Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε όλοι μας! Μία εβδομάδα, των… παθών, για τους περισσότερους γονείς που καλούνται πλέον να κάνουν τα πάντα ελέω Covid-19.

Ήδη η καθημερινότητά μας έχει γίνει μία ατελείωτη τηλεδιάσκεψη και η επικοινωνία μέσω τηλεφώνου είναι κάτι που ξεχνάμε να… μετρήσουμε στο τέλος της ημέρας.

Φυλακισμένοι στο ίδιο μας το σπίτι...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλείσαμε… προληπτικά

Προληπτικά λοιπόν η Κυβέρνηση έκλεισε τα δημοτικά σχολεία και η ζωή χιλιάδων Ελλήνων αλλάζει ακόμα Αφού κλείνουν τα σχολεία προληπτικά γιατί δεν γίνεται το ίδιο και με τους δρόμους που καθημερινά σκοτώνονται άνθρωποι; περισσότερο. Η προσαρμογή είναι πολύ σημαντική και πρέπει να το προσπαθήσουμε για να μπορέσουμε να περάσουμε όσο το δυνατόν ανώδυνα αυτήν την κατάσταση.

Ωστόσο η λέξη προληπτικά μας προβληματίζει ιδιαίτερα και μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν είναι σωστό να κλείσουν ακόμα και οι δρόμοι (προληπτικά πάντα) προκειμένου να μηδενίσουμε τα θανατηφόρα δυστυχήματα.

Είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των θυμάτων (νεκροί και βαριά τραυματίες) στην άσφαλτο που ένα κλείσιμο θα μηδένιζε και τους θανάτους.

Καλή είνα η Ελλάδα μας αλλά να μαθαίνουμε και τι συμβαίνει σε αυτήν... (στη φωτό το Audi e-Tron GT)

Θα το παλέψουμε

Στα της αγοράς τώρα, ο προβληματισμός υπάρχει αλλά όπως φαίνεται κάτι κινείται στην αγορά. Το σίγουρο Με το  lockdown σε ισχύ υπηρξε προβληματισμός…είναι πως δεν βιώνουμε καταστάσεις του πρώτου lockdown γιατί απλά ο κόσμος έχει μάθει, ξέρει πως να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις και συνεχίζει τη ζωή του με όσα προβλήματα υπάρχουν.

Όπως θα διαπιστώσετε η ειδησεογραφία και σήμερα είναι πολύ πλούσια γιατί πρέπει όλοι μας να ξέρουμε τι γίνεται στον κλάδο και να είμαστε ενημερωμένοι. Τα προβλήματα υπάρχουν αλλά με προσπάθεια και επιμονή θα τα καταφέρουμε και… τότε ποιος μας πιάνει!

Η ζωη συνεχίζεται οπότε κοιτάμε μπροστά! (στη φωτό το Nissan Navara N-Guard)

 

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Πρόβλημα με το μηχανογραφικό της σύστημα είχε το Υπουργείο Μεταφορών τον περασμένο μήνα (Οκτώβριο) με αποτέλεσμα τα στοιχεία των ταξινομήσεων να εμφανιστούν μειωμένα. Η σχετική λίστα με τις πωλήσεις έχει αναθεωρηθεί και οι πωλήσεις ανά μάρκα έχει ως εξής:

Πωλήσεις Οκτωβρίου*

  1. Peugeot 592
  2. Toyota 562
  3. VW 537
  4. Opel 499
  5. Hyundai 496
  6. Mercedes 427
  7. Renault 374
  8. Ford 327
  9. Nissan 317
  10. Suzuki 317
  11. Citroen 304
  12. Dacia 298
  13. BMW 236
  14. Fiat 228
  15. Audi 227
  16. Skoda 221
  17. KIA 211
  18. MINI 159
  19. Jeep 117
  20. SEAT 108

*ανεπίσημα στοιχεία
** πάνω από 100 ταξινομήσεις

 

———————————————————————————————-

Πολύ έξυπνος ο τρόπος της εισαγωγικής εταιρείας των αυτοκινήτων VW να πραγματοποιήσει την παρουσίαση του ID.3 στους δημοσιογράφους. Συγκεκριμένα τις ημέρες που γινόταν η παρουσίαση και κάθε μία ώρα, ένας – ένας δημοσιογράφος είχε ενημέρωση για το αυτοκίνητο από τον υπεύθυνο προϊόντος Θωμά Χαϊδή. Αμέσως μετά έπαιρνε το αυτοκίνητο και συνέχιζε για να δει στην πράξη όσα άκουσε…

Ο υπεύθυνος προϊόντος Θωμάς Χαϊδής (δεξιά) με τον διευθυντή δημοσίων σχέσεων της Kosmocar Νικόλαο Μαρτίνο και το νέο VW ID.3

 

———————————————————————————————-

 

Πάνω από 400 χιλιόμετρα καλύψαμε με το αμιγώς ηλεκτρικό Peugeot 208 οδηγωντας το εντός της πόλης. Το ίδιο το εργοστάσιο δίνει αυτονομία 340 χιλιόμετρα. 

Με το συγκεκριμένο ηλεκτρικό 208 της Peugeot - Κούτλας καταφέραμε να καλύψουμε πάνω από 400 χλμ. εντός πόλης!

 

———————————————————————————————-

 

Σαρωτικό το video με το Jeep Rubikong όπου αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και κατάφερε να φτάσει μέχρι τη θέση Νο16 στις τάσεις του ελληνικού YouTube, κάτι που σπάνια συμβαίνει με θέματα αυτοκινήτου…

Μετά τα τραγούδια και στη θέση Νο16 ένα video με Jeep. Σπάνιο για το ελληνικό YouTube!

 

———————————————————————————————-

 

Δημοσιογραφική διαδικτυακή παρουσίαση πραγματοποίησε στις 13 Νοεμβρίου η ομάδα του BMW Group για τη νέα Plug-in υβριδική BMW X2 και των Plug-in υβριδικών μοντέλων της μάρκας.

Στην εποχή του Covid-19 έτσι γίνονται οι... δημοσιογραφικές παρουσίασεις!

 

———————————————————————————————-

 

Την πρώτη ψηφιακή έκθεση ετοιμάζει το autotriti.gr η οποία θα ξεκινήσει από τις 24 Νοεμβρίου και θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδες…

Για πρώτη φορά γίνεται ψηφιακή έκθεση, σύμφωνα με το Auto Τρίτη

 

———————————————————————————————-

 

Σχεδόν… απαρατήρητη πέρασε η δημοσιογραφική παρουσίαση του Audi e-tron GT η οποία πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο πριν από μερικές εβδομάδες. Να θυμίσουμε πως για το συγκεκριμένο σπορ αυτοκίνητο επισκέφτηκαν την Ελλάδα σχεδόν 50 δημοσιογράφοι απ’ όλον τον κόσμο.

Μπορεί η παγκόσμια παρουσίαση να έγινε στην Ελλάδα αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε ούτε καν μυρωδιά...

 

———————————————————————————————-

 

Ετοιμάζει κάτι ωραίο για την πιάτσα ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Ford Motor Hellas Γιάννης Κάττωριτς; Το σίγουρο είναι πως θα μάθουμε σύντομα!

Ο Γιάννης Κάττωριτς

 

———————————————————————————————-

 

Ο Πάνος Σεΐτανίδης είναι από τους λίγους γνήσιους ρεπόρτερ του… πεζοδρομίου. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι είναι από τους δημοσιογράφους που έχουν κάνει συνέντευξη με παγκόσμιους πρωταθλητές της Formula 1, όπως: Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Nico Rosberg, Jenson Button, Kimi Raikkonen, Fernando Alonso, Michael Schumacher, Mika Hakkinen, Jacques Villeneuve, Alain Prost, Niki Lauda και Sir Jackie Stewart.

Ο Πάνος Σεϊτανίδης συνομιλεί με τον Lewis Hamilton, 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στη Formula 1

 

———————————————————————————————-

 

Ο κακός χαμός γίνεται τον τελευταίο καιρό για το ποιος έχει τα περισσότερα κλικ στην… πιάτσα. Τα ενημερωτικά mail στις εταιρείες πάνε… σύννεφο και κάθε μαγαζί προσπαθεί να αποδείξει πως είναι πρώτο και μάλιστα με τεράστια διαφορά, όχι μόνο από τους άλλους αλλά από τον δεύτερο. Το γεγονός αυτό έχει προβληματίσει τους περισσότερους επαγγελματίες που αναρωτιούνται μέχρι πού θα φτάσει όλο αυτό. Σε κάθε περίπτωση ούτε καν υπάρχει ενημέρωση για σωστό, ποιοτικό και δημοσιογραφικό περιεχόμενο.

Με τόσα κλικ στο ελληνικό διαδίκτυο έχουμε καταντήσει... κλικαδόροι!

 

———————————————————————————————-

 

Στόλο από D-Max παρέδωσε πριν από λίγες ημέρες στην ΕΥΔΑΠ η εισαγωγκή εταιρεία των αυτοκινήτων ISUZU

Τα Isuzu D-MAX στα χρώματα της ΕΥΔΑΠ

 

———————————————————————————————-

Ένα καθαρόαιμο ρεπορτάζ με την Αστυπάλαια και την πράσινη ανάπτυξη πραγματοποίησαν οι Μιχάλης Σταυρόπουλος και Μανώλης Σαλούρος. Οι δημοσιογράφοι του περιοδικού 4 Τροχοί έκαναν επιτόπου ρεπορτάζ και πήγαν για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τι θα γίνει στο νησί. Παρακολουθήσετε παρακάτω το video που ανήρτησαν.

 

———————————————————————————————-

 

Η εταιρεία Βροχίδης – Χατζής η οποία είναι αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Ford στην Θεσσαλονίκη είναι εδώ και λίγες εβδομάδες επίσημος αντιπρόσωπος και του βελτιωτικού οίκου Shelby στην Ελλάδα.

 

———————————————————————————————-

 

«Ο εξηλεκτρισμός είναι η νέα θρησκεία της αυτοκίνησης και ο Νίκολα Τέσλα ο αδιαμφισβήτητος Άγιος της. Μένει να βρούμε ημερομηνία εορτασμού». Ανάρτηση του Θωμά Ευθυμίου με συνοδευτικό το εξώφυλλο της Athens Voice στην οποία αρθογραφεί.

Η Athens Voice κυκλοφόρησε την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου

 

———————————————————————————————-

 

Αναβαθμισμένος δείχνει πως είναι ο Πάρις Ποντίκας στις μεταδόσεις του στην ΕΡΑ Σπορ και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» που παρουσιάζουν οι, Γιάννης Σαντοριναίος και Ηλίας Δρυμώνας. Στον αέρα τον ακούμε να μας ενημερώνει για το αυτοκίνητο στις 9:30π.μ. από Δευτέρα έως και Πέμπτη και φαίνεται πως ο ίδιος ταιριάζει… γάντι με τους παρουσιαστές της εκπομπής.

Καθημερινή ενημέρωση για το αυτοκίνητο από τον Πάρι Ποντίκα

 

———————————————————————————————-

 

Άλλαξε η πρόσοψη στα κεντρική γραφεία της εταιρείας Kosmocar στην Αργυρούπολη. Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό VW ID.3 πήρε τη θέση του VW Arteon…

Αλλαγές στην εικόνα του κτηρίου της Kosmocar στη λεωφόρο Βουλιαγμένης

 

———————————————————————————————-

Μέσω διαδικτύου πραγματοποιήθηκε η παγκόσμια παρουσίαση του ηλεκτρικού Ford Transit, μία παρουσίαση που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και οι Έλληνες δημοσιογράφοι.

Πάνω από 1.200 άτομα παρακολούθησαν διαδικτυακά την παγκόσμια παρουσίαση του ηλεκτρικού Ford Transit

 

———————————————————————————————-

 

Η εκπομπή ενός εκ των κορυφαίων αθλητικών ρεπόρτερ της βορείου Ελλάδος, Βασίλη Αναστασιάδη, στην ΕΡΤ Σερρών, φιλοξένησε το ρεπορτάζ που αναδείξαμε και θα βραβεύσει ο ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου) για το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο. (Διαβάστε σχετικά πατώντας ΕΔΩ).

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Αναστασιάδης

 

———————————————————————————————-

 

Την τελική δεκάδα των επικρατέστερων μοντέλων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα» θα ανακοινώσουν σύντομα τα μέλη του θεσμού στην Ελλάδα. Η «τελική δεκάδα» θα προκύψει από το σύνολο των καινούργιων μοντέλων που παρουσιάστηκαν στη χώρα μας το χρόνο που πέρασε και έπειτα από ψηφοφορία των μελών του θεσμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου. Τα υποψήφια μοντέλα είναι τα παρακάτω:

  1. Audi A3 Sportback
  2. BMW Σειρά 1
  3. Ford Puma
  4. Ford Kuga
  5. Hyundai i10
  6. Ηyundai i20
  7. Land Rover Defender
  8. Mazda CX-30
  9. Mazda MX-30
  10. Mercedes GLA
  11. Mercedes GLB
  12. Mercedes EQC
  13. Nissan Juke
  14. Opel Corsa
  15. Peugeot 2008
  16. Renault Captur
  17. Seat Leon
  18. Skoda Kamiq
  19. Skoda Octavia
  20. Toyota Yaris
  21. VW Golf
  22. VW ID.3
     

———————————————————————————————-

 

Το δικό του «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» θα βγάλει για το 2020 το newsauto.gr σε συνεργασία με το περιοδικό Car. Τα βραβεία θα δίνονται έπειτα από ψηφοφορίες τόσο του κοινού όσο και των συντακτών στα εν λόγω Μέσα. Η ψηφοφορία θα γίνεται από την σελίδα www.coty.gr

 

———————————————————————————————-

 

Για δεύτερη χρονιά η εταιρεία «Mercedes-Benz Α. Ισμαήλος Α.Ε.» θα συνεχίσει τη συνεργασία της με την ΠΑΕ ΑΕΚ.

 

———————————————————————————————-

 

Όσοι δεν το γνωρίζουν, στην Ελλάδα διεξάγεται και διαδικτυακό πρωτάθλημα μονοθεσίων και συγκεκριμένα το F1Axion Championship. Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μία γεύση από την παρουσίαση ενός τέτοιου μονοθεσίου για την περίοδο 2020-2021.

 

———————————————————————————————-

Ο Πρώην Γενικός Γραμματέας της Ο.Μ.Α.Ε. (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθκητισμού Ελλάδος), επί διοικήσεως Δημήτρη Μιχελακάκη, Αναστάσιος Καρκάνης, φιλοξενείται για πρώτη φορά τηλεοπτικά από τον Στράτο Φωτεινέλη και εκθέτει την δική του οπτική στη σημερινή κατάσταση των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου και καρτ. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00 π.μ.

Ο Αναστάσιος Καρκάνης(αριστέρα) και ο Στράτος Φωτεινέλης

 

———————————————————————————————-

 

Μία εικόνα χίλιες λέξεις και στο παρακάτω γράφημα της Formula 1 μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί την κυριαρχία της Mercedes στον κορυφαία θεσμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον πλανήτη…

Για πρώτη φορά ομάδα κατακτά 7 συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους...

 

———————————————————————————————-

 

Ένα απρόσμενο μήνυμα έλαβε ο Πάρις Ποντίκας μετά την ανάρτηση που έκανε με μία φωτογραφία (τα ονόματα είναι απλά συνωνυμία) που αφορούσε στους Γιάννη Μεθενίτη και Θανάση Αγγελή, διευθυντές δημοσιών σχέσεων σε Nissan και Hyundai αντίστοιχα. Οι συγκεκριμένοι δεν διατηρούν σχολές οδηγών αλλά μετά την ανάρτηση που έκανε το μήνυμα που έλαβε ήταν το παρακάτω (κάτω από την φωτογραφία).

«Καλησπέρα κύριε Ποντίκα. Είμαι συνάδελφος. Όχι στον τομέα του αυτοκινήτου. Το όνομά μου είναι Β.Γ. και είμαι Διευθυντής Σύνταξης ——- και στην εφημερίδα ——–. Είδα μια δημοσίευσή σας με τίτλο “ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ PR. ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ”. Την επισυνάπτω και σε φωτό. Αν καταλαβαίνω καλά είναι αναδημοσίευση από τον επίσης συνάδελφο Βασίλη Σαρημπαλίδη που την επανεμφανίσατε στις 17 Οκτωβρίου 2020, εκ νέου στο timeline του Facebook σας μετά το 2017 που πρωτοδημοσιεύτηκε. Σε αυτή εμφανίζονται δύο ονόματα και στοιχεία ιδιοκτητών σχολής οδηγών (Μεθενίτης και Αγγέλης). Επειδή ο ένας από τους δύο, και συγκεκριμένα ο Γιάννης Μεθενίτης είναι παλαιόθεν φίλος, θα ήθελα να ξέρω αν συμβαίνει κάτι με την περίπτωσή του γιατί διαβάζοντας την ανάρτηση που μου έστειλαν, αντιλαμβάνομαι ότι αφήνετε υπονοούμενα τα οποία δεν μπορώ να κατανοήσω, εκτός αν είναι κάτι άσχετο, τυχαίο και κάνετε χιούμορ. Αν έχετε την καλοσύνη, μου απαντάτε. Θα το εκτιμούσα πολύ για να ξέρω τι μου γίνεται επειδή τον συγκεκριμένο άνθρωπο τον γνωρίζω χρόνια και τον έχω σε εκτίμηση».

 

———————————————————————————————-

Ελέω καραντίνας πολλοί είναι αυτοί που θυμούνται τα παιδικά τους χρόνια. Κάτι ανάλογο που έκανε ο αντιπρόσωπος της Yamaha Μενέλαος Μερεμετσάκης ο οποίος ανήρτησε φωτογραφία που ήταν μικρός και έκανε άλματα!

Ο Μενέλαος Μερεμετσάκης σήμερα (αριστερά) και όταν ήταν 5 ετών! Ο μικρός είχε κολλήσει το μικρόβιο της μοτοσικλέτας...

 

———————————————————————————————

———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

Δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω Covid-19

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 6
3. www.protothema.gr 8
4. www.zougla.gr 11
5. www.iefimerida.gr 14
6. www.newsit.gr 17
7. www.tanea.gr 24
8. www.gazzetta.gr 27
9. www.ethnos.gr 29
10. www.liberal.gr 31
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 43
2. www.autogreeknews.gr 59
3. www.gocar.gr 196
4. www.autotriti.gr 204
5. www.traction.gr 219
6. www.drive.gr 437
7. www.autoagora.gr 486
8. www.caranddriver.gr 569
9. www.4troxoi.gr 593
10. www.autoblog.gr 665
*TOP10 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 41
2. www.ix.gr 7.492
3. www.carwall.gr 9.029
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 16/11/2020 (19:00)

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 95.300
2. Trcoff: 29.500  
3. Drive magazine: 20.100
4. Tractiongr: 12.400
5. Carotogr: 10.600
6. CarGuysGr: 3.690
7. Gocar: 3.360
8. 4Τροχοί: 2.750
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 2.370
10. Newsauto: 2.290
11. Ariadni Gerasimidou: 2.180
12. Auto Τρίτη: 1.280
13. Επί Τροχών TV: 1.240
14. Πάνος Σειτανίδης: 947
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 814
16. Auto Greek News: 384
*μέτρηση στις 16/11/2020 (19:00)

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης