Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Ήδη έχουμε αρχίσει να βιώνουμε λίγο την Έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε στην κανονικότητα ή μου φαίνεται;καθημερινότητα και τα απλά πράγματα που μας έλειψαν και αυτό είναι κάτι που μας αρέσει και ελπίζουμε να συνεχιστεί μέχρι να μπορούμε να πιούμε και ένα… καφεδάκι με τους φίλους μας!

Μικρός ο αριθμός κρουσμάτων αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν θάνατοι και δυστυχώς αυτό μας προβληματίζει περισσότερο γιατί κάποιοι από εμάς «χάνουν» τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας ευχηθούμε να το ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και ανώδυνα

Είπαμε να κάνουμε ένα απλό... live! Πού να το πάρουμε και σοβαρά... (στη φωτό αριστερά ο Αποστόλης Μαρούσης)

Πολλές αλλαγές

Στα αυτοκινητιστικά μας θέματα τώρα, οι μέρες αυτές είναι σα να βιώνουμε… μεταγραφική περίοδο και θα καταλάβετε τι εννοώ όταν θα ξεκινήσετε το διάβασμα των ειδήσεων. Και το γράφω με αυτόν τον τρόπο γιατί Η περίοδος που διανύουμε είναι σα να βρισκόμαστε σε μεταγραφικό παζάρι…Μεταγραφικό παζάρι…συνήθως αυτήν την περίοδο ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος στο ποδόσφαιρο. Ωστόσο φαίνεται πως η περίοδος που διανύουμε είναι η καλύτερη για τον κλάδο του αυτοκινήτου καθώς ακούμε τη μία μεταγραφή μετά την άλλη! Χαμός

Από εκεί και πέρα γίνεται της… Πόπης με τα social media. Με λίγα λόγια και απλά «είδα ψωμί και μπήκα» αραδιάζοντας τα ψέματα της αρκούδας, που δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί που τα πιστεύουν. Νούμερα, προωθήσεις, ακόλουθοι από τριτοκοσμικές χώρες, ψέματα και ότι άλλο μπορεί ο καθένας να φανταστεί για να κερδίσει την… εύνοια των δημοσίων σχέσεων της κάθε εταιρείας. Για τον αναγνώστη πραγματικά ποιος νοιάζεται;

Αν νομίζετε πως εξαιτίας του lockdown δεν γίνονται κόντρες δείτε το video που κάναμε…

 

Σεβασμός στη δουλειά του άλλου…

Τελικά καθημερινά διαπιστώνεις με τι ανθρώπους έχεις να κάνεις, ποιο είναι το επίπεδό τους και πόσο ΣΕΒΟΝΤΑΙ το επάγγελμά σου. Το πιο απλό παράδειγμα είναι το… τηλέφωνο. Επικοινωνείς με κάποιον και Είναι πολύ σημαντικό να σέβεσαι τον συνομιλητή σου αλλά και τη δουλειά του. Κάποιοι το κάνουν, κάποιοι άλλοι αδιαφορούν… βλέπεις αν υπάρχει απάντηση, αν σε πάρει πίσω ή αν τελικά σε… γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων με την κλασική δικαιολογία του lockdown, των τηλεδιασκέψεων κ.λπ.

Θα πρέπει κάποιοι να γνωρίζουν πως και ΕΜΕΙΣ έχουμε δουλειά, πώς δεν παρακαλάμε και δεν… γλύφουμε, αλλά σεβόμαστε τον συνομιλητή μας και του δείχνουμε την επαγγελματική εικόνα που πρέπει γιατί εκπροσωπούμε ένα «μαγαζί». Και το κάνουμε, κάθε μέρα, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, αργά το βράδυ ή στην έσχατη περίπτωση την επόμενη μέρα. Αλλά το ΚΑΝΟΥΜΕ! Δεν ξεχνάμε και ιδίως ανθρώπους που γνωρίζουμε. Τίποτε, παραπάνω τίποτε λιγότερο.

Καλό διάβασμα εύχομαι γιατί σήμερα έχετε να καταναλώσετε πολύ ώρα στην αγαπημένη σας στήλη…

Όσο και να θέλουμε δεν αλλάζουμε. Αυτή η ζημιά που βλέπετε έγινε 2 μέρες αφότου τα συνεργεία έφτιαξαν (;) το δρόμο

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

H ατάκα της εβδομάδας…

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολείσαι με άλλες μάρκες! Μόνο με τη δική μας θα έπρεπε να ασχολείσαι

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

Μετά από σχεδόν 1.5 χρόνο (και βάλε) χωρίς να υπάρξει καμία κίνηση, ενημέρωση κ.λπ., φαίνεται πως τα δύο Σωματεία ΕΣΑ (Ένωση Συντακτών Αυτοκινήτου) και ΕΣΣΑΜ (Ελληνικός Σύνδεσμος Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσικλέτας) βρίσκονται στην τελική φάση ενοποίησης ή… μη. Τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία που θα συζητήσουν τα ΔΣ των δύο Σωματείων και θα ανακοινωθεί η όποια απόφαση.

———————————————————————————————

 

Για πρώτη φορά στο ελληνικό YouTube δόθηκαν από κανάλι όχι ένα, ούτε δύο αλλά… 100 δώρα που σχετίζονται με το αυτοκίνητο. Τα συγκεκριμένα δόθηκαν έπειτα από κλήρωση που έγινε στο Instagram και αιτία ήταν οι 100.000 ακόλουθοι που ήδη έχει το κανάλι «Βασίλης Σαρημπαλίδης»

Δεϊτε στο παρακάτω video τι έγινε στο live με την κλήρωση!!!

———————————————————————————————

 

Αποχωρεί τέλος του μήνα από τη θέση του επικεφαλής στη μάρκα Mini, ο Μάνος Δρακωτός. Ήδη έχει κλείσει συμφωνία για να αναλάβει νέα θέση σε άλλη εταιρεία.

Ο Μάνος Δρακωτός

 

———————————————————————————————

 

Μεγάλες αλλαγές αλλά και μετακινήσεις (συνολικά 4) θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες στον κλάδο του αυτοκινήτου και μάλιστα σε πολύ ψηλό επίπεδο. Περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις των εταιρειών…

 

———————————————————————————————

Μετά τις «γνωστές»… αλλαγές που θα γίνουν σε μεγάλο όμιλο θα υπάρξει και συνέχεια;

 

———————————————————————————————

 

Από σήμερα αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή marketing στην KIA ο Αντώνης Παπαποστόλου. Να θυμίσουμε πως στα τέλη του 2020 αποχώρησε από την συγκεκριμένη θέση ο Νάσος Κραβαρίτης.

Ο Αντώνης Παπαποστόλου

 

———————————————————————————————

 

Ένας παλιός γνώριμος της πιάτσας, είναι ο νέος Marketing Director της εταιρείας Muvus.
Πρόκειται για τον Νίκο Αρμενάκη, γνωστό μας από την θητεία του στις μάρκες, Isuzu,Alfa Romeo, Hyundai και Kia. Η Muvus είναι μια εισαγωγική εταιρεία με ειδίκευση σε ATVs, μοτοσικλέτες, ηλεκτρικά scooter, ηλεκτρικά οχήματα επαγγελματικών χώρων, αλλά και Snowmobiles.Αντιπροσωπεύει τις μάρκες, Polaris, CFMOTO, Royal Enfield, Niu Scooters,  EMBuggy, Yamaha Golf Cars, Garia, Marshell,  Goupil, Gem, Mev καθώς και πάνω από 25 εταιρείες ελαστικών, ανταλλακτικών και αξεσουάρ.

Ο Νίκος Αρμενάκης με τα... μωρά του

 

———————————————————————————————

 

Στις 19 Ιανουαρίου ξεκίνησε και επίσημα η εταιρεία Stellantis NV, που γεννήθηκε έπειτα από ένα mega deal που έφτασε τα 52 δισεκατομμύρια δολάρια. Η νέα εταιρεία δημιουργήθηκε από την ένωση των «Fiat Chrysler Automobiles» και «PSA Group» και οι μάρκες που διαχειρίζονται είναι οι, Abarth, Alfa Romeo, Citroen, Chrysler, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, RAM και Vauxhall.

 

———————————————————————————————

 

Σύννεφο πάει η… κοροϊδία με την απήχηση σε αριθμούς που μπορεί να έχει μία ανάρτηση. Για παράδειγμα, στο YouTube και σε video που αφορά εταιρεία αυτοκινήτου βλέπουμε πάνω από 150.000 προβολές ενώ την ίδια ώρα τα σχόλια που διαβάζουμε είναι μόλις… 1!!!! Τελικά ακόμα και οι ίδιες οι εταιρείες κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους απλά ρίχνοντας ποσά για να βλέπουν στο σημείο που εμφανίζονται οι προβολές ένα μεγάλο νούμερο. Τίποτε άλλο.

 

———————————————————————————————

Τα ψεύτικαlike στο Facebook φαίνεται πως πουλάνε στα marketing των εταιρειών που συνεχίζουν να πιστεύουν πως «νιάου – νιάου στα κεραμίδια» κάνει ο ελέφαντας! Άραγε δεν αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν με εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους να μην υπάρχει ούτε ένα σχόλιο ακόμα και ούτε ένα like;

 

———————————————————————————————

Της μόδας πλέον τείνει να γίνουν και οι αγορασμένοι… πακιστανικοί ακόλουθοι και στο Instagram. Το παρατηρούμε τελευταία σε αρκετούς λογαριασμούς καθώς διαπιστώνουμε δυσανάλογα νούμερα ακόλουθων με like, σχόλια κ.λπ.

 

———————————————————————————————

 

Μία νέα ιστοσελίδα ξεκίνησε την δραστηριότητά της με θεματολογία τα αυτοκίνητα, την μοτοσικλέτα, τα σκάφη και γενικότερα την πολυτέλεια. Πρόκειται για το bestever.gr με έδρα την Κύπρο στο οποίο αθρογραφεί μία μικρή ομάδα δημοσιογράφων και petrolheads με επικεφαλής τον Γιώργο Βαρίνο.

 

———————————————————————————————

Πετυχημένη ήταν κατά γενική ομολογία η διαδικτυακή ελληνική παρουσίαση της νέας γενιάς του Citroen C4. Σε αυτήν είδαμε στελέχη της μάρκας ακόμα και τον Πολυχρόνη Συγγελίδη.

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του νέου Citroen C4

 

———————————————————————————————

Παράπονα και συζητήσεις έχει προκαλέσει πρόσφατη κίνηση εταιρείας να κάνει επιλεκτική διανομή αυτοκινήτων test drive, ενώ όπως έγραψε και ο δημοσιογράφος Γιώργος Ανδρής στον τοίχο του στο Facebook, ήταν για λίγους και εκλεκτούς.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Ανδρής

 

———————————————————————————————

 

Η Toyota κατάφερε για 8η συνεχή χρονιά να βρεθεί και πάλι στην 1η θέση των πωλήσεων αυτοκινήτων για το 2020, με συνολικές ταξινομήσεις 11.191 αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα βρέθηκε στην κορυφή των επιβατικών με 10.268 πωλήσεις, που αντιστοιχεί στο 12,7% της αγοράς, ενώ στα επαγγελματικά σημείωσε 923 ταξινομήσεις, που αντιστοιχεί στο 13,5% της αγοράς.

Η Toyota διατήρησε την πρώτη θέση

 

———————————————————————————————

 

Η Mercedes-Benz Ελλάς κατάφερε να κατακτήσει για 7η συνεχή χρονιά την πρώτη θέση στις πωλήσεις μεταξύ των premium κατασκευαστών σημειώνοντας 3.606 ταξινομήσεις επιβατικών μοντέλων και μερίδιο αγοράς 4,5%. Παράλληλα κατέλαβε την 9η θέση στο Top 10 του συνόλου της ελληνικής αγοράς.

Συνεχίζει να δείχνει τον... premium δρόμο η Mercedes

 

———————————————————————————————

 

Η εισαγωγική εταιρεία Kosmocar προχώρησε σε δωρεά ασθενοφόρου Volkswagen Crafter στο ΕΚΑΒ. Στην τελετή παράδοσης παρευρέθησαν, από την πλευρά της Kosmocar ο Διευθύνων Σύμβουλος Αντώνης Μαυριδόγλου και ο οικονομικός Διευθυντής Σταύρος Νιφόρας, ενώ εκ μέρους του Ε.Κ.Α.Β., το ασθενοφόρο παρέλαβε ο Πρόεδρός του, Νικόλαος Παπαευσταθίου.

Από αριστερά, Αντώνης Μαβριδόγλου, Νικόλαος Παπαευσταθίου και Σταύρος Νιφόρας

 

———————————————————————————————

 

Πωλήσεις και μέσω διαδικτύου έχει ξεκινήσει ήδη η Toyota, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα και από χορηγούμενη διαφήμιση στα social media…

Διαφήμιση της Toyota στα social media

 

———————————————————————————————

Προπληρωμένες κάρτες καυσίμων σε ιατρούς και νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας, προσέφερε η AVIN. Συνολικά, εδωσε προπληρωμένες κάρτες καυσίμων σε περισσότερους από 3.800 ιατρούς και νοσηλευτές, δωρεά που ξεπέρασε τα 300.000 ευρώ.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας (αριστερά)  μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της AVIN Oil, Δημήτρη Κονταξή

 

———————————————————————————————

Στις 2 Φεβρουαρίου 2021 θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή παρουσίαση η εταιρεία ελαστικών Pirelli.

 

———————————————————————————————

 

H Anytime πραγματοποίησε προσφορές υποστήριξης προς το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα το οποίο φροντίζει για την ανατροφή 107 κοριτσιών. Με τη συνεργασία του γνωστού chef Άκη Πετρετζίκη, ετοιμάστηκε ένα εορταστικό χριστουγεννιάτικο μενού αποκλειστικά για τα παιδιά του Ιδρύματος και τους ανθρώπους που τα φροντίζουν, το οποίο προσφέρθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης των ανθρώπων της Anytime στο Ίδρυμα.

 

———————————————————————————————

 

Διαδικτυακά πραγματοποιήθηκε η παγκόσμια παρουσίαση και τα αποκαλυπτήρια της νέας αμιγούς ηλεκτρικής Mercedes EQA. Την παρουσίαση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και Έλληνες δημοσιογράφοι.

Το νέο Mercedes EQA

 

———————————————————————————————

 

Φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων τοποθέτησε στα καταστήματα Praktiker στο νομό Αττικής, η Blink Charging Hellas, σε συνεργασία με την Globalsat. Αυτό σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων έχουν τη δυνατότητα να τα φορτίζουν όσο κάνουν τα ψώνια τους. Όλα τα σημεία διαθέτουν από έναν σταθμό φόρτισης (22kWh) με δύο θέσεις φόρτισης, με εξαίρεση το Praktiker Ταύρου όπου τοποθετήθηκαν δύο σταθμοί με συνολικά 4 θέσεις φόρτισης.

Σε ολοένα και περισσότερα σημεία τοποθετούνται φορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα

 

———————————————————————————————

 

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας το νέο τεύχος του περιοδικού 4Τροχοί.

 

———————————————————————————————

 

Ο αριθμός των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που ήρθε στην Ελλάδα το 2020 ανήλθε στις 56.389 μονάδες. Αντίστοιχα οι εισαγωγές του 2019 ήταν στις 71.095 μονάδες ενώ όσον αφορά τις καινούριες πωλήσεις ΙΧ, αυτές άγγιξαν τις 80.977.

 

———————————————————————————————

 

Στις αντιπροσωπείες της BMW βρίσκεται ήδη η νέα M4

Η BMW M4 στις εγκαταστάσεις της BMW Σπανός

 

———————————————————————————————

 

Τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα της SAIC έχουν πατήσει στην Ελλάδα.

 

Το νέο κινέζικο ηλεκτρικό επαγγελμτικό όχημα της SAIC

 

———————————————————————————————

 

Καλεσμένος στα Live που πραγματοποιεί μέσω Instagram το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου ήταν την περασμένη εβδομάδα ο Πάνος Σειτανίδης.

O Πάνος Σειτανίδης συνεχίζει να μας μαθαίνει ότι έχει σχέση με Formula 1...

 

———————————————————————————————

Τον Τάσο Ιαβέρη φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα στην εκπομπή του «Πάνω από τα Όρια» ο Στράτος Φωτεινέλης. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00.

Τάσος Ιαβέρης (κάτω) και Στράτος Φωτεινέλης

 

———————————————————————————————

 

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί η ευρωπαϊκή δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου Yamaha NMAX 125 και D’elight και συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα 19-20 Φεβρουαρίου 2021. Στην συγκεκριμένη θα παρευρεθούν και τρεις Έλληνες δημοσιογράφοι.

Το Yamaha NMAX 125

 

———————————————————————————————

———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

Θα πραγματοποιηθούν μόνο διαδικτυακές λόγω Covid-19

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 7
3. www.zougla.gr 8
4. www.protothema.gr 9
5. www.iefimerida.gr 13
6. www.newsit.gr 17
7. www.gazzetta.gr 27
8. www.tanea.gr 28
9. www.kathimerini.gr 30
10. www.ethnos.gr 31
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 43
2. www.gocar.gr 157
3. www.autogreeknews.gr 192
4. www.autotriti.gr 245
5. www.drive.gr 414
6. www.traction.gr 446
7. www.4troxoi.gr 461
8. www.autoagora.gr 558
9. www.caranddriver.gr 720
10. www.autoblog.gr 801
*TOP10 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 35
2. www.carwall.gr 7.218
3. www.ix.gr 9.869
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 25/1/2021 (18:00)

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 102.900
2. Trcoff: 34.300  
3. Drive magazine: 20.500
4. Tractiongr: 14.100
5. Carotogr: 10.800
6. CarGuysGr: 5.050
7. Gocar: 3.790
8. 4Τροχοί: 3.050
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 2.750
10. Newsauto: 2.490
11. Ariadni Gerasimidou: 2.290
12. Auto Τρίτη: 1.340
13. Επί Τροχών TV: 1.280
14. Πάνος Σειτανίδης: 1.060
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 874
16. Auto Greek News: 406
*μέτρηση στις 25/1/2021 (18:00)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης