Η Renault ανακοίνωσε επίσημα την επιστροφή ενός θρυλικού αυτοκινήτου της, του περίφημου 5. Αυτήν τη Το Renault 5 θα είναι ένα από τα 14 νέα μοντέλα που ετοιμάζει η εταιρεία…φορά βέβαια θα ακολουθήσει την οδό του μέλλοντος καθώς θα είναι πλήρως ηλεκτρικό και αναμένεται να είναι έτοιμο το 2025. Το νέο Renault 5 θα είναι εμπνευσμένο από το αρχικό μοντέλο της δεκαετίας του ’70 και του΄80 και σύμφωνα με τους Γάλλους θα αποτελέσει ένα από τα 7 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα που έχει έτοιμα μέχρι το 2025 η εταιρεία.

Εικονικό μοντέλο της Renault το 5 με σημαντική καριέρα στους αγώνες και στους δρόμους της πόλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσιτό σε τιμή, ελκυστικό σε σχεδίαση

Στοιχεία και λεπτομέρειες για το Renault 5 δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο σύμφωνα με τον Luca De Meo, Το R5 αναμένεται να αντικαταστήσει το Zoe EV της RenaultCEO της Renault, η τιμή του θα είναι προσιτή παρά το γεγονός ότι θα έχει τεχνολογία αιχμής. Ήδη υπάρχει ένα πρωτότυπο πάνω στο οποίο δουλεύει το εργοστάσιο και ακολουθεί σχεδιαστικά τις ρετρό γραμμές, αλλά είναι απόλυτα σύγχρονο, ηλεκτρικό και ελκυστικό.

Η Renault, στην παρουσίαση που έκανε και την οποία ονόμασε “Renaulution” ανακοίνωσε πως στόχος της φίρμας είναι το 30% των πωλήσεων μέχρι το 2025 να είναι ηλεκτρικά μοντέλα. Γι’ αυτόν τον λόγο οι Γάλλοι ετοιμάζουν 14 νέα μοντέλα από τα οποία τα 7 θα είναι πλήρως ηλεκτρικά και όλα αυτά μέσα στην επόμενη τετραετία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το πρωτότυπο και μόνο μπορείς να καταλάβεις ότι αυτό είναι ένα Renault 5

Έρχεται και Renault 4!

Μαζί με την αναβίωση του Renault 5 η εταιρεία ετοιμάζει και το Renault 4 (το περίφημο R4 ή κατρέλ), πάλι σε πλήρη ηλεκτρική έκδοση, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και ένα R5 “Turbo”, μία γρήγορη δηλαδή ηλεκτρική έκδοση του θρυλικού μοντέλου. Οι Γάλλοι είναι αποφασισμένοι λοιπόν να ακολουθήσουν τα βήματα της Fiat (με το 500 EV) και της Honda (με το EV) παρουσιάζοντας δυνατά μοντέλα με μεγάλη ιστορία τα οποία θα την οδηγήσουν στο μέλλον.

Πρωτότυπο Renault 5 EV

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης