Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιτέλους και πάλι μαζί! Έπειτα από ένα καυτό και ξεχωριστό σε όλα τα επίπεδα καλοκαίρι, επιστρέψαμε. Από τη μία η ξενοιασιά, από την άλλη όμως η αγωνία της ενημέρωσης και ιδίως σε έναν κλάδο που δεν βρίσκεις να διαβάσεις – ενημερωθείς για το τι μπορεί να γίνεται πίσω από τις κάμερες.  

Επιστρέψαμε λοιπόν και ξεκινάμε και πάλι την ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στην αυτοκινητιστική πιάτσα…

Το καλοκαίρι έφυγε ή είναι ακόμα εδώ; (Στη φωτό δύο Ford Ranger Raptor και ένα Nissan Navara N-Guard)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τεχνάσματα

Πριν αρχίσουμε όμως τους σχολιασμούς «αντιγράφω» μία παράγραφο που εστάλη με επιστολή πριν από Να έχουμε τα μάτια μας 14 για να ξέρουμε τι συμβαίνει γύρω μας…λίγες ημέρες, από Μέσο σε εταιρείες:

«Γι’ ακόμα μία φορά όλες αυτές οι επισκέψεις (εννοώντας τα κλικ) έγιναν απευθείας με άρθρα που αφορούν το αυτοκίνητο, χωρίς να υπάρχουν άρθρα ποικίλης ύλης, παραπομπές από μεγάλα ειδησεογραφικά sites, αγγελίες μεταχειρισμένων, αυτόματο refresh στη σελίδα και όποια άλλα τεχνάσματα αυξάνουν σημαντικά τις επισκέψεις».

 Όπως μπορείτε να καταλάβετε τα… τεχνάσματα δε λείπουν από το χώρο, οπότε καλό είναι να έχουμε τα μάτια μας 14 και να ενημερωνόμαστε σωστά για να ξέρουμε τι γίνεται γύρω μας. Πολύ σημαντικό πάντως πως πλέον ο Έλληνας αναγνώστης δεν μασά κουτόχορτο και μπορεί να κρίνει…

Τα Crossover - SUV είναι για να τα χαίρεσαι ως... οχήματα ελευθέρου χρόνου και όχι ως οχήματα πόλης (στη φωτό το Nissan Juke που τραβά ένα Yamaha GP1800R)

Η αγορά περπατά…

Σίγουρα οι περισσότεροι περάσατε όμορφα και ξεκουραστήκατε. Όμως δεν παύει να μας προβληματίζει ο… Επιστροφή στα γραφεία, τα θρανία και στους δρόμους…Covid-19 που συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί. Σε κάθε περίπτωση ακούμε τους ειδικούς, προστατευόμαστε και σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα.

Η αγορά πάντως παρά τις πιέσεις που δέχεται «περπατάει», αν και υπάρχει προβληματισμός για τους επόμενους μήνες. Βασικά, αναμένουμε να μπούμε στην κανονική ρουτίνα, με επιστροφή στα γραφεία, στα… σχολεία και στους δρόμους!

Παιχνίδι για λίγες ημέρες ακόμη. Από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα σχολεία! (στη φωτό ένα Legend Car της Funny Flutters Racing Team)

 

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

Άραγε πότε θα σταματήσουμε να βλέπουμε επικίνδυνους οδηγούς;

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

To Ποίημα της Εβδομάδας*

 

Χιλιάδες views και επισκέψεις…
Βάζουν τον ηλεκτρονικό “μουσαφίρη”
σε πολλές σκέψεις…

* από αναγνώστη

 

———————————————————————————————

 

Σε μία μοναδική ιστορική αποκάλυψη προχωρήσαμε μέσα στον Αύγουστο (διαβάστε και το σχετικό άρθρο πατώντας ΕΔΩ) καθώς κάναμε γνωστό στον κόσμο ποιο είναι το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα όχημα που ξεκίνησε να φτιάχνεται από τον Νίκο Θεολόγο το 1908 και όπως θα δείτε σώζεται μέχρι και σήμερα. Για να πραγματοποιήσουμε το ρεπορτάζ έπρεπε να περάσουν τουλάχιστον δύο μήνες εντατικής δουλειά και γυρισμάτων προκειμένου να το μπορείτε να το δείτε στη μορφή που σώζεται έως σήμερα. Το διθέσιο όχημα ανήκει στον εγγονό του κατασκευαστή Νίκο Θεολόγο.

Δείτε το σχετικό video…

 

———————————————————————————————

 

Τις 6.909 ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων άγγιξε ο Αύγουστος, με την πτώση να φτάνει το 27,99% συγκριτικά με το 2019 (9.594 μονάδες). Toyota, Renault και Peugeot σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις.
Πωλήσεις Αυγούστου (2020)*
Toyota 912
Renault 653
Peugeot 560
VW 501
Hyundai 496
Skoda 389
Opel 351
Mercedes 292
Citroen 284
Ford 272
Suzuki 236
Nissan 230
Audi 217
KIA 217
Fiat 214
BMW 211
SEAT 150
MINI 134
Dacia 130
Volvo 109
Jeep 96
Mitsubishi 61
Honda 56
Land Rover 40
Alfa Romeo 32
Jaguar 27
Mazda 18
Lexus 9
Porsche 7
Subaru 2
Abarth 1
Ferrari 1
Smart 1

 

———————————————————————————————

Πραγματικά χαιρόμαστε όταν βλέπουμε συμπατριώτες μας να εργάζονται στο εξωτερικό και σε σημαντικές θέσεις. Αυτή τη φορά σειρά είχε ο Μιχάλης Χαλκιόπουλος ο οποίος από τον περασμένο Ιούλιο έγινε μέλος της αγωνιστικής ομάδας Formula 1 της Mercedes. Ο Μιχάλης Χαλκιόπουλος κατέχει τον τίτλο Graduate Process Analyst και ασχολείται με το τμήμα κατασκευής και παρακολούθησης ποιοτικού ελέγχου εξαρτημάτων του μονοθεσίου της Formula 1. Να σημειώσουμε πως ο συγκεκριμένος προέρχεται από μία «αγωνιστική» οικογένεια, με πάρα πολλές διακρίσεις σε αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων και… σκαφών τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

O Μιχάλης Χαλκιόπουλος

 

———————————————————————————————

 

Και επίσημα και όπως είχαμε γράψει, η Tesla έκανε την εμφάνισή της στο Golden Hall. Με το καλημέρα έχει φανεί πως η αμερικάνικη φίρμα θα παίξει αρκετά δυνατά στην Ελλάδα και ιδίως τώρα με τα οικονομικά κίνητρα που αφορούν στα ηλεκτρικά οχήματα.

 

H Tesla ήρθε στην Ελλάδα...

 

———————————————————————————————

 

Επίσημα από την 1η Σεπτεμβρίου ο Andreas Sieben ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου στο BMW Group Hellas ενώ όπως μαθαίνουμε στις 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί και ειδική εκδήλωση γνωριμίας. Να σημειώσουμε πως ο μέχρι πρότινος επικεφαλής Christian Haririan που ήταν στην Ελλάδα πέντε χρόνια μετακόμισε σε αντίστοιχη θέση του BMW Group Πολωνίας.

Ο Andreas Sieben

———————————————————————————————

 

Παντρεύτηκε ο Δήμητρα Αργυρόγλου στέλεχος του γραφείο Τύπου της εισαγωγικής εταιρείας των αυτοκινήτων Peugeot.

Η Δήμητρα Αργυρόγλου

 

———————————————————————————————

 

Μπαμπάς για πρώτη φορά έγινε ο Digital Marketing Supervisor της Renault Μάριος Ρούσσης, ενισχύοντας το μήνυμα της μάρκας #PassionForLife! Το σίγουρο είναι πως η κόρη, θα του πάρει τα μυαλά!

Όπως βλέπετε ο Μάριος Ρούσσης ήδη ξεκίνησε τις online αγορές για την κόρη...

 

———————————————————————————————

 

Αποχώρησε μετά από πολλά χρόνια συνεργασίας με το capital.gr o Δημήτρης Χατζητόλιος ο οποίος διατηρούσε τη στήλη του αυτοκινήτου.

Ο Δημήτρης Χατζητόλιος

 

———————————————————————————————

 

Μετά από πολλά χρόνια χωρίς δημοσιογραφικά δοκιμαστικά οχήματα Pick Up, η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Ford ετοιμάζει να δρομολογήσει τόσο το νέο Ranger όσο και το Raptor…

 

———————————————————————————————

 

Ο Πάνος Σειτανίδης θα είναι και φέτος ο ανθρωπος που θα αναλάβει την ενημέρωση του Τύπου που αφοράστο πρωτάθλημα καρτ IAME.

 

 

———————————————————————————————

 

Πολλές είναι οι εισαγωγικές εταιρίες οι οποίες θέλουν να παρουσιάσουν αυτοκίνητα αλλά το… σκέφτονται, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

 

———————————————————————————————

Πολύ σύντομα η Tesla θα ξεκινήσει και νέα επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα που θα συζητηθεί και θα σπάσει… ταμία.

 

———————————————————————————————

Στην Ελλάδα βρίσκονται ήδη τα πρώτα VW ID.3 τα οποία θα αρχίσουν να μεταφέρονται και στις αντιπροσωπείες τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον έχουν έρθει και τα 7 ID.3 που προορίζονταν για την ΔΕΘ η οποία ακυρώθηκε…

Ένα από τα πρώτα VW ID.3 που ήρθαν στην Ελλάδα...

 

———————————————————————————————

Αποχώρησε από την Kosmocar ο Τάσος Κολλάρος που τα τελευταία χρόνια κατείχε τη θέση του Marketing Manager VW Επαγγελματικά Οχήματα. Αναμένουμε τα επόμενα του βήματα πολύ… σύντομα!

Ο Τάσος Κολλάρος

 

———————————————————————————————

 

Ο Πάρις Ποντίκας που μας κρατά συντροφιά μέσα από το Πρώτο Πρόγραμμα κα την ΕΡΑ Σπορ ανήρτησε τη γιορτή των 25 χρόνων συμβίωσης και γάμου του με την Ελισάβετ Ιωαννίδη. Να τα εκατοστίσουν!

Ο Πάρις Ποντίκας και η Ελισάβετ Ιωαννίδη

 

———————————————————————————————

 

Δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο για 328 εργαζομένους της (όπως και συζύγους – παιδιά) έκανε ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη…

 

———————————————————————————————

 

Επιστρέφει στα ερτζιανά και συγκεκριμένα στον elladafm943 ο Κώστας Νικολακόπουλος. Θα παρουσιάζει κάθε Σάββατο 10:00-12:00 την εκπομπή X on Wheels.

 

Ο Κώστας Νικολακόπουλος

 

———————————————————————————————

 

Η νέα γενιά του Toyota Yaris βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα…

H 4η γενιά του ιαπωνικού μοντέλου στα logistics της εταιρείας Sarmed

 

———————————————————————————————

Από τον ερχόμενο Νοέμβριο αναμένεται να καθιερωθεί ένας ενιαίος ηλεκτρονικός πομποδέκτης (τύπου e-pass) που θα χρησιμοποιείται σε όλα τα διόδια σε όλη την Ελλάδα…

 

———————————————————————————————

Ενημέρωση απέστειλε το autogreeknews.gr που αφορά στις επισκέψεις του. Σύμφωνα με τους διαχειριστές το καλοκαίρι έκλεισε με 3.726.117 επισκέψεις, 1.450.623 μοναδικούς επισκέπτες, 10.581.677 προβολές σελίδων και ποσοστό εγκατάλειψης 3,96%.

 

———————————————————————————————

Τις 7.665.634 προβολές σελίδων έφτασε τον Αύγουστο το newsauto.gr σύμφωνα με ενημέρωση που απέστειλε στις εισαγωγικές εταιρείες.

———————————————————————————————

Λίγο έλειψε να έχουμε τραγωδία επί ελληνικού εδάφους με τον 6 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Ogier. Ο οδηγός της Toyota μαζί με δύο συναδέρφους του θέλησε να μετακινηθεί με ελικόπτερο από το γκολφ Γλυφάδας προς την Ιτέα και λίγο έλλειψε, αυτό να πέσει ελάχιστα δευτερόλεπτα αφότου απογειώθηκε. Τελικά αποφύγαμε το μοιραίο…

Με το συγκεκριμένο ελικόπτερο πήγε να πέσει ο Ogier...

 

———————————————————————————————

 

Επτά είναι πλέον τα σημεία εξυπηρέτησης πωλήσεων Mazda σε όλη την Ελλάδα. Πρόσφατα προστέθηκε στην οικογένεια της μάρκας αντιπροσωπεία στη Λαμία που βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της εταιρείας Καρέλλης ΕΠΕ.

Τα σημεία πώλησης Mazda αυξάνονται...

 

———————————————————————————————

 

Το νέο τεύχος του περιοδικού 4Τροχοί  κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα…

 

 

———————————————————————————————

 

Στα περίπτερα όλης της Ελλάδος βρίσκεται το τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού CAR

 

———————————————————————————————

Νέο αντιπρόσωπο στην περιοχή της Θεσσαλίας αναζητά σύμφωνα με πληροφορίες η BMW Hellas Motorrad.
 

 

———————————————————————————————

 

Το δεύτερο μέρος της μίνι… σειράς ταινιών της Yamaha για την Tenere 700 «Μία να τους ενώνει» βγήκε στον διαδικτυακό αέρα. Παρακολουθήστε το σχετικό video παρακάτω.

 

———————————————————————————————

 

Την εκλεκτή της καρδιάς του Μάντυ Ροΐδη παντρεύτηκε ο διευθυντής Marketing της Yamaha Νίκος Σκάρος..

.

Μάντυ Ροΐδη και Νίκος Σκάρος...

 

———————————————————————————————

———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

Έχουν ακυρωθεί όλες εξαιτίας του COVID-19

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 8
4. www.protothema.gr 11
5. www.iefimerida.gr 16
6. www.newsit.gr 18
7. www.gazzetta.gr 23
7. www.tanea.gr 26
9. www.kathimerini.gr 29
10. www.tovima.gr 30
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.autogreeknews.gr 50
2. www.newsauto.gr 53
3. www.gocar.gr 163
4. www.autotriti.gr 226
5. www.traction.gr 337
6. www.drive.gr 406
7. www.4troxoi.gr 482
8. www.caranddriver.gr 635
9. www.autoblog.gr 663
10. www.autoagora.gr 917
*TOP10 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 32
2. www.ix.gr 4.585
3. www.carwall.gr 7.898
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 7/9/2020 (18:00)

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 89.400 (+4.500)
2. Trcoff: 26.300 (+2.000)
3. Drive magazine: 19.600 (+500)
4. Tractiongr: 11.000 (+1.550)
5. Carotogr: 10.300 (+350)
6. CarGuysGr: 3.100 (+360)
7. Gocar: 2.930 (+240)
8. 4Τροχοί: 2.680 (+50)
9. Newsauto: 2.220 (+50)
10. Ariadni Gerasimidou: 2.050 (+40)
11. Εκπομπή Οδηγώντας: 2.050 (+190)
12. Επί Τροχών TV: 1.220 (+20)
13. Auto Τρίτη: 1.200 (+40)
14. Πάνος Σειτανίδης: 936 (+47)
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 780 (+53)
16. Auto Greek News: 371 (+11)
*μέτρηση στις 7/9/2020 (18:00)
**σε παρένθεση η διαφορά συγκριτικά με τον Ιούλιο

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης