Το ράγισμα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου μπορεί να συμβεί από το… πουθενά. Για παράδειγμα, ένα μικρό πετραδάκι που θα πέσει πάνω σε αυτό  Η επισκευή ενός παρμπρίζ κοστίζει τέσσερις φορές λιγότερο από την αντικατάστασή του…μπορεί να δημιουργήσει ρωγμή και να γίνει επικίνδυνο εκεί που δεν το περιμένουμε.

Αρκετοί οδηγοί, ενώ… βλέπουν τη ζημιά, την αφήνουν να «εξελιχτεί» περιμένοντας να καταστραφεί ολοσχερώς το τζάμι και μετά να το αντικαταστήσουν.
   
Κάτι που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι πως η καλύτερη λύση και μάλιστα πολύ οικονομική είναι η επισκευή του ραγισμένου τζαμιού και όχι η αντικατάστασή του. Η εργασία αυτή, που γίνεται μόνο στο εμπρός παρμπρίζ, είναι διαδικασία τοπικής επιδιόρθωσης ζημιάς μερικών εκατοστών και πραγματοποιείται από ειδικευμένο τεχνίτη που χρησιμοποιεί πιστοποιημένα μηχανήματα για να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν έχετε ασφάλεια για θραύση κρυστάλλων, δεν θα επιβαρύνετε την τσέπη σας...

Επιστροφή στην αρχική του κατάσταση

Η διαδικασία επισκευής διαρκεί 30 λεπτά…Με αυτόν τον τρόπο, το πρόβλημα διορθώνεται, το κρύσταλλο παύει πια να είναι… τραυματισμένο και επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση έχοντας ταυτόχρονα και την ανάλογη αντοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι ο ιδιοκτήτης του οχήματος αποφεύγει την αλλαγή ολόκληρου του παρμπρίζ, που θα κόστιζε τέσσερις φορές περισσότερο, αν προχωρούσε στην αλλαγή του.

Ειδικό εργαλείο που τοποθετείται στο ραγισμένο παρμπρίζ και χρησιμοποιείται για την επισκευή του...

Πότε επισκευάζεται ένα τζάμι;

Στο ερώτημα «πότε μπορούμε να επισκευάσουμε το εμπρός ραγισμένο παρμπρίζ» το προσωπικό της ΦΙΛΗΣGlass, εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα της επισκευής και αντικατάστασης παρμπρίζ, μας έδωσε τις εξής απαντήσεις:
 

  • όταν δεν έχει υποστεί εκτεταμένη ζημιά, δηλαδή μεγάλη ρωγμή που εκτείνεται στην επιφάνεια του παρμπρίζ, πολλαπλά μικρά σπασίματα ή μεγάλου εμβαδού και βάθους χτύπημα από σύγκρουση με αντικείμενο
  • όταν η διάμετρος του σπασίματος δεν είναι μεγαλύτερη από ένα νόμισμα των 2 ευρώ
  • όταν το μικρό σπάσιμο ή η ρωγμή δεν βρίσκονται στο οπτικό πεδίο του οδηγού ή σε απόσταση μικρότερη των 10 εκατοστών από την άκρη του κρυστάλλου.

 
Για να μάθετε τον τρόπο επισκευής ενός ραγισμένου παρμπρίζ αλλά και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία πατήστε ΕΔΩ

 
Για να δείτε τις τιμές κόστους για την επισκευή παρμπρίζ πατήστε ΕΔΩ

Εργασία που θυμίζει... χειρουργική επέμβαση!

Η μέτρηση των αποτελεσμάτων της επισκευής γίνεται με ειδικά εργαλεία...
Η χρήση ρητίνης είναι απαραίτητη για την επισκευή ενός ραγισμένου κρυστάλλου...
Εξειδικευμένο προσωπικό με ειδικά εργαλεία επαναφέρει το τραυματισμένο παρμπρίζ στην αρχική του κατάσταση...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης