Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι γνωστό πως οι Έλληνες έχουμε ιδιαίτερη σχέση με το αυτοκίνητο. Επίσης είναι γνωστό πως είμαστε άλλοι οδηγοί όταν βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι και άλλοι όταν κινούμαστε με τα πόδια, οπότε και βλέπουμε με άλλο… μάτι τους υπόλοιπους οδηγούς. 

Η εταιρεία χρονομισθώσεων LeasePlane σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών TNS ICAP πραγματοποίησαν το καλοκαίρι του 2015 μία ενδιαφέρουσα έρευνα για τους Έλληνες οδηγούς. Τα αποτελέσματα της έρευνας συλλέχτηκαν από δείγμα οδηγών της βάσης δεδομένων της LeasePlan, δηλαδή ανθρώπων που χρησιμοποιούν εταιρικά οχήματα για τις μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με την έρευνα το 19% των οδηγών φλερτάρει... Εντός και εκτός αυτοκινήτου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγάπη με το αυτοκίνητο…
Σύμφωνα με την έρευνα το 93% απάντησε ότι το αυτοκίνητο παραμένει το κυρίαρχο μέσο μεταφοράς Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του καθημερινά… στην καθημερινότητα. Το 27% τάσσεται υπέρ της κοινής χρήσης εταιρικών οχημάτων, ενώ το 49% θεωρεί ότι το αυτοκίνητο του είναι πιο σημαντικό από το κινητό του.  Παράλληλα, το 44% των οδηγών απάντησε ότι θα αισθάνονταν άνετα με μία συσκευή τηλεματικής εγκατεστημένη στο αυτοκίνητό του.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, το 19% «φλερτάρει» με άλλους οδηγούς σε ένα μποτιλιάρισμα, ενώ στην ερώτηση «Ποιοι θεωρείτε ότι είναι οι χειρότεροι οδηγοί στον κόσμο», το 17% των ερωτηθέντων απάντησε τους Έλληνες, με το 45% αυτών να δηλώνει ότι δεν γνωρίζει.

Το 17% των ερωτηθέντων της έρευνας απάντησε πως οι χειρότεροι οδηγοί είναι... Έλληνες!

Επιθυμία για «πράσινο» αυτοκίνητο
Σημαντικό είναι το γεγονός ότι για την πλειοψηφία των ερωτηθέντων, ο κύριος λόγος για την επιλογή ενός «πράσινου» αυτοκινήτου είναι το περιβάλλον, ενώ οι περισσότεροι οδηγοί που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι θα επέλεγαν ένα αυτοκίνητο με χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων, με στόχο την οικονομικότερη χρήση και την αποφυγή επιπρόσθετων χρεώσεων. 

 

Το 49% θεωρεί ότι το αυτοκίνητο του είναι πιο σημαντικό από το κινητό του...
    

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης