Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Nissan NV400 ξεκίνησε ήδη την… καριέρα του στην ελληνική αγορά και, όπως ανακοίνωσε η εισαγωγική εταιρεία, είναι διαθέσιμο ακόμα και σε έκδοση για ασθενοφόρο.

Το ασθενοφόρο Nissan NV400

Με όλα τα… κομφόρ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το διασκευασμένο όχημα αποτελεί μία ξεχωριστή πρόταση, ενώ συνοδεύεται από εγγύηση πέντε ετών ή Το Nissan NV400 συνοδεύεται από πέντε χρόνια εγγύηση160.000 χλμ. Στην έκδοση ασθενοφόρου του Nissan NV400, o θάλαμος του ασθενούς είναι χωρισμένος από τον θάλαμο του  οδηγού με επενδεδυμένο (και από τις δύο πλευρές) πολυεστέρα. Στο πάνω μέρος του διαχωριστικού τοιχώματος υπάρχει γυάλινο συρταρωτό παράθυρο ασφαλείας, χωρισμένο στα δύο.

Τα υλικά διασκευής – διαμόρφωσης του θαλάμου ασθενούς (επένδυση οροφής, δαπέδου, τοιχωμάτων κ.λπ.) είναι κατάλληλα για πλύσιμο, απολύμανση, αλλά και ανθεκτικά σε περίπτωση πυρκαγιάς. Η στήριξη του εξοπλισμού επί των πολυεστερικών τοιχωμάτων εξασφαλίζεται με την ύπαρξη κατάλληλων μεταλλικών αντικρισμάτων ή νευρώσεων στο εσωτερικό μέρος του τοιχώματος, προκειμένου να διασφαλιστεί η μηχανική αντοχή και η ακεραιότητά του.

To εσωτερικό του ασθενοφόρου...

Κορυφαία υλικά

Μεταξύ της εσωτερικής διασκευής του θαλάμου ασθενούς και του εξωτερικού περιβλήματος υπάρχει μονωτικό υλικό υψηλής ποιότητος, πετροβάμβακας τύπου RF 100-0 και RF 10060-0, ο οποίος εξασφαλίζει θερμική και ηχητική μόνωση.

Κορυφαία υλικά έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του…Από εκεί και πέρα, το δάπεδο είναι επενδεδυμένο εσωτερικά με κατάλληλο υλικό πάχους 16 mm και έχει επιστρωθεί με ειδικό αντιολισθητικό εποξειδικό υλικό μεγάλης αντοχής, που μπορεί να πλυθεί και να απολυμανθεί. Τα τζάμια του θαλάμου είναι ημιδιάφανα με τοποθέτηση νέων ειδικών μεμβρανών.

Επίσης, στην οροφή του θαλάμου ασθενούς, σε κατάλληλες θέσεις, είναι τοποθετημένα δύο συστήματα που παρέχουν τη δυνατότητα ανάρτησης δύο φιαλών χορήγησης υγρών από 250 – 1.000 ml, ανά δύο φιάλες εκατέρωθεν. Τα συστήματα ανάρτησης έχουν μηχανισμό σταθεροποίησης ώστε να εμποδίζονται οι εκκρεμοειδείς κινήσεις και ταλαντώσεις, κατά την κίνηση του ασθενοφόρου.

Όλος ο χώρος είναι εκμεταλλεύσιμος...

Τέτοια ασθενοφόρα θέλουμε

Στην οροφή και σε κατάλληλες θέσεις έχει τοποθετηθεί επιμήκης χειρολαβή (μπάρα στήριξης) σε κατάλληλα διαμορφωμένη θέση όπως και σταθερά ένα μικρό δοχείο απορριμμάτων κατασκευασμένο από ανοξείδωτο Ο κινητήρας είναι 2.3 λίτρων με 130 ίππουςατσάλι. Επιπλέον και σε εργονομικά πρόσφορη θέση υπάρχει «επιτοίχια» συσκευή έγχυσης απολυμαντικού υγρού για τα χέρια.

H οροφή και τα τοιχώματα είναι καλυμμένα με ενισχυμένο πολυεστέρα λευκό ειδικός για αντοχή σε πυρκαγιά, άριστης ποιότητας, που καλύπτει τις προδιαγραφές τροφίμων και αντέχει τις συνήθεις κρούσεις

To ασθενοφόρο Nissan NV400 κινείται από τον 4κύλινδρο, 16βάλβιδο, προηγμένης τεχνολογίας EURO6 κινητήρα πετρελαίου, χωρητικότητας 2,3 λίτρων με απόδοση 130 ίππους και ροπή 290Nm.

 

Το ασθενοφόρο NV400 έξω από τις εγκαταστάσεις της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης