σχετικό video.

 

———————————————————————————————-

Καθημερινά πολλά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες εξαφανίζονται και ελάχιστα από αυτά τα βρίσκει η αστυνομία. Μεταξύ άλλων πριν από λίγες ημέρες εκλάπη μία σπάνια BMW Alpina E9 για την οποία όσοι έχουν πληροφορίες ο ιδιοκτήτης της δίνει αμοιβή ακόμα και 30.000 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 00447881441129 (κ. Κώστας) ή στο mail: ref600@gmail.com

Σαν τη συγκεκριμένη έχουν φτιαχτεί 500 σε όλον τον κόσμο...

 

———————————————————————————————-

Αυτό που συμβαίνει με τα… πληρωμένα like και τους πληρωμένους followers στα social media καταντά γελοίο. Και αυτό διότι κάποιοι πλασάρονται ότι έχουν απήχηση οι ίδιοι και τα θέματα που κάνουν αλλά η αλήθεια βρίσκεται αλλού. Βέβαια όλο αυτό γίνεται με στόχο αποκλειστικά και μόνο για να κερδίζουν μερίδιο της διαφημιστικής πίτας… Σε κάθε περίπτωση οι επικεφαλής των τμημάτων στις εταιρείες πως το δέχονται και δεν ζητούν αναλυτικά στοιχεία για να μάθουνε και την αλήθεια; Ή τους αρέσει η κοροϊδία ή θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Δεν εξηγείται αλλιώς…

 

———————————————————————————————-

 

Σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές του εμφανίσεις ο Τάκης Καϊτατζής συνομιλεί με τον Στράτο Φωτεινέλη και στην εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» για την πρωτόγνωρη κατάσταση που επικρατεί στους ελληνικούς αγώνες. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 18:00.

Τάκης Καϊτατζής (δεξιά) και Στράτος Φωτεινέλης

———————————————————————————————-

Εσωτερικές διαμάχες διαπιστώνουμε πως υπάρχουν στη Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Τα ερωτηματικά είναι πολλά, ωστόσο ευχόμαστε με την έναρξη των αγώνων να αλλάξουν τα δεδομένα και η ψυχολογία.

———————————————————————————————-

Από τις αρχές Ιουλίου και όπως είχαμε γράψει, θα ξεκινήσουν οι αγώνες αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Ήδη η ΟΜΑΕ ανακοίνωσε τα προσωρινά προγράμματα για τα πρωταθλήματα, αναβάσεων, ταχύτητας, ράλι ασφάλτου και ράλι χώματος.

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

Έχουν ακυρωθεί όλες οι εκδηλώσεις λόγω του COVID-19

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.protothema.gr 3
2. www.lifo.gr 6
3. www.in.gr 7
4. www.zougla.gr 11
5. www.iefimerida.gr 24
6. www.tanea.gr 25
7. www.newsit.gr 26
8. www.gazzetta.gr 33
9. www.tovima.gr 34
10. www.newsbeast.gr 35
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 112
2. www.autotriti.gr 158
3. www.autogreeknews.gr 159
4. www.gocar.gr 188
5. www.traction.gr 220
6. www.autoagora.gr 383
7. www.drive.gr 400
8. www.caranddriver.gr 528
9. www.4troxoi.gr 579
10. www.autoblog.gr 683
*TOP10 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 28
2. www.ix.gr 3.453
3. www.carwall.gr 10.392
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 15/6/2020 (13:00)

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 81.000
2. Trcoff: 22.200
3. Drive magazine: 18.700
4. Carotogr: 9.880
5. Tractiongr: 7.410
6. 4Τροχοί: 2.560
7. CarGuysGr: 2.490
8. Gocar: 2.480
9. Newsauto: 2.120
10. Ariadni Gerasimidou: 1.980
11. Εκπομπή Οδηγώντας: 1.630
12. Επί Τροχών TV: 1.190
13. Auto Τρίτη: 1.120
14. Πάνος Σειτανίδης: 884
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 678
16. Auto Greek News: 354
*μέτρηση στις 15/6/2020 (13:00)

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης