Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

     


Φίλες και φίλοι καλησπέρα! Με ανοιξιάτικη διάθεση είμαστε σήμερα, καθώς ο καιρός έχει αλλάξει προς το καλύτερο και αυτό μας αρέσει. Όπως έχετε καταλάβει είναι καιρός για βόλτα και καφεδάκι, αρκεί να Άντε να φτιάχνει ο καιρός να ανεβαίνουμε!!!έχετε το χρόνο να το κάνετε…

Μαζί με την όμως όμορφη διάθεση του καιρού, φαίνεται πως ανεβαίνει και η διάθεση των αγοραστών καθώς η αγορά δείχνει να… ψιλοτσιμπάει κάπως, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο στο… πάτο συνεχίζουμε να βρισκόμαστε, χρόνια τώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σίγουρο είναι πως καινούργια αυτοκίνητα και μοντέλα εμφανίζονται συνεχώς, το άσχημο είναι πως ο Έλληνας δεν μπορεί να κάνει εύκολα το όνειρό του πραγματικότητα.

Το μέλλον είναι ηλεκτρικό. Τελεία και παύλα!

Ρεύμα!!!
Η τάση πάντως είναι ξεκάθαρη. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ακολουθούν αυτό που θέλει ο πελάτης και Gadget, τεχνολογία, internet και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτό είναι το μέλλον. Είτε μας αρέσει, είτε όχι!πλέον τα αυτοκίνητα είναι εφοδιασμένα με απίστευτη τεχνολογία και
gadget. Όσο περισσότερα, όσο πιο εντυπωσιακά τόσο το καλύτερο.

Από εκεί και πέρα τα συστήματα ασφαλείας έχουν περάσει στην… άκρη, καθώς τα βλέπουμε ακόμα και σε βασικές εκδόσεις. Τεχνολογία, μαζί με… ρεύμα, ηλεκτρικά δηλαδή, φαίνεται να κάνουν παιχνίδι τα επόμενα χρόνια, οπότε περιμένετε γιατί θα δούμε πολλές εκπλήξεις. Λίγη υπομονή δεν βλάπτει!!!

AYTOKINHTA……………………..

Audi Q5
Στα αυτοκινητιστικά τώρα, με εντυπωσίασαν οι χώροι του Audi Q5, που δείχνει πλέον μία κατηγορία πάνω. Έχει τεράστιους χώρους που συνδυάζονται με τεχνολογία και ποιότητα, οπότε συνθέτουν μία δυνατή πρόταση για καθαρόαιμο premium SUV. Φοβερό και το μοτέρ των 190 ίππων diesel. Κάπως τσιμπημένη όμως η τιμή του αλλά όπως έγραψα μιλάμε για Audi

Άπλετοι χώροι που δεν το περιμένεις στο Audi Q5 το οποίο εντυπωσιάζει... 
Fiat: All time classic
Στην αντίπερα… όχθη, το Fiat 500X είναι μία τίμια πρόταση γι’ αυτά που προσφέρει. Ποιοτικά δεν φτάνει ένα Audi αλλά τιμολογιακά είναι… Fiat και αυτό αρέσει γιατί σε βάζει σε μία κατηγορία που πολλοί ονειρεύονται αλλά δεν μπορούν να γίνουν μέλη της… 

Φουσκωμένο 500αράκι για όλα τα γούστα!

Πού και πώς θα στείλετε ενημέρωση
Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… χαμπάρι μπορούν να το κάνουν στέλνοντας
e mail με την ένδειξη «για τα νέα της πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Υ.Γ. Τα συλλυπητήρια μας στον πρόεδρο της ΕΛΠΑ, Άγγελο Μπαβέλα, που θρηνεί τον χαμό της σύζυγο του

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!

——————————————————- 

QUIZ:

Ποιος ετοιμάζει ηλεκτρικές… εκπλήξεις; 

——————————————————- 

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου αναλαμβάνει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο νέος γενικός διευθυντής της Renault που περιμένουμε με αγωνία να μάθουμε το όνομά του!!! Φήμες όμως θέλουν το deal (!) να έχει χαλάσει την τελευταία στιγμή… Όπως και να ‘χει θα… μάθουμε τι πραγματικά ισχύει σε λίγες ώρες!

 ——————————————————- 

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, Διευθυντής Πωλήσεων στην Volvo Car Hellas αναλαμβάνει ο Ντίνος Καπουτσής ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Δονάτο Δήμου που αποχώρησε για προσωπικούς λόγους. Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση για να επιβεβαιωθεί του ρεπορτάζ

 ——————————————————- 

Πριν από λίγες εβδομάδες υπήρξαν οργανωτικές αλλαγές στην εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Porsche. Ο Θοδωρής Παπαδόπουλος ανέλαβε γενικός διευθυντής της μάρκας και με το… καλημέρα φαίνεται πως έδωσε άλλον αέρα στην εταιρεία και στους συνεργάτες. Ήδη έχει δρομολογηθεί για τις αρχές Απριλίου ειδική εκδήλωση για δημοσιογράφους με οδήγηση αυτοκινήτων  (718 Boxster S, 718 Cayman S, 991 Turbo, Panamera Turbo και Macan Turbo) στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Σερρών!

 ——————————————————- 

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις προκειμένου να οργανωθούν οι δημοσιογράφοι (και όχι οι… εκπρόσωποι Μέσων) που ασχολούνται με το ρεπορτάζ του αυτοκινήτου. Η λύση θα βρεθεί ίσως και πριν από το καλοκαίρι (ίσως και πριν το Πάσχα) ενώ το όλο εγχείρημα θα έχει, όχι μόνο νομική υπόσταση αλλά και δυναμική που θα βοηθήσει σημαντικά τον χώρο προκειμένου να ανέβει επίπεδο, με ότι αυτό συνεπάγεται. Όπως γνωρίζουμε ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στον θεσμό COTY και διευθυντής του περιοδικού 4 Τροχοί, Στράτης Χατζηπαναγιώτου τρέχει για να πάρει το όλο project σάρκα και οστά. 

 ——————————————————- 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το Πανελλήνιο Συνέδριο Αντιπροσώπων της Nissan όπου, μεταξύ άλλων,  οι συνεργάτες αλλά και το προσωπικό της Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και το νέο Micra. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν και οι κορυφαίοι του 2016

Οι διακριθέντες αντιπρόσωποι της Nissan για το 2016...

 

 ——————————————————-  

Ο δημοσιογράφος από την Θεσσαλονίκη Δημήτρης Ταμπούρης έστειλε επιστολή στα «Νέα της Πιάτσας», με αποδέκτη τον Ευαγόρα Παπαθέου υπεύθυνο του γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού:

«Σου στέλνω αντίγραφο της δημοσίευσης μου (Τετάρτη 15 Μαρτίου) στην εφημερίδα «Metrosport““ που αφορά την μη πρόσκλησή μου, από τον υπεύθυνο τύπου της ΟΜΑΕ κ. Ευαγόρα Παπαθέου , στην εκδήλωση της απονομής των επάθλων στους νικητές των αγώνων της Βορείου Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης

Την μη πρόσκλησή μου, την θεωρώ απαράδεκτη, γιατί βρίσκομε στον χώρο τουλάχιστον 40 χρόνια, χωρίς ποτέ να διαμαρτυρηθώ για το παραμικρό και το κάνω σήμερα γιατί παρακολουθώ και δημοσιεύω τα πάντα που αφορούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό της περιοχής όπου κυκλοφορεί η εφημερίδα μου και ακούγεται το ραδιόφωνό μου, προς όφελος κυρίως των αγωνιζομένων και την προβολή τους».

Το δημοσίευμα του Δημήτρη Ταμπούρη

 ——————————————————- 

Παρουσιάστηκε το ανανεωμένο VW Golf στην Ελλάδα σε μία ξεχωριστή εκδήλωση, που χωρίστηκε σε τέσσερα γκρουπ δημοσιογράφων. Πριβέ τύπου για να γίνεται συζήτηση και να λύνονται επιτόπου απορίες. Σύσσωμη όλη η ομάδα της VW, έδινε απαντήσεις και έδειξε πως η μάρκα γίνεται πιο ανοιχτή.

Πριβέ συνέντευξη Τύπου για το ανανεωμένο Golf
Από αριστερά: Πάρις Ποντίκας, Στήβεν Σίρτης και Βασίλης Σαρημπαλίδης

——————————————————- 

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Fiat Κουματζιάς στον δυτικό τομέα της Θεσσαλονίκης, όπου εμφανίστηκαν και σχεδόν όλα τα στελέχη της εισαγωγικής εταιρείας. Όπως φαίνεται δίνουν μεγάλο βάρος στην Θεσσαλονίκη. Στα εγκαίνια Μεταξύ άλλων παρευρέθησαν οι κ.κ. Paulo Carelli (Διευθύνων Σύμβουλος FCA Greece), Γιώργος Μπακόπουλος (Διευθυντής Πωλήσεων), Κορίνα Πατέλη-Bell (Διευθύντρια Επικοινωνίας) κ.ά.

O κ. Κουματζιάς
Η διευθύντρια επικοιωνίας Κορίνα Πατέλη με δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης

——————————————————-  

Μπορεί η BMW να μην ήταν χορηγός στον φετινό Ημιμαραθώνιο της Αθήνας αλλά η ομάδα της έδωσε δυναμικό παρών με 150 σχεδόν αθλητές! Από πλευράς δημοσιογράφων, έτρεξαν οι Βασίλης Σαρημπαλίδης, Σπύρος Χώτος και Τάκης Πουρναράκης.

Από αριστερά: Κώστας Μακρής, Κώστας Διαμαντής και Βασίλης Σαρημπαλίδης
Από αριστερά: Σπύρος Χώτος, Δημήτρης Τρίμης, Κώστας Διαμαντής και Βασίλης Σαρημπαλίδης

 ——————————————————- 

Ο γενικός διευθυντής της Mercedes Benz Hellas, Νίκος Πρέζας έτρεξε και αυτός στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας!!!

O Νικόλας Πρέζας μαζί με τον Βασίλη Σαρημπαλίδη

 ——————————————————- 

Για καλό σκοπό και συγκεκριμένα στο 3rd Panorama Charity Fun Run «έτρεξε» (χορηγικά και με στήριξη σε επίπεδο μηχανοκίνητης υποστήριξης) την Κυριακή 19 Μαρτίου η Γιαννίρης ΑΕ, στηρίζοντας τους συλλόγους «Λάμψη» και «Αντηρίδα».

Ολόκληρη η ομάδα της Γιαννίρης ΑΕ

Από αριστερά: Μιχάλης Γιαννίρης, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, Ιωάννης Γιαννίρης και Παντελής Γιαννίρης

——————————————————-  

Η LeasePlan Hellas, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μακροχρόνιας μίσθωσης και διαχείρισης εταιρικών στόλων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης, ανέβασε την 5η θεατρική παράσταση φιλανθρωπικού χαρακτήρα με μόνο στόχο την οικονομική ενίσχυση και υποστήριξη του πολύτιμου έργου του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Η Κιβωτός του Κόσμου».

——————————————————-  

Στην εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου μετακόμισαν (από τον ΔΟΛ) οι Βαγγέλης Κιούσης και Γιάννης Αδάναλης.

 ——————————————————- 

Στην μαρίνα Ζέας έγινε η φωτογράφηση του πολύ δυναμικού Greek Renault Club για λογαριασμό του περιοδικού 4 Τροχοί, στην οποία συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες φίλοι της γαλλικής φίρμας.

Το σήμα της Renault από το Greek Renault Club
Αυτοκίνητα μελών του Greek Renault Club

Ένα από τα πιο σημαντικά μέλη του Greek Renault Club είναι ο Αντώνης Μπουκαούρης, γνωστός στους αγώνες αυτοκινήτου και ως... 'Φωνακλάς'!

——————————————————-  

Νέα γραφεία σύνταξης για το newsauto

 ——————————————————- 

O Νίκος Λιβανός αναλαμβάνει τα του… αυτοκινήτου στο όμιλο ΔΟΛ.

 ——————————————————- 

Στο Μονακό παρουσιάζεται αυτή την εβδομάδα η νέα γενιά του Suzuki Swift.

 ——————————————————- 

Τα οικονομικά αποτελέσματα παρουσιάζει στο Μόναχο σήμερα και αύριο το BMW GROUP.

 ——————————————————- 

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου θα γίνει η παρουσίαση του ανανεωμένου VW Golf στους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Daios hotel.

 ——————————————————- 

Πανευρωπαϊκό… test drive του νέου Picanto διοργανώνει η KIA στις 30-31 Μαρτίου στην Βαρκελώνη.

——————————————————- 

Στην Γερμανία πραγματοποιείται το διάστημα 23-24 Μαρτίου η παρουσίαση του νέου Opel Insignia Grand Sport…

 ——————————————————- 

Το νέο Nissan Micra εκτέθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου μπροστά στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης

Η νέα γενιά του Nissan Micra

 ——————————————————- 

O Άρης Γαλανόπουλος είναι αυτός για τον οποίο έγραψε ο Γιώργος Σκευοφύλαξ στο Facebook. Όπως ο ίδιος δήλωσε στα «Νέα της Πιάτσας»η επιστροφή του αυτοκινήτου ήταν προγραμματισμένη για την ημερομηνία που το έπραξε, όπως και η ώρα…

 ——————————————————- 

Ισχύει πως από την στιγμή που η ΕΛΠΑ (εκπρόσωπος της Ελλάδας στην FIA) δεν δίνει την συγκατάθεσή της για το πολυσυζητημένο delegate, η ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού) δεν έχει την δικαιοδοσία να διοργανώσει το ράλι Ακρόπολις;

 ——————————————————-  

Το πρωτάθλημα αυτοκινήτων VLN που διεξάγεται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ θα μεταδίδεται ζωντανά στο highoctane.gr. O συγκεκριμένος θεσμός περιλαμβάνει 9 αναμετρήσεις διάρκειας 4 και 6 ωρών…

 ——————————————————- 

Στην θέση του Αντώνη Γεωργαλά στην Ford Σφακιανάκης (δηλαδή o άνθρωπος μας – αυτός που παραλάμβανε τα δημοσιογραφικά αυτοκίνητα) είναι πλέον ο… Γιάννης (επίθετο δεν μάθαμε) τον οποίο συναντήσαμε την ώρα που παραλάμβανε ένα Mondeo Vignale!

 ——————————————————- 

Τον Λευτέρη Μανδρούκα έχει αυτή την εβδομάδα καλεσμένο στην εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» ο Στράτος Φωτεινέλης προκειμένου να σχολιάσουν το ξεκίνημα των ελληνικών αγώνων αλλά και τον αποκλεισμό του από την εκκίνηση του Αττικού Ράλι. Η εκπομπή θα μεταδοθεί στο High TV την Τετάρτη στις 19:30.
——————————————————- 

Τι γυρεύει ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΠΑ, Θεόδωρος Κόκκινος στα γραφεία της Lamborghini Athens;

O Θεόδωρος Κόκκινος

 ——————————————————- 

Ατάκες και… σπόντες του Στράτη Χατζηπαναγιώτου:

Από... copy-paste στα Μέσα άλλο τίποτα!
Τώρα το... κατάλαβες;
Η παγκόσμια τάση είναι digital. Τι δεν καταλαβαίνεις;
Ακρόπολις; Τι είναι αυτό;

 
——————————————————- 

ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ από την… ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ

 ——————————————————- 

Σε Ηράκλειο Κρήτης, Αθήνα, Βόλο, Τρίκαλα και Θεσσαλονίκη θα ταξιδέψει φέτος (29 Μαρτίου ως και τις 9 Απριλίου) το  εντυπωσιακό 17μετρο Yamaha MT Truck. Το συγκεκριμένο tour θα δώσει τη δυνατότητα σε αναβάτες να τεστάρουν όλη τη σειρά MT της Yamaha.

Η νταλίκα μήκους 17 μετρων της Yamaha

 ——————————————————- 

Ο Σωτήρης Ζαφειρόπουλος μαζί με τον γιατρό Γιάννη Ζούνη διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων track day μοτοσικλετών λίγο πριν την έναρξη του πανελλήνιου πρωταθλήματος ταχύτητας.

Πάνω από 100 αναβάτες έδωσαν το παρών στα Μέγαρα

Ο Σωτήρης Ζαφειρόπουλος (αριστερά) μαζί με τον Γιάννη Ζούνη

——————————————————-  

Πωλήσεις Περιοδικών Αυτοκινήτου – Μοτοσικλέτας

Το χρονικό διάστημα 13-19/3/2017 και σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» το περιοδικό Auto Τρίτη πούλησε 4.350 τεύχη.

 ——————————————————-  

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1.
www.zougla.gr 7
2.
www.protothema.gr 16
3. www.gazzetta.gr 17
4. www.sport24.gr 17
5. www.newsit.gr 21
6. www.sportfm.gr 26
7. www.car.gr 30
8. www.pronews.gr 39
9. www.newsbomb.gr 49
10. www.in.gr 72
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)
 

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1.
www.newsauto.gr 74
2. www.gocar.gr 256
3. www.autotriti.gr 281
4. www.autoblog.gr 522
5. www.drive.gr 657
6. www.4troxoi.gr 811
7. www.autogreeknews.gr 966
8. www.caranddriver.gr 1.164
9. www.topspeed.gr 1.305
10. www.caroto.gr 1.538
11. www.ix.gr 1.602
12. www.enkinisi.gr 1.634
13. www.carzine.gr 2.061
14. www.motornews.gr 2.489
15. www.carwall.gr 3.295
16. www.gonews.gr 3.461
17. www.motori.gr 3.539
18. www.motorsite.gr 5.120
19. www.epitrohon.gr 5.959
20. www.kartnews.gr 10.258
21. www.highoctane.gr 12.079
22. www.automoto.com.gr 15.283
23. www.4drivers.gr 15.769
24. www.autoliveris.gr 27.602
25. www.autointernet.gr 27.725
26. www.ixauto.gr 63.291
27. www.trcoff.gr -***
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα
** μέτρηση 20/3/2017
*** δεν είναι μετρήσιμο
 
——————————————————- 
 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Θα μπορούσε να είναι… Υπουργός Μεταφορών και να υπογράφει το νομοσχέδιο για μείωση φόρων στο αυτοκίνητο!!! Ο λόγος για την Βίκυ Καραδήμου από το γραφείο Τύπου της εταιρείας Kosmocar την οποία απαθανάτισε ο φακός του zougla.gr

Η Βίκυ Καραδήμου
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης