Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Audi πολλές φορές μάς έχει δείξει σχέδια για το επόμενο Quattro της, ωστόσο κανένα από αυτά δεν έχει Το θρυλικό Audi Quattro κυριάρχησε τη δεκαετία του 1980 στο Group B των Ράλι.υλοποιηθεί. Αφού, λοιπόν, η ίδια η φίρμα δεν προχωράει στην αναβίωση του θρυλικού μοντέλου της, μια μικρή γερμανική εταιρεία αποφάσισε να το κάνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τη start-up εταιρεία E-Legend, η οποία αποκάλυψε το δικό της πλάνο για να φέρει ξανά στη ζωή το Quattro. Το μοντέλο έχει την ονομασία EL1 και σχεδιαστικά ακολουθεί τα χνάρια του Quattro με τετραγωνισμένο το εμπρός και το πίσω μέρος. Φυσικά, τα σχέδια έχουν σύγχρονη αισθητική, ωστόσο το σχήμα παραπέμπει έντονα στο θρυλικό αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Ακόμα η E-Legend δεν έχει ανακοινώσει τη διάταξη του κινητήρα και των μπαταριών.

Το EL1 θα είναι τετρακίνητο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνθρωποι της E-Legend έχουν ετοιμάσει ένα πολύ ισχυρό πακέτο όσον αφορά τις επιδόσεις του μοντέλου. Η E-Legend ετοιμάζει ήδη και τα EL2 και EL3Το αυτοκίνητο θα είναι ηλεκτρικό με την απόδοση να φτάνει τους 805 ίππους. Η διάταξη ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο οι επιδόσεις είναι εκπληκτικές με τα πρώτα 100Km/h να έρχονται σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 255 Km/h.

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 90kWh και χαρίζει αυτονομία 400 χιλιομέτρων. Σημαντική δουλειά έχει γίνει στο βάρος, καθώς το EL1 θα φτάνει τα 1.680 κιλά, κάτι εξαιρετικό αν αναλογιστούμε ότι το Audi e-Tron ζυγίζει 2.700 κιλά! Το E-Legend θα κατασκευαστεί σε μόλις 30 μονάδες και θα είναι νόμιμο για χρήση στην Ευρώπη. Τα πρώτα μοντέλα αναμένονται το 2022 και το κόστος θα είναι 1,5 εκατομμύριο ευρώ!

Αυτό είναι το concept Quattro της Audi του 2010.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το ηλεκτρικό Audi Q4 e-tron;

Με ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα «κατέβει» η Audi  στο Ράλι Ντακάρ 2022

Ακόμη πιο γρήγορο το νέο Audi RS 3 με το RS Torque Splitter

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης