Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πού κατασκευάζονται τα κρύσταλλα των αυτοκινήτων; Ποια χρονολογία έχουν παραχθεί; Τι τύπος είναι;  
Το κρύσταλλο δεν έχει ημερομηνία λήξης…
Τις απαντήσεις λίγοι τις γνωρίζουν, όμως, όπως θα διαβάσετε παρακάτω και θα δείτε στο σχετικό video, ακόμα και εμείς οι ίδιοι μπορούμε να γνωρίζουμε όλες τις πληροφορίες, αρκεί να ξέρουμε τι σημαίνουν τα γράμματα που έχει πάνω του κάθε παρμπρίζ, καθώς και τα υπόλοιπα κρύσταλλα του αυτοκινήτου.

Για να μάθουμε ωστόσο από πρώτο χέρι τις ερμηνείες, επισκεφτήκαμε τον ειδικό Κώστα Φίλη από την εταιρεία ΦΙΛΗΣGlass, o οποίος γνωρίζει με κλειστά μάτια οτιδήποτε έχει να κάνει με τα κρύσταλλα των αυτοκινήτων. Όπως θα διαπιστώσετε, οι κωδικοί και τα νούμερα είναι εύκολο να… μεταφραστούν με ένα απλό μάθημα!


Δείτε το παρακάτω video και θα μάθετε και εσείς να «διαβάζετε» τα γράμματα των παρμπρίζ στα αυτοκίνητα (κάμερα: Νίκος Χριστοφάκης)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλό είναι να ξέρεις για να μην την… πάθεις

Για παράδειγμα, το γράμμα Ε (που είναι υποχρεωτικό) σε συνδυασμό με έναν αριθμό μάς δείχνει τη  Το κρύσταλλο για λόγους ασφαλείας πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές. Δεν είναι, φτερό, καπό που μπορεί ο καθένας να βάλει οτιδήποτε…χώρα στην οποία το κρύσταλλο έχει πάρει έγκριση. Ο αριθμός στο κάτω μέρος μάς ενημερώνει για την ημερομηνία κατασκευής, ενώ διάφορα ονόματα μας δείχνουν το εργοστάσιο κατασκευής, τον τύπο του κρυστάλλου κ.ο.κ.

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι σημαίνουν τα γράμματα που υπάρχουν πάνω στα κρύσταλλα.

Με αυτόν τον τρόπο θα ξέρουμε και εμείς οι ίδιοι την ιστορία του παρμπρίζ και θα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι τζάμι θα τοποθετήσουμε, όταν χρειαστεί να προχωρήσουμε στην αντικατάστασή του.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων πατήστε ΕΔΩ
  

Τα γράμματα είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν σε κάθε παρμπρίζ αυτοκινήτου

Σε αυτόν τον πίνακα μπορείτε να διαβάσετε και να μεταφράσετε οτιδήποτε υπάρχει πάνω σε ένα κρύσταλλο αυτοκινήτου (για να δείτε μεγαλύτερη την εικόνα πατήστε πάνω της)

 Το κρύσταλλο για λόγους ασφαλείας πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές και καλό είναι να τις ξέρουμε!

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης