Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλή εβδομάδα!!! Αν και λίγο αργά σήμερα, τελικά βγήκαμε! Με πλούσια θεματολογία και ειδήσεις που ενδιαφέρουν πολύ την… πιάτσα. Ποια πιάτσα; Μα αυτή που ασχολείται επαγγελματικά με το αυτοκίνητο και την μοτοσικλέτα. Ένα τεράστιο κοινό που μεταφράζεται σε δεκάδες χιλιάδες. Το νούμερο αυτό για όσους αναρωτιούνται πόσοι διαβάζουν τη στήλη…

Τελικά με όλα αυτά που ακούμε και ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα τέλη κυκλοφορίας. Όπως Άντε να ανακοινωθούν και τα τέλη μπας και σταματήσει αυτή η φημολογία… αποδεικνύεται ο καθένας γράφει ό,τι του κατέβει ή ό,τι θέλουν ορισμένοι να δει το φως της δημοσιότητας! Τόσο απλά… Ελπίζω σύντομα να σταματήσει το καθημερινό μαρτύριο του… τηλεφώνου καθώς όλοι θέλουν να μάθουν τι θα ισχύει και τι όχι!!

Μυστήριο από εκεί και πέρα το τι θα γίνει με την Mazda και την Skoda… Μην ανησυχείτε καθώς σύντομα θα ξέρουμε! Όπως σύντομα θα μάθουμε και πότε θα εισαχθούν νέα κινέζικα αυτοκίνητα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τα άλλα και όπως λέμε κάθε εβδομάδα, η ζωή συνεχίζεται, το ίδιο και τα παραλειπόμενα αλλά και παρασκηνιακά νέα τα οποία καταγράφουμε και δημοσιεύουμε. Τέλος, μην ξεχνάτε και τον τρόπο που μπορείτε να μας ενημερώνετε με τα δικά σας νέα. Μπορείτε να το κάνετε μέσω e mail με την ένδειξη «για τα νέα της πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα μέσω Facebook (Vasilios Saribalidis)

Υ.Γ. Ε,ε, έρχεται!!! Το εξώδικο… (θα το βγάλουμε και στην δημοσιότητα αν… τελικά μας το στείλουν!)

 

Καλή ανάγνωση!  

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

———————————————————

QUIZ:
Ποιου
πρώην εισαγωγέα αυτοκινήτων έχει κατάσχει το σπίτι, η τράπεζα; Παρ’ όλα αυτά το ακίνητο στην Εκάλη κατοικείται!!!

———————————————————

ΤΟ ΤΣΙΤΑΤΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Κάποιοι νομίζουν ότι θα… αναστηθούν από τις στάχτες τους, φλομώνοντας με report τα γραφεία Τύπου και μάρκετινγκ των εταιρειών, όλο υπερηφάνεια για τα κίβδηλα κατορθώματα τους. Μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι δεν έχουν το μπλοκέ για ξεκολλήσουν από τη λάσπη του διαδικτυακού χάους….

 
———————————————————

Δεύτερη πανευρωπαική παρουσίαση μετά την Σόφια για το νέο Fiat Tipo στην Αυτοκίνηση την ερχόμενη Παρασκευή 13 Νοεμβρίου… Πολύ καλή κίνηση από την ελληνική εταιρεία που θέλει να μπει και πάλι στο παιχνίδι…

———————————————————

Κυριακή 14:30 στον ΣΚΑΙ βγαίνει στον αέρα το νέο Traction με παρουσιαστή τον Κώστα Στεφανή: Δείτε παρακάτω το τρέιλερ…

 
———————————————————

Νέος τεύχος για το περιοδικό 4 Τροχοί που έκανε τη διαφορά με εξώφυλλο τα μονοθέσια των ελληνικών πανεπιστημίων που διακρίθηκαν στη Formula Student.

———————————————————

Πενταετία στην Nissan έκλεισε ήδη ο Γιάννης Μεθενίτης και συγκεκριμένα στο γραφείο Τύπου της εταιρείας. Είναι γνωστό στην πιάτσα πως παίζει πολύ δυνατά και αυτό φαίνεται…

———————————————————

Περιπτεράρες… αναμένεται από την Kosmocar στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου. Ακόμα και ολοκαίνουργιο Audi R8 έχει φέρει για την εκδήλωση!

———————————————————

Και φέτος αρκετοί δημοσιογράφοι (φυσικά και εργαζόμενοι – συνεργάτες της εταιρείας) συμμετείχαν στον Μαραθώνιο με την BMW team. Κάποιοι έτρεξαν στα 5 χλμ. άλλοι στα 10 χλμ. και οι πιο τολμηροί έκαναν και τα 42 χλμ!!!

 
———————————————————

Kirkos 4 your car και… χαμός στο Περιστέρι. Πολύς κόσμος έκανε την εμφάνισή του στα εγκαίνια του νέου καταστήματος του Κώστα Κύρκου (πρώην Skoda Ντάνος) στη λεωφόρο Θηβών. Είδαμε από τον Μητροπολίτη Περιστερίου, τον Δήμαρχο της πόλης ακόμα και τον πλοιοκτήτη της Fast Ferries!

———————————————————

Στην εκπομπή του Πάρη Ποντίκα στο Πρώτο Πρόγραμμα βρέθηκε ο Κώστας Πατσουρέας που φέτος κατέκτησε τον τίτλο στο πρωτάθλημα αναβάσεων στην κατηγορία Formula Saloon.

 
———————————————————

Στις 15 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει η ετήσια ειδική έκδοση Car and Driver Special Edition μαζί με την εφημερίδα “Έθνος της Κυριακής“, ενώ στη συνέχεια θα βρίσκεται στα περίπτερα στην τιμή των 5,9 ευρώ για έναν χρόνο. Μέσα σε 238 σελίδες η συντακτική ομάδα του Car and Driver επιλέγει και προτείνει τα 100 αυτοκίνητα της χρονιάς ανά κατηγορία: αυτοκίνητα πόλης, οικογενειακά, Crossover, SUV, Premium και Plug-in/ Ηλεκτρικά.

———————————————————

Βγήκε στον αέρα η πρώτη εκπομπή Newsauto στο Action 24. Χθες έκανε πρεμιέρα στις 19:00 με τους Τάκη Τρακουσέλη και Τάκη Πουρναράκη. Δείτε το τρέιλερ παρακάτω…

———————————————————

Το… τραπέζι στο Περιστέρι και σε γνωστό εστιατόριο έκανε η SsangYong στα μέλη του Αυτοκινήτου της Χρονιάς. Αιτία, το Tivoli το οποίο είναι υποψήφιο για τον συγκεκριμένο τίτλο!

Δημοσιογράφοι και μέλη του θεσμού 'Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς' και στο βάθος οι κ.κ. Παπαδόπουλος και Σκιρδής από την SsangYong

———————————————————

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε μαζί με την εφημερίδα Έθνος το νέο τεύχος του περιοδικού Car & Driver. Στο εξώφυλλο είδαμε τη νέα Ford Mustang, ένα αυτοκίνητο που ήδη κυκλοφορεί στην Ελλάδα ενώ η εταιρεία το έχει βγάλει και ως test drive!

———————————————————

Κάποιοι μετακομίζουν προς… Αργυρούπολη μεριά! Σύντομα θα μάθουμε ποιοι και.. πότε!

———————————————————

Εκτός… έμειναν δύο μεγάλες εταιρείες οι οποίες δεν θα έχουν περίπτερο στην έκθεση αυτοκινήτου. Ο λόγος για τις Toyota και Opel

———————————————————

Έντονες αντιδράσεις υπήρξε από αρκετούς για εταιρεία που ήθελε να μπει στην έκθεση αυτοκινήτου...

———————————————————

Άλλο ένα τεύχος του περιοδικού Moto & Rider έκανε την εμφάνισή του εδώ και λίγες ημέρες…

 
———————————————————

Ήδη ξεπέρασε τους 100.000 fans η σελίδα της Volvo στο Facebook και η εταιρεία το γιορτάζει με διαγωνισμό!!!


 
———————————————————

Στο εξωτερικό έκανε την περασμένη εβδομάδα δημοσιογραφική παρουσίαση η Mercedes

———————————————————

Καλά… καλά δεν κυκλοφόρησε στους δρόμους και η νέα Ford Mustang μπήκε στο βουλκανιζατέρ για αλλαγή ελαστικών!!! Όπως καταλαβαίνετε η πίσω κίνηση παίζει το ρόλο της…

———————————————————

Έτρεξε στον Μαραθώνιο (5 χλμ.) PR manager μεγάλης εισαγωγικής εταιρείας μαζί και ο μικρός γιος (σε λιγότερα όμως χλμ.)… Ο γιος όμως ήταν τόσο γρήγορος που μπαμπάς και μαμά κυνηγούσαν να βρουν το παιδί που έδειξε να περνά υπέροχα με τους φίλους του!!! Αρχικά πήγε η ψυχή τους στην… Κούλουρη όταν τον έχασαν από τα μάτια τους αλλά τελικά κύλησαν όλα ομαλά!

 
———————————————————

Κρίση κρίση αλλά όπως φαίνεται η έκθεση Αυτοκίνηση – Fisikon θα έχει ενδιαφέρον. Οι εταιρείες έχουν αγκαλιάσει το θεσμό και οι μέχρι στιγμής ενδείξεις δείχνουν πως το ίδιο θα γίνει και από πλευράς κοινού! Σίγουρα θα χάσουν όσοι θα είναι στην… απ’ έξω! Οι ημερομηνίες διεξαγωγής: 14-22 Νοεμβρίου.

———————————————————

Η Promauto έχει αναλάβει τη διαχείριση των test drive που θα πραγματοποιούν οι επισκέπτες της έκθεσης αυτοκινήτου.

———————————————————

Ξεκινά και ο Στέφανος Σιμωτάς ο οποίος ήδη έχει ενημερώσει πως αρχίζει η εκπομπή exdrive στις 14 Νοεμβρίου στο Sunny Channel. 

———————————————————

Νέο κύκλο εκπομπών ξεκίνησε ο Σπύρος Ρέκκας στον Galaxy 92. Πλέον παίζει κάθε Δευτέρα 18:00 -19:00. Ο ίδιος ενημέρωσε τις εταιρίες γράφοντας: «Σήμερα (σ.σ. την περασμένη Δευτέρα) που ξεκινώ το νέο κύκλο Εκπομπών για το Αυτοκίνητο, είναι μαζί μου και ο καιρός! Λιακάδα, καλή θερμοκρασία και ευχάριστη αίσθηση. Δεν σας κρύβω ότι νοιώθω σαν πρωτάρης και όπως γνωρίζετε, δεν είμαι πρωτάρης. Νοιώθω σαν πρωτάρης, γιατί σε λίγες ώρες θα βρεθώ πάλι πίσω από το μικρόφωνο του Galaxy 92. Ξεκινώ σήμερα (σ.σ. την περασμένη Δευτέρα) το απόγευμα, το νέο κύκλο εκπομπών για το αυτοκίνητο, από τον αγαπημένο σταθμό Galaxy 92, που πλέον έχει άλλη προσέγγιση στη μουσική και στην επικοινωνία με τους φανατικούς ακροατές τους. Μην με αναζητήσετε στις 17.00. Έκανα μια ακόμη αλλαγή».

Από τη νέα εκπομπή ξεχωρίζουν οι μοναδικές ατάκες του Σπύρου Ρέκκα που αφορούν θέματα της εκπομπής του:

–       Πότε κατάλαβα ότι το νέο Opel Astra δεν είναι ακριβό;
–       Δεν πιστεύω τίποτα για τέλη κυκλοφορίας.
–       Η απόσυρση ήταν μια ωραία ιστορία.
–       Η πρώτη επαφή γαλλικού crossover με το ελληνικό έδαφος.
–       Καίει βενζίνη, δεν φοβάται τον Αλεξιάδη και κυλάει αρχοντικά.
–       Είναι κομψό, ταχύ, ασφαλές και έχει το άρωμα της Κ.
–       Με χάλασε το στυλ αλλά το ξέχασα μόλις το οδήγησα.
–       Η κακία της ημέρας: Έχασε μερίδιο από την αγορά.
–       Η γλύκα της ημέρας: Ανεβαίνει στις πωλήσεις.
–       Στριμώχνουν κι άλλο την VW.  
–       Καινούργια λάστιχα για τον χειμώνα, που δεν θέλω να έρθει.
–       Την γλύτωσε γιατί έχει ωραίες γυναίκες!

———————————————————

Σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» το περιοδικό Auto Bild για το χρονικό διάστημα 26/10 – 1/11 πούλησε 5.080 τεύχη.

———————————————————

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**

Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)
1. www.zougla.gr 7
2. www.protothema.gr 12
3. www.gazzetta.gr 16
4. www.sport-fm.gr 17
5. www.newsit.gr 18
6. www.in.gr 24
7. www.defencenet.gr 29
8. www.car.gr 31
9. www.newsbeast.gr 34
10. www.newsbomb.gr 35
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.newsauto.gr 263
2. www.autotriti.gr 389
3. www.autoblog.gr 393
4. www.gocar.gr 547
5. www.4troxoi.gr 681
6. www.caranddriver.gr 954
7. www.caroto.gr 1.514
8. www.carzine.gr 1.523
9. www.motornews.gr 1.679
10. www.drive.gr 1.872
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα

** μέτρηση 9/11/2015

——————————————————— 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Παρελθόν και παρόν…. Παλαιό και νέο Fiat 500 γιατί η ιστορία συνεχίζεται και καταγράφεται… Την εικόνα πήραμε από το Αuto Τρίτη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης